Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 12. Avg. 2011 8:34

flesherka_ napisal/-a:
Jaz prepognem na C in če se ne odprem grem s prstom okoli posodice in se takoj odpre.

Jaz mam čist isti sistem :D

Glede peclja pa - mene je na začetku pecelj "bolel", ker si je nisem mogla bolj globoko potisnit in tudi, ko sem ga skrajšala, me je rezal ko sem sedela in pri kolesarjenju. Tk da sm ga čist odrezala, pa je ok :P Nimam nobenih težav pri izstavljanju.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 12. Avg. 2011 9:23

Mene je tud pecelj motu. Sem ga odrezala in nimam nobenih problemov pri praznenju :D
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 20. Avg. 2011 8:59

Povejte mi, ali ve uporabljate lunettko 24 ur na dan, ali imate vmes kake pavze, ko ste brez nje? Jo nosite podnevi in ponoči brez prestanka teh 4 dni, ali kolko pač vam traja M?
(Seveda tu ni vključeno praznjenje. To zdaj zanemarimo, da jo damo ven za tiste 4 minute, da se jo očisti.)
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 20. Avg. 2011 9:31

Ja, jaz jo imam cel cas notri. Ne vem, zakaj bi bila potrebna pavza.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 29. Avg. 2011 13:10

Jaz jo imam tudi ves čas notri in tudi meni ni jasno, zakaj bi morala narediti pavzo in kaj naj bi bil namen pavze.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 01. Sep. 2011 13:30

mogoce je blo ze napisano, se opravicujem, ampak...ve lahko lulate z lunetko? Razmisljam o nabavi, pa me zanima nekaj stvari. Ze s tamponom sem imela probleme it lulat, tako da sem ga dostikrat morala dat ven, predem sem opravila potrebo. Dostikrat sem tampon s tezavo spravila notri, pa ne zaradi suhe noznice, ampak kot da bi imela prevec ozko noznico. Malo me je strah, da bom lunetko kupila, in vrgla denar v smeti.

Pa še nekaj..piše, da se nalozba lunetke povrne ze v treh mesecih...s tem se pac nebi strinjala, do zdaj sem kupovala tampone v hoferju (ogromno tamponov dobre kvalitete po ceni enega evra), katere sem imela okoli pol leta. In to mi negre v glavo.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 01. Sep. 2011 14:12

^^Jaz komot lulam z njo. Tudi z veliko potrebo nimam problemov :) Glede vstavljanja...brez skrbi, jaz sem mela probleme še z mini tamponi, tak da jih praktično nikoli nisem uporabljala, pa sem se na skodelico takoj navadila. Edino ene par problemov sem mela z vstavljanjem in izstavljanjem pri prvi menstruaciji.

Em ja no...če računaš tampone iz hoferja se najbrž res ne izplača že v treh mescih...najbrž so tu mislili, če npr uporabljaš ob tampone, ki majo kar konkretno ceno.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 01. Sep. 2011 14:37

No ja, hoferjeve sem omenila zaradi izjemno nizke cene glede na kolicino. Tudi, ko sem kupovala o.b. tampone, jih nisem porabila toliko, da bi se mi nakup skodelice res ful izplacal (cenovno). Ker do zdaj sem tampone uporabljala samo 2 dni M, ostale dni je bila prevec sibka.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 01. Sep. 2011 14:42

Ja pol si pa pač srečnica z kratko in šibko menstruacijo. :) Jaz sem jo prej vedno mela ene sedem dni, od tega sta šibka bla zadnja dva. Vem pa, da sva z mojo mami zanjo računali kak hitro bi se ji izplačala (ma trenutno tut ob tampone) in ja...njej bi se praktično v treh/štirih mescih izplačala :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 01. Sep. 2011 14:47

No, jaz bi jo kupila iz dveh razlogov. Včasih tampona nimam kam odvrzt, v stranisce ne upam, da se ne zamasi. In pa zato, ker enostavno mi vcasih zmanjka tamponov (sem velika pozabljivka).

Na internetni strani sem zasledila lunetko tudi v modri in zeleni barvi, jo imajo tudi v trgovinah?
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 01. Sep. 2011 15:00

Meni je lunetka en velik plus iz higijenskega razloga! Če gledaš so tamponi vata, ki si jo not tlačiš, vložki so pa plastika (ok ne vsi, vem da se dobi bombažne), ki hitro lahko razdražijo kožo tam spodaj. Tako da je definitivno meni predvsem zaradi tega zakon. Dobro stane kolikor stane, ampak jo imaš pa praktično za skos oziroma za par let... Nobenega kupovanja tamponov ali vložkov več! Če se ti to ne splača potem pa res ne vem!

Se pa hitro navadiš nanjo. Na spletni strani poglej načine vstavljanja in jih malo sprobaj. Sigurno bo med njimi eden, ki ti bo ustrezal.

Imam pa jaz občasno težave z lulanjem, ampak se jih enostavno reši tako, da si jo malenkost bolj notri potisnem in gre potem kamot.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 01. Sep. 2011 16:39

jaz jo imam že več kot 2 leti. nobenih posebnih težav z njo. imam pa takrat vedno v torbici flaško vode za na wc :)
je pa res, da imam močno menstruacijo in mi prvi dan kaka kaplja kje uide, zato takrat za dodatno zaščito uporabim dnevni vložek.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 01. Sep. 2011 17:14

Čist tko... A niso vložki/tamponi recimo nekje do 4€? Pa če jih eno pakiranje (recimo 10) porabiš med eno menstruacijo še vedno rabiš več kot 7 mesecev, da nabereš robe za približno 30€. Ali sem kaj zgrešila?

Drugače sem se pa odločila, da lunetke ne bom kupovala. Sicer se mi zdi krasna ideja, ampak ne zame. Jaz že tamponov ne maram in sem jih imela res samo ene 3x, ko sem se šla kopat, lunetke se mi pa sploh ne zdi vstavljat, kaj šele izpirat pa prekuhavat. Priznam, da na tem področju nisem eko. Uporabljam pa zato izključno naravne vložke. Edina sprejemljiva alternativa.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 02. Sep. 2011 14:31

Glede na to da ima lunetka garancijo 5 let = 60 mesecev in četudi računaš da daš za vložke/tampone mesečno cca. 3€ (toliko sem porabila jaz, ko sem si preračunavala, če se mi splača v to nabavo), se ti povrne v 10h mesecih. 10 mesecev < 60 mesecev. Meni je to ful logična računica.

Tudi če daš za najbolj cheap bastard vložke/tampone mesečno 1€, je to v 5letih 60€, kar je 2x toliko kot je cena lunetke. Že res da nek orto prihranek v tem primeru ni - za povprečno konzumerko dandanes, dare I say - zame, ki sem pa po srcu cheap bastard Žid, pa bi že to bil omembe vreden prihranek.

Ampak vsak je svojih financ minister.... :D

Pa tega z vstavljanjem in prekuhavanjem res ne razumem.... Mene vstavljanje in prekuhavanje 1x mesečno skupaj vzame manj časa kot iskanje vložka/tampona po torbici/v kopalnici/kjerkoli, uporabljen tampon/vložek odstranit, temu primerno zapakirat in odvržit v smeti, pa vzet drugega, ga odpakirat, namontirat, se ''očedit'' ker poca od vložka pusti vse zamazano, da ne omenjam ponoči ko mi je ponavadi kaj steklo tam ko ni treba, pa je blo treba menjat hlačke, pižamo itd...

Men je lunetka res top. Pa sem bila na začetku, ko sem čula za to čudo ful skeptik pa se mi je zdelo tud ful navgravžno in zamudno..... Zdej pa si niti predstavljat ne morem, da bi se mogla še z vložki in tamponi spet ubadat.... Tak da ko gre tale lunetka v maloro, sledi takoj nakup nove :D
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 02. Sep. 2011 15:13

Tearjaker... Amen to that! :zustimm:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov