Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 25. Jun. 2011 14:18

Saj ni res..pa je. Pri Lunetki sem prešaltala iz velikosti 1 na velikost 2, pa mi še vedno zamaka :mad:
Še zmeraj boljše tako, kot da bi bila samo na vložkih (tamponov ne prenašam najbolje, ker me absolutno preveč izsušijo).

Se še kateri dogajaja špdobno, al ste vse srečnice, ki jim lepo tesni?
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 29. Jun. 2011 20:53

Tale menstrualna skodelica je pomoje izum stoletja, sploh si več ne predstavljam met tampone, vložke, sama skrb, če jih bo zmanjkal, mi je mogoče prek pršl...tko da tiste, ki oklevate, se splača ;)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 30. Jun. 2011 8:10

Anjeske napisal/-a:Saj ni res..pa je. Pri Lunetki sem prešaltala iz velikosti 1 na velikost 2, pa mi še vedno zamaka :mad:

Hmm, tole je res čudno in nevšečno hkrati. Jaz imam 2jko že od začetka, pa mi je prepustila parkrat, ampak je bila vedno mea culpa, ker je nisem dost ''zadihtala''. Si že probala nalahno povlečit za pecelj ko jo imaš vstavljeno? Jaz sem pri sebi nagruntala da je najbolj simpl način da jo vstavim na hitro, se razpre, potem pa čist nalahno potegnem za štrcelj od peclja in lunetka se razpre in postavi na svoje mesto in dihta na polno. Ker druga nimam ideje, zakaj bi ti zamakala.... :nixweiss:
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 30. Jun. 2011 14:48

^^Probala sem že svašta. Zmer preverim, če se odpre, pa naštelam si jo zih zadost nizko. Evo, hvala, bom probala še za pecelj mal povlečt, če bo kj pomagal :)
pa, tud če ostane tko kt je...na slabš nav šlo :D
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 05. Jul. 2011 15:38

No, danes sem tudi jaz dobila svojo lunetko. Me je pa presenetlo, da je v tej kao bio škatlici bila lunetka brez kake zaščite. Pač samo položena na tole vrečkico v škatlici. Ste je ve dobile kakorkoli zapakirano, ali vsaj malo bolj higiensko zaščiteno?

LP
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Jul. 2011 15:59

Jz sem si jo tud dons nabavila in je enako^^ (nezadostono?)zapakirana..hmm, a jo je treba mogoče že pred prvo uporabo "prekuhat"?
Sicer se pa lotevam projekta prebrati-teh-70+-strani, zihr ste že odgovorile na vsa moja vprašanja. :)
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 05. Jul. 2011 16:06

Meni je logično, da jo bom prekuhala pred uporabo, ampak glede na to, kako je artikel zapakiran, ni nobene garancije, da je artikel originalen. Kako naj jaz vem, da ni tega že kdo kupil, vrnil, pa sem zdaj jaz dobila. Npr tamponi imajo tisti prozoren ovoj, vložki imajo higienično pakiranje.. To pa je v eni nezapečateni škatlci brez higienskega ovoja.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Jul. 2011 16:16

(:stumm: :lach: tist sem pa res neumn napisala, "a je treba..," namesto "valda je treba..")

Razumem kaj misliš..sej pravim, jz se grem izobraževat kaj naše bejbe pravijo..verjamem, da je vse že 13x napisano.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 05. Jul. 2011 16:24

Če boš ugotovila, da so vse dobile nezapakiran cup, mi javi.. Da ne bom v dvomih, ali je artikel neoporečen=)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 05. Jul. 2011 17:52

Tudi moja je bla nezapečatena :D
Mam še tolk upanja v ljudi, da ni noben tak ogaben, da bi rabljeno vrnil v trgovino :o
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 05. Jul. 2011 19:31

Jaz nimam upanja v ljudi. Upanje imam v trgovke, da take reklamacije ne upoštevajo. Delam v podobni stroki in vem, kaj vse si stranke domišljajo....
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 06. Jul. 2011 8:20

Jap, so nezapakirane, samo v mali vrečici. Tudi jaz sem se bolj opirala na to, da lunetke ne reklamirajo v takem smislu, da jo vrnejo na polico in zamenjajo z drugo. Jaz sem jo kar prekuhala že pred pričetkom uporabe.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 06. Jul. 2011 10:17

Tudi moja je bila nezapakirana, zapečatena je bila pa škatlica s plastično okroglo nalepko na robu.

Je pa logično, da jo prekuhaš pred prvo uporabo. Saj spodnje perilo tudi menda operemo preden ga prvič oblečemo?!
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Jul. 2011 21:22

^^pa ja no, dobr, sej se že dost neumno počutim zarad tiste izjave :lach:

Huh. Jz sem res šla celo temo prebrat - btw, flesherka_, niti ena ni omenjala tvojega "problema" dokler nisi ti vprašala.

Sicer pa, moja opažanja:
-ko sem jo dejansko vzela v roke in si jo ogledala, se je tud men zdelo ":eek: ja kam pa naj to dam?!", pač res ogromna zgledala.
Vseeno pa sem vesela, da sem vzela večjo, ker zdej v teh nekaj dneh "testiranja" sem samo potrdilo dobila, da sem boga reva, ki res precej krvi izgubi (ene so poročale o tem, da kako jim "komaj dno" napolne, lucky them);
-najprej sem jo probala "na suho", po prebranih tehnikah vstavljanja, mi zaenkrat bolj paše "fold down" kot pa tisto v C zvijanje;
-sem lahko samo vesela, da sem jo očitno včeri pravilno vstavila, ker sem potem večino dneva bla zdoma (vse OK) in, ja, v lokalu jo spraznila in spucala - nč nisem s hlačami okol gležnjev skakala s skodelco do umivalnika :lach: kot je ene na začetku teme skrbelo, da bodo uporabnice počele. Svašta. Flaša vode, dez. robčki, pa smo zmagal
(čeprav sem dobila par začudenih pogledov kje sem se pa jz to zgubila :D);
-dons je stvar čist drugačna, kr naprej mi pušča (itak mislim tudi sicer še neki časa nosit najtanjše dnevne vložke ob temle), pa se mi zdi, da delam vse isto kot včeraj - po vstavljanju še kakšen počep ali 2 intakefore, da jo skušam mal bolj na mesto spravit;
-aja, pecelj sem si zaenkrat pustila, bolj ko ne "za orientacijo" :D, moti me pa tudi (še) ne;
-prekuhavanje: kakšne lončke (oblike, velikosti) imate ve? Jz sem si izbrala enega s cca 3 dcl volumna, ampak je ozek, pa zmeri zraven stojim z žlico in "prčkam" skodelico, ker se bojim, da se bo zažgala, če se bo preveč dotikala sten oz. bohnedaj potonila. :?

Pod črto, velik se še lovim in dosti vaje bom še rabila, si pa želim zadevo vzljubit, pa niti ne iz kakšnih zdravstvenih razlogov, da bi mi tamponi/vložki prej kakšne grozne težave povzročali, ampak enostavno ker so mi sitni do zdej poznani pripomočki.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 10. Jul. 2011 22:40

^^Ne bo se sažgala, nč bat :D Sto posto, ker sem jaz imela od začetka enake strahove pa sem stala zramen pa joj da ne potone pa se prismodi pa dost pa more bit v vodi da se cela razkuha,.... Bla bla, babe panične pač :D Jaz imam kar eno džezvo, ki je ne uporabljam več za kuho kave, za prekuhavanje. Sem kdaj v naglici že tud samo vodo v grelniku zavrela in prelila pa pustila, pa se je lih tak vredu prekuhala.
Glede onega puščanja je na začetku pač tak, da misliš da dobiš takoj grip (no vsaj jaz sem), pa se izkaže da ne drži vedno. Jaz sem šele po enih mesecih uspela jo tak naštimat, da mi je puščala, in ker sem bila prepričana, da itak jo znam prav vstavit, mi more pušat. EEEEK, false. Se zgodi pač, malo previdnosti z dnevnimi vložki ni nikoli odveč, jaz sem prve pol leta tudi to prakticirala.

Kar se pa še onega delikatnega pakiranja tiče - glede na to, da je Lunetka vred z embalažo super eko, bi bilo malo nesmiselno, da bi bila potem pakirala v plastiko. Poleg tega pa je že garancija taka, da bi v primeru reklamacije po moje zaziher tako lunetko vrnil na firmo z dopisom, ne pa na polico.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov