Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 17. Jan. 2011 9:03

Anjeske,
V tem primeru, je 2ka, sigurno boljša, ker je bolj čvsta in večja in kompaktnejša, tako da ti je 1ka verjetno res premajhna in zato teče mimo, ker se ne oprime dovolj na stene. Kar še ne pomeni, da imaš Postonjsko jamo :) samo anatomijo imamo različno.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 17. Jan. 2011 15:57

Evo lipgloss, z naslednjim denarnim nakazilom si grem kupit dvojko :) Hvala!
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 21. Mar. 2011 12:27

Ne boste verjele, da sem imela menstruacijo kar 2x zapored in moram rečt, da bi se mi kratko malo sfuzlalo, če ne bi imela Lunettke.
Vse skup sem jo imela 2 tedna in to zelo močno in vsakič znova sem si rekla, hvala bogu da nisem več na vložkih in tamponih, zato pojem slavospeve Lunettki :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 18. Apr. 2011 8:25

Zasledila sem eno novo zadevo in sicer Softcup, zelo podobno mooncup, vendar za enkratno uporabo. Zgleda bolj prirocno, ker se ti ni treba ukvarjat s spiranjem in prekuhavanjem in po uporabi enostavno odvrzes tako kot tampone. Z njimi pa baje lahko pocnes vse, kar lahko pocnes s tamponi ali lunetko, pa tudi seksas :) V Sloveniji se jih sicer pomojem se ne da dobit, mi pa zgleda zanimivo in bom mogoce narocila na internetu, da sprobam.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 18. Apr. 2011 10:02

Ampak ena od prednosti lunetke je ravno v tem, da je za večkratno uporabo in s tem zmanjšaš svinjanje okolja s praktično nerazgradljivimi snovmi ;)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 18. Apr. 2011 23:04

Ja to je res, ampak se mi tele za enkratno uporabo zdijo bolj higienicne. In ce gre za moje telo in moje zdravje, bom raje izbrala to, kar se mi zdi zame bolj primerno in zdravo, pa naj se slisi se tako egoisticno. :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Apr. 2011 7:37

Hm, meni je pri tejle Softcup ''moteče'' da piše:
Softcup is made entirely of hypoallergenic, non-toxic, latex-free, non-irritating material.
nikjer pa ne piše, kateri material je to. Sicer pa, poleg eko argumenta, ki ga je že izpostavila floribunda, meni absolutno prednost pri lunetki predstavlja še cena na dolgi rok. Odkrito povedano, odkar uporabljam lunetko si ne morem predstavljat da bi uporabljala kakršnokoli drugo alternativo. Ne vem sicer kakšna je praksa pri drugih, ampak meni spiranje in čiščenje vzame nekaj sekund, prekuhavanje pa takisto, ker nimam peči na drve in mi ni treba pihat not, tak da to je praktično delo, ki ga ni.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Apr. 2011 10:16

CaliLove* napisal/-a:Ja to je res, ampak se mi tele za enkratno uporabo zdijo bolj higienicne. In ce gre za moje telo in moje zdravje, bom raje izbrala to, kar se mi zdi zame bolj primerno in zdravo, pa naj se slisi se tako egoisticno. :)

če lepo skrbiš zanjo, ne vidim nobenega problema glede higiničnosti lunetke. sej tudi kirurških inštrumentov ne vržejo stran po vsaki operaciji.
Uporabniški avatar
SWEET_THING
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEET_THING » 19. Apr. 2011 16:06

Tearjerker napisal/-a:Hm, meni je pri tejle Softcup ''moteče'' da piše:
Softcup is made entirely of hypoallergenic, non-toxic, latex-free, non-irritating material.
nikjer pa ne piše, kateri material je to. Sicer pa, poleg eko argumenta, ki ga je že izpostavila floribunda, meni absolutno prednost pri lunetki predstavlja še cena na dolgi rok. Odkrito povedano, odkar uporabljam lunetko si ne morem predstavljat da bi uporabljala kakršnokoli drugo alternativo. Ne vem sicer kakšna je praksa pri drugih, ampak meni spiranje in čiščenje vzame nekaj sekund, prekuhavanje pa takisto, ker nimam peči na drve in mi ni treba pihat not, tak da to je praktično delo, ki ga ni.

Se absolutno strinjam :)
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
Uporabniški avatar
SWEET_THING
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEET_THING » 19. Apr. 2011 16:09

Kakorkoli že, jaz s tem že ne bi šla seksat :gruebel:
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 22. Apr. 2011 15:19

Tearjerker napisal/-a:Hm, meni je pri tejle Softcup ''moteče'' da piše:

Že res, ampak, kako bi pa pol zrihtala lunetko potem, ko bi na morju "končala" z menstruacijo ... s predpostavko, da nimaš zasebnosti pri pranju krvave skodelice, prekuhavala je tudi nekak ne bi pred šotorom, tuš je na princip zavese, samo za zagrnit... Skratka, obup, ker ne vem, kako se zorganizirat letos =(
Lih 1 teden pa ne bi mela neprekuhane v vrečki..
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 22. Apr. 2011 17:38

^^ Kva pa je problem prekuhat pred folkom en košček silikona. Sj pol ljudi sploh ne bo vedlo, kaj maš v rokah. :D To je pa res stvar, s katero se ti ni treba obremenjevati.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 22. Apr. 2011 18:57

jz sm jo pravkar kupila in jo sprobam ob prvi priložnosti. :D
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Apr. 2011 13:49

Se strinjam z Anjeske; sej pa je logično da če si ženska, imaš menstruacijo in so v ''tistih dneh'' potrebni določeni ukrepi. Sploh glede na to, da jo rabiš praznit in čistit samo 2x dnevno, mislim da se kamot najde minuta ko lahko skočiš za grm s plastenko vode, če ti je nerodno al pa ti nekdo stoji pred zaveso od tuša. Lahko se tudi pokriješ čez glavo s tremi ogromnimi brisačami in jo v zasebnosti drgneš z dezinfekcijskim robčkom. Men osebno ne bi bilo niti nerodno je sred kampa prekuhavat, ker ne vem zakaj bi to bilo kaj groznega/obsojajočega/nerodnega.
LepaVida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a LepaVida » 25. Maj. 2011 7:59

Mah ja ljudje še vedno mislimo da je menstruacija TABU... pa bo treba tole malo spremenit, ker verjetno nočemo celo življenje skrivat, da imamo nekaj čisto naravnega, ki pride vsak mesec. HVala bogu, da imamo menstruacijo, tako vsaj lahko imamo otroke in smo zdravi...
Po drugi strani pa danes obstaja cel kup alternativ : Lunettka, tamponi, Soft tamponi, Softcup .... in hvala bogu da lahko izbiramo in gremo naprej.... se premaknemo od tabu teme in začnemo normalno živet.
Mislim čisto nič ne pogrešam vložkov in tistih suhih tamponov.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov