Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lipgloss - Debatorica
- Na forumu od: 24. 9. 2007
Anjeske,
V tem primeru, je 2ka, sigurno boljša, ker je bolj čvsta in večja in kompaktnejša, tako da ti je 1ka verjetno res premajhna in zato teče mimo, ker se ne oprime dovolj na stene. Kar še ne pomeni, da imaš Postonjsko jamo samo anatomijo imamo različno.
V tem primeru, je 2ka, sigurno boljša, ker je bolj čvsta in večja in kompaktnejša, tako da ti je 1ka verjetno res premajhna in zato teče mimo, ker se ne oprime dovolj na stene. Kar še ne pomeni, da imaš Postonjsko jamo samo anatomijo imamo različno.
-
Poki - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
Ne boste verjele, da sem imela menstruacijo kar 2x zapored in moram rečt, da bi se mi kratko malo sfuzlalo, če ne bi imela Lunettke.
Vse skup sem jo imela 2 tedna in to zelo močno in vsakič znova sem si rekla, hvala bogu da nisem več na vložkih in tamponih, zato pojem slavospeve Lunettki
Vse skup sem jo imela 2 tedna in to zelo močno in vsakič znova sem si rekla, hvala bogu da nisem več na vložkih in tamponih, zato pojem slavospeve Lunettki
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Zasledila sem eno novo zadevo in sicer Softcup, zelo podobno mooncup, vendar za enkratno uporabo. Zgleda bolj prirocno, ker se ti ni treba ukvarjat s spiranjem in prekuhavanjem in po uporabi enostavno odvrzes tako kot tampone. Z njimi pa baje lahko pocnes vse, kar lahko pocnes s tamponi ali lunetko, pa tudi seksas V Sloveniji se jih sicer pomojem se ne da dobit, mi pa zgleda zanimivo in bom mogoce narocila na internetu, da sprobam.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Ampak ena od prednosti lunetke je ravno v tem, da je za večkratno uporabo in s tem zmanjšaš svinjanje okolja s praktično nerazgradljivimi snovmi
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Hm, meni je pri tejle Softcup ''moteče'' da piše:
nikjer pa ne piše, kateri material je to. Sicer pa, poleg eko argumenta, ki ga je že izpostavila floribunda, meni absolutno prednost pri lunetki predstavlja še cena na dolgi rok. Odkrito povedano, odkar uporabljam lunetko si ne morem predstavljat da bi uporabljala kakršnokoli drugo alternativo. Ne vem sicer kakšna je praksa pri drugih, ampak meni spiranje in čiščenje vzame nekaj sekund, prekuhavanje pa takisto, ker nimam peči na drve in mi ni treba pihat not, tak da to je praktično delo, ki ga ni.Softcup is made entirely of hypoallergenic, non-toxic, latex-free, non-irritating material.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
CaliLove* napisal/-a:Ja to je res, ampak se mi tele za enkratno uporabo zdijo bolj higienicne. In ce gre za moje telo in moje zdravje, bom raje izbrala to, kar se mi zdi zame bolj primerno in zdravo, pa naj se slisi se tako egoisticno.
če lepo skrbiš zanjo, ne vidim nobenega problema glede higiničnosti lunetke. sej tudi kirurških inštrumentov ne vržejo stran po vsaki operaciji.
-
SWEET_THING - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 3. 2009
Tearjerker napisal/-a:Hm, meni je pri tejle Softcup ''moteče'' da piše:nikjer pa ne piše, kateri material je to. Sicer pa, poleg eko argumenta, ki ga je že izpostavila floribunda, meni absolutno prednost pri lunetki predstavlja še cena na dolgi rok. Odkrito povedano, odkar uporabljam lunetko si ne morem predstavljat da bi uporabljala kakršnokoli drugo alternativo. Ne vem sicer kakšna je praksa pri drugih, ampak meni spiranje in čiščenje vzame nekaj sekund, prekuhavanje pa takisto, ker nimam peči na drve in mi ni treba pihat not, tak da to je praktično delo, ki ga ni.Softcup is made entirely of hypoallergenic, non-toxic, latex-free, non-irritating material.
Se absolutno strinjam
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
-
SWEET_THING - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 3. 2009
Kakorkoli že, jaz s tem že ne bi šla seksat
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
Tearjerker napisal/-a:Hm, meni je pri tejle Softcup ''moteče'' da piše:nikjer pa ne piše, kateri material je to. Sicer pa, poleg eko argumenta, ki ga je že izpostavila floribunda, meni absolutno prednost pri lunetki predstavlja še cena na dolgi rok. Odkrito povedano, odkar uporabljam lunetko si ne morem predstavljat da bi uporabljala kakršnokoli drugo alternativo. Ne vem sicer kakšna je praksa pri drugih, ampak meni spiranje in čiščenje vzame nekaj sekund, prekuhavanje pa takisto, ker nimam peči na drve in mi ni treba pihat not, tak da to je praktično delo, ki ga ni.Softcup is made entirely of hypoallergenic, non-toxic, latex-free, non-irritating material.
Že res, ampak, kako bi pa pol zrihtala lunetko potem, ko bi na morju "končala" z menstruacijo ... s predpostavko, da nimaš zasebnosti pri pranju krvave skodelice, prekuhavala je tudi nekak ne bi pred šotorom, tuš je na princip zavese, samo za zagrnit... Skratka, obup, ker ne vem, kako se zorganizirat letos =(
Lih 1 teden pa ne bi mela neprekuhane v vrečki..
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Se strinjam z Anjeske; sej pa je logično da če si ženska, imaš menstruacijo in so v ''tistih dneh'' potrebni določeni ukrepi. Sploh glede na to, da jo rabiš praznit in čistit samo 2x dnevno, mislim da se kamot najde minuta ko lahko skočiš za grm s plastenko vode, če ti je nerodno al pa ti nekdo stoji pred zaveso od tuša. Lahko se tudi pokriješ čez glavo s tremi ogromnimi brisačami in jo v zasebnosti drgneš z dezinfekcijskim robčkom. Men osebno ne bi bilo niti nerodno je sred kampa prekuhavat, ker ne vem zakaj bi to bilo kaj groznega/obsojajočega/nerodnega.
- LepaVida
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 1. 2010
Mah ja ljudje še vedno mislimo da je menstruacija TABU... pa bo treba tole malo spremenit, ker verjetno nočemo celo življenje skrivat, da imamo nekaj čisto naravnega, ki pride vsak mesec. HVala bogu, da imamo menstruacijo, tako vsaj lahko imamo otroke in smo zdravi...
Po drugi strani pa danes obstaja cel kup alternativ : Lunettka, tamponi, Soft tamponi, Softcup .... in hvala bogu da lahko izbiramo in gremo naprej.... se premaknemo od tabu teme in začnemo normalno živet.
Mislim čisto nič ne pogrešam vložkov in tistih suhih tamponov.
Po drugi strani pa danes obstaja cel kup alternativ : Lunettka, tamponi, Soft tamponi, Softcup .... in hvala bogu da lahko izbiramo in gremo naprej.... se premaknemo od tabu teme in začnemo normalno živet.
Mislim čisto nič ne pogrešam vložkov in tistih suhih tamponov.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov