Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
TiGy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a TiGy » 02. Nov. 2009 10:21

neznanka napisal/-a:Oj kako pa jo oprete lunnetko? Ker jaz jo operem pod tekočo vročo vodo in zmočim pod vročo vodo za 3 min in še vseeno smrdi. Zato me zanima kje delam napako

Oprat jo moraš z mrzlo vodo! :)
BrIng OuT tHe BeAst
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 02. Nov. 2009 11:52

neznanka napisal/-a:Oj kako pa jo oprete lunnetko? Ker jaz jo operem pod tekočo vročo vodo in zmočim pod vročo vodo za 3 min in še vseeno smrdi. Zato me zanima kje delam napako

Jaz jo umivam s toplo vodo in intimnim milom.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 04. Nov. 2009 7:17

Meni pa lunettka spet pušča in mislim, da bo treba nabavit večjo velikost :(
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 05. Nov. 2009 17:32

hej punce :)

js tole zadevo- lunettko že kar neki časa gledam in študiram da bi si jo nabavla..prvo se mi je to zdelo neki jooooj ma neee..ampak najbrž more bit prav kul.. predvsem zato razmišlam kr mam ful probleme s tamponi..ni šans več da jih uporabljam..dobim kr vnetje.. se mi zdi tale zadeva bolj higienska.. ampak vseeno malce oklevam..
me zanima.. a pa je možno da lunettka zdrsne notr in je ne morš spravt normalno ven? (to me mal skrbi.. kr kadarkol maš kaj v sebi..no vsaj pr meni je tko.. da mam tak filing..) je mela katera kake težave že s tem?
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 05. Nov. 2009 20:01

Jaz osebno nisem imela nikoli težav, da bi mi globoko zlezla... pustiš pač dolg repek (ga ne krajšaš) ga primeš malo pritisneš z mišicami in ti je takoj v dosegu stiska, da sprostiš vakum...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
00ally00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a 00ally00 » 06. Nov. 2009 7:47

Pomoje ni možno, da bi ti notri ostala. Jst sm dost hitro odstrigla pecelj na lunetki pa jo kljub temu zmeri brez težav dobim ven. Počepneš, mal napneš mišice (kot pri velki potrebi) in jo že zatipaš s prsti. Pa še gravitacija pomaga. ;)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 14. Nov. 2009 23:26

...
Zadnjič spremenil aderyn, dne 05. Nov. 2017 14:37, skupaj popravljeno 1 krat.
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
*arabic_girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objavaNapisal/-a *arabic_girl* » 18. Nov. 2009 15:39

no se ena zadovoljna uporabnica tu :) jst jo uporabljam dva, tri mesece sedaj in sem zadovoljna :) resnicno se splaca kot pravite ne samo z financne plati ampak ko pomislim kolko tezav z vlozki pa tamponi :? vcasih mi prav malo uide postrani ampak to je ker nimam se dosti izkusenj kje je pravo mesto da stoji.... drugace pa sem jo do zdaj prekuhala in umila z zelo vroco vodo, bom pa poskusila kombinacijo se vroce vode in intimnega mila pa za te robcke bom pogledala...ceprav prisegam na vodo in nekako mi ti intimni/diseci robcki niso po godu :roll:
Uporabniški avatar
Tejax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Tejax » 22. Nov. 2009 20:21

HčiLune napisal/-a:hej punce :)

js tole zadevo- lunettko že kar neki časa gledam in študiram da bi si jo nabavla..prvo se mi je to zdelo neki jooooj ma neee..ampak najbrž more bit prav kul.. predvsem zato razmišlam kr mam ful probleme s tamponi..ni šans več da jih uporabljam..dobim kr vnetje.. se mi zdi tale zadeva bolj higienska.. ampak vseeno malce oklevam..
me zanima.. a pa je možno da lunettka zdrsne notr in je ne morš spravt normalno ven? (to me mal skrbi.. kr kadarkol maš kaj v sebi..no vsaj pr meni je tko.. da mam tak filing..) je mela katera kake težave že s tem?

Sama sem bila kratek čas lani zadovoljna uporabnica te "stvarce". Potem pa se mi je pri četrti menstruaciji zgodilo to, kar se naj ne bi moglo zgoditi. Naredil se je tak vakuum, da sem se jo kakšne tričetrt ure trudila dobiti ven na vse načine, a ni šlo. Bila je tam kot zalepljena! Bila sem že povsem izčrpana in začela me je že grabiti panika.
Bila je nedelja dopoldan, tako da sem šla h ginekologu na urgenco. Na srečo je delala prijazna ginekologinja. Stvar se je uredila, ona pa je delovala v smislu, da to ni nič takšnega, da se tudi to lahko zgodi.
Četudi bi me še kdaj zamikala uporaba te skodelice, se samo spomnim na to svojo izkušnjo in mi hitro mine. Na srečo se je takrat vse lepo končalo, ob misli, da bi se mi pa to zgodilo na kakšnem morju (v tujini) - raje niti ne pomislim...
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 23. Nov. 2009 14:04

^^ ojej :?
prav zarad tega js cvikam ja..
..worrying is dreaming in the wrong direction..
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Nov. 2009 14:19

eh. tudi pri tamponu se ti lahko vrvica strže in ti tista ogabna vata not ostane. s tem da lahko še toksični šok fašeš.

če redno čistiš luknjice in jo redno prazniš, ne bi smelo bit večjih problemov z vakuumom.
Uporabniški avatar
Tejax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Tejax » 23. Nov. 2009 14:32

floribunda napisal/-a:če redno čistiš luknjice in jo redno prazniš, ne bi smelo bit večjih problemov z vakuumom.

Sama sem dobro skrbela za higieno, redno praznila skodelico in jo čistila - vse to skupaj je še najmanjši problem. Pač zgodila se je stvar, ki se baje ne bi smela zgoditi! :?
Ja, tudi pri tamponih se lahko zgodijo nevšečnosti, ampak z njimi nisem imela težav razen na koncu z vnetji. Takrat so mi odsvetovali njihovo uporabo, zato sem bila sprva prepričana, da sem v tej skodelici našla idealno rešitev. A žal..., očitno to ne bo zame.
Ostale se pa naj odločijo po svojem občutku, meni je bila ta "dogodivščina" povsem dovolj! Napisala sem pa samo, kaj se lahko (čeprav verjetno redko) tudi zgodi...
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 24. Nov. 2009 12:02

Meni se pa vseeno zdi škoda, da je ne uporabljaš več, saj na koncu v vsakem primeru ne ostane notri, sicer jo je ginekologinja ven dobila ampak jaz ne vidim razloga, da je ne bi naprej uporabljala, ker se je verjetno res zgolj slučajno naredil tak vakuum in ni ostankov vate in ostalih nečistoč,.. zdaj si verjetno na vložkih.
Samo panike ne smeš zagnat, ker takrat itak ne bo šlo nič nikamor. Ne vem no, meni se sicer ni nikoli kaj takega zgodilo in tudi, če bi se mi ne grem več nazaj na vložke ali tampone!!! pa magari grem 10 x h ginekologu.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 24. Nov. 2009 12:24

Tejax napisal/-a:
HčiLune napisal/-a:hej punce :)

Sama sem bila kratek čas lani zadovoljna uporabnica te "stvarce". Potem pa se mi je pri četrti menstruaciji zgodilo to, kar se naj ne bi moglo zgoditi. Naredil se je tak vakuum, da sem se jo kakšne tričetrt ure trudila dobiti ven na vse načine, a ni šlo. Bila je tam kot zalepljena! Bila sem že povsem izčrpana in začela me je že grabiti panika.
Bila je nedelja dopoldan, tako da sem šla h ginekologu na urgenco. Na srečo je delala prijazna ginekologinja. Stvar se je uredila, ona pa je delovala v smislu, da to ni nič takšnega, da se tudi to lahko zgodi.
Četudi bi me še kdaj zamikala uporaba te skodelice, se samo spomnim na to svojo izkušnjo in mi hitro mine. Na srečo se je takrat vse lepo končalo, ob misli, da bi se mi pa to zgodilo na kakšnem morju (v tujini) - raje niti ne pomislim...

bogica :grosseaugen:
MajaMajaMajaMaja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a MajaMajaMajaMaja » 24. Nov. 2009 20:05

Več o skodelci Mooncup (A in B velikost)

Mooncup menstrualna skodelica

Mooncup je silikonska menstrualna skodelica zvončaste oblike iz kirurškega silikona za večkratno uporabo. Uporablja se interno, kot tampon, zbira menstrualno tekočino ter se popolnoma prilega steni nožnice. V nasprotju s tamponi tekočine ne absorbira. Predstavlja alternativno rešitev vsem, ki imate težave s sluznico, vnetji in alergijami, ki so posledica uporabe beljenih tamponov in odišavljenih vložkov.

Mooncup je dolga približno 5 cm in narejena iz mehke silikonske gume. Menstrualno tekočino v primerjavi s tamponi ne vsrka, temveč zbira, zato potrebujemo samo eno skodelico, ki jo vsakih 4-8 ur izpraznimo, operemo oz. obrišemo in ponovno vstavimo.
Menstrualna skodelica drži 30 ml tekočine, kar je približno tretjina vse menstrualne tekočine, ki se poprečno izloči v času ene menstruacije. Vstavljena menstrualna skodelica, se tesno prilega notranjim stenam nožnice in tvori nežen vakuum, kar preprečuje menstrualni tekočini uhajanje mimo. Menstrualna tekočina izteka v skodelico in ne povzroča neprijetnih vonjav.
Uporabnice ugotavljajo, da morajo skodelico izprazniti manj pogosto, kot pa menjati vložke oziroma tampone.
Z uporabo menstrualne skodelice boste prispevale k varovanju okolja, prihranile denar in se počutile brezskrbno tudi v času mesečnega perila.

Zakaj uporabljati Mooncup?
1. Mooncup® je izdelana iz posebnega medicinsko preverjenega silikona, ki ne draži sluznice in ne povzroča s tem povezanih alergij.
2. Je nevidna a zanesljiva.
3. Je higienska in preprosta za čiščenje, idealna za ženske, ki so nagnjene h glivičnim obolenjem, ekcemom,...
4. Uporabljamo jo lahko pri vseh aktivnostih, tudi pri kopanju.
Bistvenega pomena je tudi prispevek k varovanju okolja, za kar ste tudi nagrajene, saj menstrualno posodico kupite enkrat in ob pravilni uporabi lahko koristite njene prednosti tudi do 10 let!!! Investicija se v povprečju povrne v treh mesecih.

Vira:
http://www.moja-lekarna.com/p-3108-mooncup-menstrualna-skodelica-velikost-a.aspx
in
http://www.moja-lekarna.com/p-3109-mooncup-menstrualna-skodelica-velikost-b.aspx

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov