Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Purpl ma seveda lahko pišeš, nisem hotla nič tazga s svojim postom. Ampak sem že res velikokrat opazila, da če se s čim/kom ne strinjaš, potem še stokrat poveš svoje mnenje, zavijaš z očmi in seveda moraš vsepovsod imeti zadnjo besedo. In to, kar si sama napisala, da se jih vedno več obregne v tvoje poste, je živ dokaz tega, kar sem napisala. Seveda ima vsak svoje mnenje in seveda ga lahko vsak izrazi, ampak potem pa lahko tudi jaz napišem svoja opažanja glede tvojih postov a ne? Pač mislim, da nimaš ti vedno prav. Nisem te pa hotla nč užalit.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
čej Mily, sej sm povedala.Gre se za debatiranje.In debatiranje je to kar počnemo in razglabljamo zakaj ni dobro, zakaj to zakaj uno tralalala.Mislm nevem.In še nekej, briga me kaj vi mislite al vam sedejo moji posti ali ne.Še vedno se jim lahko lepo izognete.
zdej pa konc OT z moje strani.
zdej pa konc OT z moje strani.
-
lipgloss - Debatorica
- Na forumu od: 24. 9. 2007
vsake toliko časa preberem tale forum in sem kar presenečena nad tem, da je večina prepričanih v to, da jim skodelica ne odgovarja. No potem sem ugotovila, da si punce stvari sploh ne predstavljajo, ker jo seveda še nikoli niso sprobale,...sej če se spomnim, sem se sama tudi seksa zelo otepala - dokler ga nisem sprobala
namreč silikon je mehek in se ga lahko upogiba po želji, zato je tudi vstavljanje dokaj enostavno, ko se enkrat navadiš seveda. Kakorkoli jaz sem zadovoljna in se mi škoda zdi da je tale stvarca še tak tabu- bu sicer pa vsaka stvar rabi nekaj časa da se je ljudje navadijo.
kar se pa tiče zdravja, je pa tudi vsak svoje sreče kovač in se vsak odloča kaj bo delal s svojim telesom.
namreč silikon je mehek in se ga lahko upogiba po želji, zato je tudi vstavljanje dokaj enostavno, ko se enkrat navadiš seveda. Kakorkoli jaz sem zadovoljna in se mi škoda zdi da je tale stvarca še tak tabu- bu sicer pa vsaka stvar rabi nekaj časa da se je ljudje navadijo.
kar se pa tiče zdravja, je pa tudi vsak svoje sreče kovač in se vsak odloča kaj bo delal s svojim telesom.
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
Hmmm, tale zadeva se mi zdi kr zanimiva ja.
Sam tisto "praznjenje" se mi pa gravža. Že tampon kar se da hitr zavijem in vržem v smeti.
Kolk deleč more bit tale mooncup notri - a to je na podobn način pol k diafragma sam da ma pač še prostor za tekočino? In kako veste tiste, ki ga uporabljate, da se "usede" gor - da vam pol med hojo recimo ne zdrkne dol ... in poplavi??
Sam tisto "praznjenje" se mi pa gravža. Že tampon kar se da hitr zavijem in vržem v smeti.
Kolk deleč more bit tale mooncup notri - a to je na podobn način pol k diafragma sam da ma pač še prostor za tekočino? In kako veste tiste, ki ga uporabljate, da se "usede" gor - da vam pol med hojo recimo ne zdrkne dol ... in poplavi??
-
super_shine - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 7. 2007
hmm .. men pa zgleda ful hecna skledica pa ful si ne predstavlam ... k js mam ponavad ful močne menstruacije ... da pol pridem z wc-ja kokr da sm bla v pravi bitki no, za uporabo na javnem wc-ju defitivno ni
-
Amaris - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2007
Mooncup se ne vstavlja kot diafragma, ampak ''leži'' takoj na začetku nožnice. Jaz ti priporočam, da si pogledaš slikice na mooncup.co.uk. Ko ga vstavljaš, ga moraš prepognit, v nožnici pa se sam ''odpre'' in dejnsko deluje kot nekakšna skodelica, ki zbira menstrualno kri. Tudi to je boljše in lepše prikazano na spletni strani. Ven definitivno ne more zdrknit, ker ga držijo mišice, in ven ga spraviš s krčenjem mišic in seveda z roko. Hmm .. tole se pomoje ne sliši najboljše.
Odkar sama uporabljam mooncup mam fuuuul manj boleče menstuacije (v bistvu sploh ni nobenih bolečin), ne vem pa če je to povezano s tem. Logično ravno ni ... Mi je pa všeč. Zvenim pa kot reklama za Kosmodisk.
Odkar sama uporabljam mooncup mam fuuuul manj boleče menstuacije (v bistvu sploh ni nobenih bolečin), ne vem pa če je to povezano s tem. Logično ravno ni ... Mi je pa všeč. Zvenim pa kot reklama za Kosmodisk.
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Ja, očitno jih kar nekaj misli, da je iz plastike. Ne, kot je že Amaris povedala, je iz silikona, ki je hipoalergen in nudi veliko slabše pogoje za bakterije kot tamponi in vložki. Pri vseh menstrualnih skodelicah še niso zabeleželi niti enega primera sindroma toksičnega šoka, pa se uporabljajo že približno 10 let v tujini. Jaz ga ne prekuhavam, ga raje zelo dobro sperem z zelo vročo vodo in intimnim milom. Vsaka si potem najde svoj način čiščenja. Poleg tega pa predvidevam, da tudi drugih stvari, ki so v stiku z nožnico, ne date v avtoklav pred uporabo
Men se pa to, da ga ne vržeš stran po uporabi zdi perfektno, ker človeštvo že tako ali tako preveč onesnažuje okolje.
Men se pa to, da ga ne vržeš stran po uporabi zdi perfektno, ker človeštvo že tako ali tako preveč onesnažuje okolje.
-
Ledenaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2007
- Kraj: Sverige.
No men osebno se zdi stvar zanimiva. Zdajle takoj je ne bi sprobala, ker sem ravno začela s tamponi. Nekoč pa, glede na to, kolk + je
Eh, čez par let jo bo že skor vsaka na tem forumu uporabljala.. En strah je, ker je to novo in še ni dobr reklamiran v Sloveniji.. Se mi zdi pa zanimiv, le kdo se je kej tazga spomnu?
Eh, čez par let jo bo že skor vsaka na tem forumu uporabljala.. En strah je, ker je to novo in še ni dobr reklamiran v Sloveniji.. Se mi zdi pa zanimiv, le kdo se je kej tazga spomnu?
- norolescentka
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: štajerska
metuljčica* napisal/-a:norolescentka napisal/-a:
nč dražji niso koker tile o.b. in allways.
http://www.biosi.si/index.php?cPath=1_3 ... 7687bc4944
Tebi se tile ne zdijo dražji??
offtopic: ne vem koliko jih je notr. jst za tiste srednje o.b. zmer plačam okol starih 900 sit, za tavelike pa 1200.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
-
..aNia*. - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
Ledenaa napisal/-a:No men osebno se zdi stvar zanimiva. Zdajle takoj je ne bi sprobala, ker sem ravno začela s tamponi. Nekoč pa, glede na to, kolk + je
to drži ja...če ne bi bla na temu forumu, verjetno pojma ne bi mela kaj to sploh je pa mislim, da nism edina
drgač me pa počas že mal mika, da bi probala tole stvarcu..itak za izgubit nimam kaj..
Don''t care what people say, just follow your own way...
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Če kupiš vsak mesec 1 škatlico tamponov in 1 škatlico vložkov, to je 2 škatlici/mesec x vsaka ženska x približno 35-40 let->€€ velik. Z vidika donosnosti so vložki in tamponi milijonski-če ne bilijonski posel, alternativni izdelki pa ne. Zato mislm, da se ni za bat, da bojo mooncup in podobne zadevice kaj na veliko oglaševali. Zato me je tud zanimal, ča ga katera že uporablja in sem bla prav vesela, ko sem vidla da 2 uporabnici foruma uporabljata mooncup/lunette
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov