Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Marguerite
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Marguerite » 03. Sep. 2009 16:27

Sej vakum moraš spustit tako da stisneš lunettko s prsti.
Se mi je pa zgodilo da je zlezla visoooko gor, pa še vodoravno se je obrnila :?
You've got a fast car But is it fast enough so we can fly away? <3
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 03. Sep. 2009 16:52

NI boljšega sredstva kot lunetka... vse tiste ki razmišljate, si le upajte in investirajte vanjo... Jaz sem sprva sem kupla ta večjo ampak mi je bila prevelika in sem kupila manjšo... ta mi pa zdaj res super odgovarja... nimam nobenih problemov z vstavljanjem in odstranjem... toplo priporočam vsem... res je super občutek, ko ti ni treba skos mislit na to, da boš ob času menjal tampon/vložek...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
pistacija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a pistacija » 09. Sep. 2009 10:56

Se strinjam z schpeltzo - lunette uporabljam že dobro leto in sem ful zadovoljna. :zustimm:

Nobenih težav, vedno je pri roki in hitro se je navadiš. Zdaj prodajajo tudi higienske robčke, ki se zelo obnesejo predvsem ko si kje zunaj na pijači in je umivalnik izven wcja.
00ally00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a 00ally00 » 09. Sep. 2009 11:47

Men je tud lunetka zakon! Je pa res, da mi prej ne tamponi (preveč so mi izsušili sluznico) niti vložki (če samo pomislim, kako so se mi lepili rit mi slabo rata) niso bili všeč zato je lunetka prišla kot naročena!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 09. Sep. 2009 13:55

Jaz tudi nameravam z naslednjo M sprobat tole lunetko... Pa me nekaj zanima, pač logično je da za čistočo in dezinfekcijo je treba skrbet, omenjale ste dezinfekcijske robčke, a to obstjajo prav za lunetke in se jih uporablja poleg izpiranja z vodo ali namesto? Ali velja dezinfecirati z navadnimi dez. sredtsvu, seveda ne preveč agresivnimi, da ne vpliva to na vaginalno sluznico?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Sep. 2009 14:09

js jo navadno kar pod zelo vročo vodo sperem in umijem z intimnim milom. na dva dni jo obrišem z dezinfekcijiskim robčkom. do zdaj nisem imela še nobenih problem pa sem drugače zelo dovzetna za vsa možna vnetja.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 09. Sep. 2009 15:41

Jaz jo pravtako doma sperem pod zelo vročo vodo in umijem z intimnim milom, robčke imam pa za primer, da nisem doma... Nikoli nisem imela problemov s kakim vnetjem... Je tudi enostavna za vstavljanje... mi je ratalo tudi z geliranimi nohtim ki sem si jih dala delat ravno med menstruacijo... :P
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
pistacija
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pistacija » 09. Sep. 2009 21:02

tearejerker - ja prav za lunette so robčki, mislim da so ene 3 eur in jih je 10 notri.

Drugače umiješ z vročo vodo in po možnosti intimnim milom in ni težav. Tako al tako jo moraš vmes med ciklusi prekuhat za par minut
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 09. Sep. 2009 21:57

Katero intimno milo uporabljate za skodelico? Do sedaj (en ciklus) sem prala le z vodo, ampak razmišljam, da bi kupla kakšno milo samo za ta namen, pa ne vem katero.
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 10. Sep. 2009 15:21

Evo, js sem po pol leta spet potegnila Lunettko iz omare, da bom še enkrat poskusla, če mi mi ugaja. Prvič sem mela take probleme, da se mi je čist zamerila. Zdj sem pa pogruntala sistem in morm rečt da je zakon!! :) Sam prve dni mam mal probleme, ker mam dost močno menstruacijo in se skodelca prehitro napolni, sicer pa jo praznim dvakrat na dan, zadnje dni pa samo zjutraj in zvečer. Do sedaj sem jo uporabljala samo doma, tko da ne vem kako se bo stvar kaj obnesla na javnih straniščih, kjer ni umivalnika v wc-ju...
Aja, perem jo pa z vročo vodo, včasih pa uporabim še intimno milo. Pa tut vmes jo kdaj prekuham.
pistacija
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pistacija » 10. Sep. 2009 17:11

Blondie7, mislim da je več kot 5 min niti ne smeš pustit v vreli vodi, ker jo potem lahko poškoduješ.

Robčki za Lunette se dobijo v DM, ja, stanejo okol 3 eur (mislim da je skodelica enih 30 eur)

Kar se tiče pa vakuma - ni problem je dobit ven, ker ima zgoraj ob strani luknjice in ko jo stisneš skupaj, izničiš vakum.

V vsakem primeru je fajn prebrat navodila, ki so zraven, tam vse lepo piše.
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 10. Sep. 2009 17:35

kje v dmu jo pa majo? kr sm gledala v kranju zadnč pa ni blo (sicer je mogoče da je premejhn za to)?? v mullerju je pa ni an?..
me pa zanima, kako lulate? ok smešn uprašanje, ampak js ponavad če mam tampone si ga zamenjam k lulam..
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 10. Sep. 2009 18:30

Jst sm jo do zej še v vsakem DM-u zasledila. Drugač je ne uporabljam, ampak po moje se lula čsit normalno. Tako kot s tamponom. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 10. Sep. 2009 18:39

jst pa ful tezko lulam s tamponom...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 10. Sep. 2009 18:40

love.<3 napisal/-a:kje v dmu jo pa majo? kr sm gledala v kranju zadnč pa ni blo (sicer je mogoče da je premejhn za to)?? v mullerju je pa ni an?..
me pa zanima, kako lulate? ok smešn uprašanje, ampak js ponavad če mam tampone si ga zamenjam k lulam..

zakaj si pa menjas tampon k lulas? :gruebel:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov