Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 09. Jun. 2009 20:22

pol bom kr tamalo vzela...

pa cist tko recmo da jo mas notr ene 4 ure kok se to menstrualne krvi notr a nabere?

upam da bo kera tok osebno stvar napisala sam me res zanima! predvsem za sibke menstruacije?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 10. Jun. 2009 12:39

men se v 4 urah nabrere manj kot za pol skodelice krvi (mogoče celo samo eno četrtino). pravzaprav mam velikokrat samo krvavo sluz in sploh ne krvi. to sem šele sedaj ugotovila,ko mam lunette. edino enkrat se mi je zgodila,da sem imela skoraj čisto polno,ampak sem jo imela notri okoli 8 ur, pa mal bolj močno menstruacijo kot običajno
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 6. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a LovelyM » 10. Jun. 2009 19:33

Jz sm mislila, da mam kr močno menstruacijo ampak odkar uporabljam Mooncup šele vidm, da ne glih :lol:
Če jo mam notr 6 ur se mi napolni največ do polovice prve dni, pol pa manj.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Jun. 2009 21:49

js mam ta malo, pa sem daleč od device. samo enkrat se mi je zgodilo, da sem jo precej napolnila, drugače nikoli ne pride niti do polovice, pa jo mam not včasih pol dneva.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 10. Jun. 2009 21:53

Jaz mam Lunette in morem rečt, da je ne zamenjam za nič :) ful sem zadovoljna...
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 11. Jun. 2009 8:13

LovelyM napisal/-a:Jz sm mislila, da mam kr močno menstruacijo ampak odkar uporabljam Mooncup šele vidm, da ne glih :lol:
Če jo mam notr 6 ur se mi napolni največ do polovice prve dni, pol pa manj.

Jaz tudi, čist enako. Prej sem mislila, da imam ful močno :) očitno ne. Aja, uporabljam pa velikost 2 in se mi zdi fajn, da sem vzela večjo, ker mi je všeč, da se mi nikoli ne napolni več kot do polovice.
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a an|a » 11. Jun. 2009 10:09

Men je tale zdevca super...sama uporabljam lunette in sem zelo navdušena nda njo:) Tk ko berem komentarje da je tale skodelica grozna itd...tk sm tudi sama na začetku mislila in si tudi nisem uspela predstavljati kako to zgleda...kako se vstavi... ampka ko sem probala nisem nikoli več uporabljala tamponov...doma imam še staro zalogo tamponov za katere vem da jih ne bom več uporabljala in mi preprosto ležijo v škatlici:)
Ni tk grozno k zgleda tale skodelica...navadit se moraš kako se vstavi in potem ako jo dobiš ven:) ampka ko to enkrat obvladaš je super:)

Največji plus pri tej zadevi je da ko joo 1x kupiš imaš mir za 3-5 let ( če jo pravilno shranjuješ, čistiš)...pri tamponih si imela vsak mesec skrb da si jih kupi...po možnosti jih je manjkalo ravn tedaj ko nebi bilo treba in si preizkala vse torbice če je mogoče še kakšen:))) hehe:)) pri tem pa ni nobenih skrbi in zapravlanja denarja vsak mesec...je res bolj draga zadevca ampka see ti povrne:)

Nimaš straha da bi ti kako padla ven ker ti jo preprsto drži vakum in zato je mogoče malo problemov na začetku pri jemanju ven...tudi kopaš se lahko z njo...ni ti jo potrebno menjavati (spraznjevati) ko rideš iz vode...tako kot je bilo potrebno pri tamponih...nimaš skrbi če bi slučajno "kaj priteklo ven"... stvarca je res super:)

Je pa res da malo žensk ve za to menstrualno skodelico...in zato tudi se ne odločijo zanjo ker se jim zdi na prvi pogled grozna..ampka ko 1x probaš je ne zamenjaš....
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 11. Jun. 2009 11:42

Floribunda, sorry ko sm mal ostro odgovorila prejšnjič, sam jz dejansko nimam dol postojnske jame, pa tudi otrok ne. Vzela sem 2, ker sem se držala navodil za uporabo in sem zadovoljna. Sicer pa, glede na to, da je za par milimetrov razlike, je v bistvu vseeno, katero vzameš.

Nikoli se mi ne napolni čez polovico. V prvih dneh spraznim 3x na dan, od 3.dne pa 2x, zjutraj in zvečer in je to to.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
SWEET_THING
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEET_THING » 15. Jun. 2009 18:43

an|a napisal/-a:Največji plus pri tej zadevi je da ko joo 1x kupiš imaš mir za 3-5 let ( če jo pravilno shranjuješ, čistiš)....

Pa ne samo 3-5 let.....za 10 let jo lahko maš!! :D
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 15. Jun. 2009 22:08

positive vibration napisal/-a:Floribunda, sorry ko sm mal ostro odgovorila prejšnjič, sam jz dejansko nimam dol postojnske jame, pa tudi otrok ne. Vzela sem 2, ker sem se držala navodil za uporabo in sem zadovoljna. Sicer pa, glede na to, da je za par milimetrov razlike, je v bistvu vseeno, katero vzameš.

Nikoli se mi ne napolni čez polovico. V prvih dneh spraznim 3x na dan, od 3.dne pa 2x, zjutraj in zvečer in je to to.

eh js samo rada uporabljam prispodobe.

ampak sem se pred uporabo malček pozanimala in večia zadovoljnih uporabnic mi je svetovalo tamalo velikos, kljub temu da sem stara nad 20. (ali kakšna je že meja)

je pa super menstrualna čašica. kot da sploh ne bi mela menstruacije. 2krat na dan imaš opravka s tem (mam pač zlo šibak tok) in to je to. mene so znali tamponi kak tretji dan presneto žulit, poleg tega sem imela non stop probleme z vnetji in odkar uporabljam čašico so se zadeve precej izbolšale.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 16. Jun. 2009 12:17

Copy Paste : Za lažjo izbiro glede velikosti

Večina proizvajalcev menstrualnih skodelic priporoča uporabo različnih velikosti skodelice, glede na starost uporabnic. Izbira skodelice ni vedno preprosta, kajti imamo več dejavnikov za razmislek.

Več deklet starih do 14 let, uporablja večjo Lunette in prav tako imamo srednje stare ženske, ki uporabljajo manjšo Lunette. Večina deklet lahko uporablja katerokoli velikost, vendar je lahko manjša skodelica bolj udobna kot velika ali obratno.

Faktorji za razmislek:

1. Moč menstrualne tekočine.

Ugotovili smo, da je to najbolj pomemben faktor pri izbiri prave velikosti skodelice. Kot glavna formula, bi lahko rekli, da je velika skodelica, torej model 2, primerna za močne krvavitve oz. močen menstrualni tok in majhna skodelica, model 1, je primerna za šibki menstrualni tok.

2. Anatomija.

Vse ženske se med seboj razlikujejo po anatomiji in zato kdaj lahko priporočamo manjšo velikost za ženske z močnejšim tokom in obratno. Taki faktorji so:

Starost. Model 1, je bil v originalu narejen za lažjo uporabo pri mladih dekletih, ki šele začnejo z uporabo Lunette. Mlada dekleta imajo ponavadi močnejše vaginalne mišice in tako lahko manjšo skodelico lažje vstavijo. Vaginalne mišice z leti izgubijo na svoji prožnosti in postanejo bolj ohlapne, zato veliko žensk začne uporabljati večjo menstrualno skodelico v nekem življenskem obdobju. Lahko pride tudi do hormonskih sprememb, recimo pri nosečnosti, te spremembe lahko vplivajo na menstrualni tok. Neko pravilo, ki naj bi veljalo je, da je velikost 2 primerne za vse odrasle starejše ženske.

Devištvo. Priporočamo manjšo Lunette oz. velikost 1, za vsa mlada dekleta, ki še niso imele spolnih odnosov, tudi v primeru močnejšega menstrualnega toka, zaradi močnejših vaginalnih mišic in deviške kožice, je manjšo Lunette 1, lažje vstavljati in izstavljati.

Nosečnost. Po porodu priporočamo Lunette model 2, kajti med nosečnostjo se nožnica spremeni, hormoni spremenijo konstrukcijo kosti ter vaginalnih mišic.

Maternični vrat. S prstom lahko otipamo, kje je lociran maternični vrat med menstruacijo. V kolikor je maternični vrat pozicioniran zelo nizko, je bolje uporabiti manjšo Lunette, ker je krajša in se po vsej verjetnosti bolj prilega vaši nožnici.

Aktivni športi, kot so joga in pilates. Športi, ki okrepijo vaše osrednje mišice, delujejo tudi na mišice medeničnega predela. Ženske, ki se aktivno ukvarjajo z tovrstnimi športi imajo zelo močne vaginalne mišice tudi kasneje v življenju. V tem primeru se lahko odločite za manjšo Lunette 1 velikost.
whoami
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2009
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a whoami » 16. Jun. 2009 12:45

V_Rose_V napisal/-a:Jaz mam Lunette in morem rečt, da je ne zamenjam za nič :) ful sem zadovoljna...

se strinjam. jas mam tut lunette in sem ful zadovoljna, čeprau sem na začetku mela probleme z vstavljanjem ampak se navadiš.. čudno je edino če si cel dan zdoma in potem niti prau ne veš ki bi jo umil ko jo odstraniš in sprazniš..
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 16. Jun. 2009 13:56

Madona mene to še vedno "sam" mika. Nikul se pa ne odločem zanjo :? :wink: Kje ste pa to nabavle?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 16. Jun. 2009 14:20

dm
whoami
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2009
Kraj: maribor