Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 12. Maj. 2009 8:05

Jaz imam tud pecelj odrezan skoraj do konca, res pa je da jo imam že kako leto in pol in sem še vedno zeloooo zadovoljna z njo. Prej sem imela s tamponi take probleme, da sploh raje ne omenjam, zdaj pa vse opravim v 2eh sekundah tudi na javnem wcju. :gut:
Uporabniški avatar
Tejax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Tejax » 12. Maj. 2009 10:23

Verjamem, da jo mnoge brez problema uporabljate. Tudi jaz sem jo. Dokler se mi ni zgodilo tole...

Sama sem jo lani prvič preizkusila - štiri mesece sem jo potem brez večjih problemov uporabljala. Dokler se mi ni naredil v nožnici tak vakum, da je nisem več dobila ven. Skoraj eno uro sem jo na vse načine poskušala dobiti ven, a ni šlo. Morala sem na odstranitev h ginekologu. Ginekologinja, ki je bila dežurna, sploh ni bila presenečena. Povedala mi je, da se tudi to lahko zgodi, ko pri vstavitvi povročimo nehote tak vakum in tega sploh ne vemo. Odstranitev je posledično toliko težja, še posebej zato, ker je vse vlažno. Skodelice seveda nisem več nikoli uporabila.

Napisala sem, kaj se tudi lahko zgodi, da morda ne bo katera presenečena in šokirana, če doživi to neprijetno dogodivščino.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 12. Maj. 2009 10:46

Meni se pa to ne zdi nič hudega, kolikokrat smo slišali da so mogle punce k ginekologu zaradi tamponov, ker so jim ostali notri, kar se mi zdi bolj grozno, da mi notri ostanejo kosmi vate, ki jih brez vrvice res ne dobiš ven. Škoda, da se ti je tako zamerila, glede na to da si jo eno leto s pridom uporabljala. Predvsem se mi zdi fajn, ker je iz silikona in na moje telo vseeno, ne deluje kot nek tujek in si sploh ne predstavljam da bi šla nazaj na tampone zaradi možnosti enega vakuma,... Drugače pa hvala Tejax za opozorilo,...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 12. Maj. 2009 10:51

kaka je pa razlika med mooncup in lunette? katera je boljsa?

se mi ful dopade in bom nabavla ta tedn najbrz...wii ;D
Uporabniški avatar
SWEET_THING
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEET_THING » 12. Maj. 2009 15:23

Mislim da je malo razlike v obliki...Lunettka je malo lepše oblikovana, nima robov in po moje tud boljša za vstavljanje...vsaj jaz nimam problemov. Pa malo dražja je...ampak meni ni niti centa žal. Mooncup pride 26€ Lunette pa 30€. :D
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 14. Maj. 2009 7:47

SWEET_THING napisal/-a:Mislim da je malo razlike v obliki...Lunettka je malo lepše oblikovana, nima robov in po moje tud boljša za vstavljanje...vsaj jaz nimam problemov. Pa malo dražja je...ampak meni ni niti centa žal. Mooncup pride 26€ Lunette pa 30€. :D

No jaz imam obe menstrualni skodelici in se mi zdi Mooncup boljša. Najprej sem nabavila Lunette, pa se mi je po dveh mesecih čist obarvala, zdaj imam Mooncup ze pol leta in je bistvena razlika. Kar se tiče nošenja, pa se mi zdi da ni neke razlike. Ko se navadiš je to to. Smešen pa je občutek ko gres v trgovino in ne rabis tamponov ali vložkov. Kakorkoli se mi zdi da sem ze kar nekaj prihranila, pa še smeti iz kopalnice so skoraj izginile. Pa še to. Mooncup je res cenejša. Se mi zdi da vsi na veliko služijo s tem. Najceneje jo imajo jo na www.super-punca.si.
Odločit pa se mora vsaka sama. Po mojem bodo vložki in tamponi čez čas izumrli.

l.p.
A
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 14. Maj. 2009 8:43

Amaya80, ne mi govort, da se ena bolj obarva kot druga, če sta iz istega materiala in očitnno je, da delaš reklamo.
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 14. Maj. 2009 8:46

lipgloss napisal/-a:Amaya80, ne mi govort, da se ena bolj obarva kot druga, če sta iz istega materiala in očitnno je, da delaš reklamo.

Kakorkoli vzameš.....vsak ima svoje mnenje.....tudi jaz. To je pač moja izkušnja. Pa brez zamere.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 15. Maj. 2009 8:26

No jaz sem celo naredila celo diplomsko nalogo iz teh skodelic :) in sem se na koncu odločila za Lunette, ker se mi je zdelo vse bolj dodelano. Itak pa cena sploh ni pomembna pri teh stvareh, ker ti zares dobro služijo in z njimi dejansko prišparaš.
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 15. Maj. 2009 16:57

Poki napisal/-a:No jaz sem celo naredila celo diplomsko nalogo iz teh skodelic :) in sem se na koncu odločila za Lunette, ker se mi je zdelo vse bolj dodelano. Itak pa cena sploh ni pomembna pri teh stvareh, ker ti zares dobro služijo in z njimi dejansko prišparaš.

No jaz mislim da je bistvo obeh, da prihraniš, nimaš polnih košev v kopalnici, pa še nekaj za okolje narediš. Jaz pri tem ostajam. Me pa čudi da je to sploh prišlo na trg, glede na to kako vložki in tamponi obvladujejo trg.

l.p.
Uporabniški avatar
miaw
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 5. 2009
Kraj: MARIBOR

Neprebrana objavaNapisal/-a miaw » 16. Maj. 2009 6:31

ki pa se dobi to? ker se mi zdi super stvarca :)
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 16. Maj. 2009 8:14

V DM-u jih imajo.
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 16. Maj. 2009 11:45

meni je ta zadeva že drugič ostala notri in je pol ure nisem dobila ven. zdaj je pa po moje res več ne bom uporabljala. :(
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 16. Maj. 2009 12:23

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:meni je ta zadeva že drugič ostala notri in je pol ure nisem dobila ven. zdaj je pa po moje res več ne bom uporabljala. :(

Uf pol si pa res profesionalka v temu postala :))) Si poskusila z mišicami jo iztisnit?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Maj. 2009 18:09

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:meni je ta zadeva že drugič ostala notri in je pol ure nisem dobila ven. zdaj je pa po moje res več ne bom uporabljala. :(

Mogoče nekaj ne delaš prav? Ne smeš si nevem kk daleč tega potisnit, nižje mora bit, kot pa je tampon.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov