Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
astra_mb napisal/-a:lipgloss napisal/-a:ja če prepušča, potem ni pravilno vstavljena (kot pravi ženska), oz se ni povsem odprla. Skodelice in tampona se ne sme čutiti, ko imaš to v sebi.
Jaz mojo skodelico nosim popolnoma spodaj pri vhodu v nožnico, moja kolegica (ki ji je tudi malo puščalo) pa jo vstavi malo višje in tako ji je ok - ne pušča.
Ko sem jo jaz prvič uporabila sem mislila, da jo čutim in da me kr nekaj boli. Sem jo izstavila in ugotovila, da me isto boli...na koncu sem se sama sebi smejala, ker je bil tipičen prvi dan, ko me šraufa od menstruacije, kot vedno vsak prvi dan..
jaz si jo tudi čisto spodaj vstavim..pa mi zmeraj zleze nekam gor, da jo moram prav poiskat..in najbrž zaradi tega prepušča..ne najdem druge razlage...ampak tam piše, da ne more nikamor pobegnit...je pa res, da imam jaz maternični vrat malo drugače obrnjen oziroma maternica ni pravilne oblike in je morda to vzrok...pojma nimam...
Skodelica se po vstavitvi vedno še sama nekoliko prestavi. Tudi meni se pomakne nekoliko višje.
-
_ninchyka_ - Debatorica
- Na forumu od: 8. 7. 2008
- Kraj: *paradiž*
Pa je pršu dan M in z njo tudi prva uporaba Lunette Zdele se prav fajn počutim, ampak sm se pred tem matrala skor eno uro, da sm jo pravilno ustavla not. In sm res že skor obupala ko skos se mi je prehitr razprla ko si je še nisem do konca dala not in pol ni šlo več naprej not in pol mi je ratal v sedečem položaju in res ko sm bla z živci že čist na koncu in sm mislna da sm si brezveze to drago stvar nabavla no zej pa upam da bom mela pri izstavljanju kej več sreče pa da ne bo vsako vstavljanje tk dolg trajalo ko pol se mi zmeša ja pa še vložek mam zej za vsak slučaj če slučajno kej steče vn tk ko ste ene pisale ... (drgač pa upam, da se bom kmal navadla, kr ko je not je res fajn kr se sploh nič ne čuti in čist pozabiš da maš M )
-
_ninchyka_ - Debatorica
Ženska ti mi deluješ tk izkušena pa to glede tega pa me zanima, a teb pa nikol ne dela problemov to vstavljanje ? Ti takoj u prvo rata ? Ko me zanima po kolkem času se navadiš da ti takoj rata kr če bom js to na vsake 8 ur mučkala po eno uro skupi ne vem če se nam naveličala...
Sicer pa sm probala čim dlje držat sam ka ko so me pol že prsti boleli pa cela roka pa use A si potem takem moreš še prste not zravn porinit, ko držiš, al držiš vedno nižje, ko je že mal not ? (upam a niso čudna vprašanja sam res me zanima, da mi bo lažje)
Sicer pa sm probala čim dlje držat sam ka ko so me pol že prsti boleli pa cela roka pa use A si potem takem moreš še prste not zravn porinit, ko držiš, al držiš vedno nižje, ko je že mal not ? (upam a niso čudna vprašanja sam res me zanima, da mi bo lažje)
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Vstavljanje je najlažje tako, da jo vstaviš ravno dovolj globoko, da je mimo ustja in se že cela odpre v notranjosti, potem pa jo porineš malo višje, do koder gre in voila. Ne rabite je tlačit visoko pa s prsti segat do materničnega vratu. Taprvih par poskusov je itak najtežjih, potem pa vse skupi rata simpl, če ne obupate takoj taprvič. Srečno vsem.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
-
_ninchyka_ - Debatorica
Evo učeraj zvečer pa sm prvič probala vn dat to stvarco in jee blo spet grozno, sm vlekla za un pecel da bi mi mal vn šla, da bi lah dno prjela pa potiskala pa se nikamor ni premaknlo (še sam bl not je lezlo) in pol me je še panika zgrabla da nam več tega mogla vn dobit... pol se mi je še moj norca delu ko sm skakala po hiši da ne gre vn.. je reku, da bom mogla it h ginekologu da mi bo on vn potegnu hehe... js pa bla cela panična no pol mi je pa moj pomagu vn dat tok da je pecel mal vn porinu, js sm pa potiskala (sm se počutla ko da rojevam lol) da sm pol lah za dno prjela pa ga stisnla, ko mene sta že preveč prsta bolela
No dans pa nisem mela večjih problemov in mi je hitr ratalo, prav tako vstavljanje... tk da se mi zdi, da se počasi navajam...
Aja pa sm brala da si dost punc pecelj odreže... js si ga nisem, ker me ne moti, pa še bolj varno se počutim, ko ga s prsti najprej primem, pa vidim, da mam še res lunettko bl uspodi, da mi ni že kam do grla zlezla hehe
Evo pa še nič mi vn ne priteče, tk da je superca, kr vedno preverim, da se mi do konca odpre ...
No ja, je pa res to kar pravijo: vaja dela mojstra, mojster dela vajo... počasi pa z užitkom hehe... (kr sm porajtala, da bl hitiš slabše je, bl se sprostiš bolše je - ampak učeri se sploh nisem mogla sprostit - pač strah pred nečim novim... dans mi je pa uspelo..ujaja)
No dans pa nisem mela večjih problemov in mi je hitr ratalo, prav tako vstavljanje... tk da se mi zdi, da se počasi navajam...
Aja pa sm brala da si dost punc pecelj odreže... js si ga nisem, ker me ne moti, pa še bolj varno se počutim, ko ga s prsti najprej primem, pa vidim, da mam še res lunettko bl uspodi, da mi ni že kam do grla zlezla hehe
Evo pa še nič mi vn ne priteče, tk da je superca, kr vedno preverim, da se mi do konca odpre ...
No ja, je pa res to kar pravijo: vaja dela mojstra, mojster dela vajo... počasi pa z užitkom hehe... (kr sm porajtala, da bl hitiš slabše je, bl se sprostiš bolše je - ampak učeri se sploh nisem mogla sprostit - pač strah pred nečim novim... dans mi je pa uspelo..ujaja)
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Me veseli, da si uredila. Ja, skodelica se mora odpreti šele, ko pride mimo nožničnega ustja. Meni jo je uspelo brez težav vstaviti že prvič. Najbrž je bil za tvoje težave res kriv strah. Me veseli, da ti je končno uspelo. Želim ti prijetno uporabo še naprej.
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Sem ugotovila, zakaj sem mela krče pa bolečine - ker sem skodelico previsok vstavila. Sem jo zdj preskusla na morju - kot da sploh ne bi imela menstruacije Čeprav sem bila prvi dan kr mal skeptična, sem ene 4x preverila, če res nič ne spušča. Tampone in vložke sem že odstranla, ker tale skodelica je res super pogruntavščina
-
_ninchyka_ - Debatorica
ženska napisal/-a:Me veseli, da si uredila. Ja, skodelica se mora odpreti šele, ko pride mimo nožničnega ustja. Meni jo je uspelo brez težav vstaviti že prvič. Najbrž je bil za tvoje težave res kriv strah. Me veseli, da ti je končno uspelo. Želim ti prijetno uporabo še naprej.
Hvala
-
*chiela* - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 7. 2007
- Kraj: Ljubljana
majchy84 napisal/-a:Sem ugotovila, zakaj sem mela krče pa bolečine - ker sem skodelico previsok vstavila. Sem jo zdj preskusla na morju - kot da sploh ne bi imela menstruacije Čeprav sem bila prvi dan kr mal skeptična, sem ene 4x preverila, če res nič ne spušča. Tampone in vložke sem že odstranla, ker tale skodelica je res super pogruntavščina
A pol dobro tesni tudi v vodi, med plavanjem?
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
_ninchyka_ napisal/-a:Evo učeraj zvečer pa sm prvič probala vn dat to stvarco in jee blo spet grozno, sm vlekla za un pecel da bi mi mal vn šla, da bi lah dno prjela pa potiskala pa se nikamor ni premaknlo (še sam bl not je lezlo) in pol me je še panika zgrabla da nam več tega mogla vn dobit... pol se mi je še moj norca delu ko sm skakala po hiši da ne gre vn.. je reku, da bom mogla it h ginekologu da mi bo on vn potegnu hehe... js pa bla cela panična no pol mi je pa moj pomagu vn dat tok da je pecel mal vn porinu, js sm pa potiskala (sm se počutla ko da rojevam lol) da sm pol lah za dno prjela pa ga stisnla, ko mene sta že preveč prsta bolela
Uf, ko sm to prebrala mi je spet padu pogum, da bi probala.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
Sam tale lunettka je res zakoooon. Zdej ko sm se jo navadla vn dajat, mi ne vzame čist nč več časa (če ne še manj), kot tampon.
Pa še to, da sploh ni filinga, da maš menstro- tut moj pobček se je navadu na njo, tko da orala ne predstavlja nobenga problema tut v tem delikatnem času, ker je dejansko vse čisto. Tko da sm res čist navdušena in je ne zamenjam več sploh
Pa še to, da sploh ni filinga, da maš menstro- tut moj pobček se je navadu na njo, tko da orala ne predstavlja nobenga problema tut v tem delikatnem času, ker je dejansko vse čisto. Tko da sm res čist navdušena in je ne zamenjam več sploh
- Aeon
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 4. 2008
Že v navodilih piše, da skodelice ven ne vlecite za pecelj ker ne bo šlo in bo bolelo... Jaz sem imela z izstavljanjem kar precejšnje težave, potem pa sem prebrala da neodrezan pecelj skodelico lahko potisne kar visoko in pri meni je bila vedno tako visoko da se mi je zdelo že čudno. Sicer sem ga malo odrezala, ampak ne pa v celoti. Nato sem pecelj popolnoma odrezala in zdaj je dosti boljše oziroma nimam več nobenih težav Predvsem brez panike, večini je skodelica nekaj novega in se morate le navaditi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov