Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Catz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2008
"seveda da se z nekaterim trditvami enostavno ne strinjam v tistem prilimanem besedilu, ki gre preveč v eno skrajnost."
ne gre v skrajnost, ampak gre v resnico:
res je, da so vložki in tamponi strupeni,
res je, da povzročajo STŠ,
res je, da tamponi izsušujejo in dražijo sluznico,
res je, da so odlično zavetje za bakterije,
res je, da so meni, kljub higijenični uporabi in rednemu menjavanju povzročili rano na materničnemu vratu, ki je ne privoščim nikomur(!),
res je, da so se vložki, tamponi in menstrualne skodelice razvili istočasno in so do sedaj zabeležili najmanj problemov z rodili pri uporabi skodelice,
res je, da so bili zaradi miselnosti in želje po zaslužku bolj sprejeti vložki in tamponi, zato o skodelici ni blo veliko govora, ima pa v drugih državah že od vsega začetka veliko uporabnic
res je, da so skodelice iz naravnega silikona, ki ga uporabljajo za implantante pri povečanju prsi in tudi zaščiti nekaterih vitalnih organov (med tem sm zasledila, da ta silikon uporabljajo za umetne zaklopke na srcu), tako da tud če bi ženska cel mesec nosila skodelico, seveda ob higijenični uporabi, ne bi blo nobenih problemov, medtem ko raje nočm vedt, kaj bi se zgodilo, če bi cel mesec uporabljala tampone
lahko bi še naštevala...
evo, črno na belem!
ne gre v skrajnost, ampak gre v resnico:
res je, da so vložki in tamponi strupeni,
res je, da povzročajo STŠ,
res je, da tamponi izsušujejo in dražijo sluznico,
res je, da so odlično zavetje za bakterije,
res je, da so meni, kljub higijenični uporabi in rednemu menjavanju povzročili rano na materničnemu vratu, ki je ne privoščim nikomur(!),
res je, da so se vložki, tamponi in menstrualne skodelice razvili istočasno in so do sedaj zabeležili najmanj problemov z rodili pri uporabi skodelice,
res je, da so bili zaradi miselnosti in želje po zaslužku bolj sprejeti vložki in tamponi, zato o skodelici ni blo veliko govora, ima pa v drugih državah že od vsega začetka veliko uporabnic
res je, da so skodelice iz naravnega silikona, ki ga uporabljajo za implantante pri povečanju prsi in tudi zaščiti nekaterih vitalnih organov (med tem sm zasledila, da ta silikon uporabljajo za umetne zaklopke na srcu), tako da tud če bi ženska cel mesec nosila skodelico, seveda ob higijenični uporabi, ne bi blo nobenih problemov, medtem ko raje nočm vedt, kaj bi se zgodilo, če bi cel mesec uporabljala tampone
lahko bi še naštevala...
evo, črno na belem!
Zadnjič spremenil Catz, dne 25. Jun. 2008 9:17, skupaj popravljeno 1 krat.
-
bucka_* - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 11. 2007
Si bom nabavla.. komaj čakam da priskusim.. Kr mam še kr močno vložkov ne morem uporabljat kr to mi je najbol grozn občutek na svetu sploh poleti, tampone pa pol morn menjat vsako uro in to je ful moteče skos na vc-ju sedet.. vsaj v šoli! Zakon da so kej takega naredli res Tiste ki ste proti pa prosim nehajte, js ko sm hotla zvedet mal informacij z foruma sm pov prebrala sam vaših kregarij tk da je kr moteče tole.. vem da mate svoje mnenje sm ne rabite se zdj neki kregat tule gr..
Drugač pa bi rada prpomnala vse tiste ko se tk proti pa zagovarjate svoje vložke pa kao kk smrdi če ti pride kakšna kaplca čez.. ka pa poleti pri 40 stopinjah vi pa vložke mate not.. pa se vam ja direkt prilepijo pa sploh diha ne to.. to šele more smrdet ne pa kaplica krvi ko je pomoje na centimeter bližine ne boš zavohu... pač moje mnenje!
Drugač pa bi rada prpomnala vse tiste ko se tk proti pa zagovarjate svoje vložke pa kao kk smrdi če ti pride kakšna kaplca čez.. ka pa poleti pri 40 stopinjah vi pa vložke mate not.. pa se vam ja direkt prilepijo pa sploh diha ne to.. to šele more smrdet ne pa kaplica krvi ko je pomoje na centimeter bližine ne boš zavohu... pač moje mnenje!
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
*purple* napisal/-a:ženska napisal/-a:Nekateri si pač zatiskajo oči in trmajo po svoje, ne glede na vse... Naj ima vsak svoje mišljenje in pusti tudi drugim, da imajo svojega.
Vsiljevanje svojih misli in nesprejemanje drugih mnenj je zelo neinteligentno...
kaj pa ti počneš?ker nimaš besednega zaklada za podajat replike, se potem "vadiš" s stavki, ki nimajo veze zraven.
Kdo ne pusti drugega mišljenja??Nekatere od vas skušate na vsak način prepričat "občinstvo", da je mooncup oh in sploh najboljši, najboljša tehnološka dovršenost v tej stroki, brez stranskih učinkov, tralala.Pa je res dejansko to vse tako??
Moje mnenje, je samo tako, kot sem povedala, da ni vse črno na belem kot govorite, ampak ve vseeno trdite da so oh in sploh najboljši.
In če me jek zmoti je pa ravno to, da ko pride ena nova stvar ven in če pač kdorkoli ne gre z njo naprej, se potem vse tiste ki še stare izume uporabljajo, proglaša za nevemkaj, pa tudi vi ste bili enkrat vmes.
Skratka članek mi je kr zgrešen.
Koala...
o vatever kolk časa se uporabljajo tamponi in vložki.V take stvari se ne mislm tok poglabljat da bi (o madona) vedla letnce kdaj so ven pršli.Me enostavno ne zanima.vem pa da so že dlje časa, kdaj so jih kje te začeli prodajat mi pa res dol maha.
zagotovilo...Kje pa je zagotovilo, da je mooncup tako neoporečen?Sploh glede na to, da je to zelo nova stvar, si nebi upala popolnoma zagotovit da je vse ok
Ampak spodbodla te pa je moja replika "s slabim besednim zakladom".
Te je zadela v Ahilovo peto?
*purple*, najprej preizkusi, nato kritiziraj!
Me smo vse preizkusile tako tampone, kot skodelico, in zato lahko podajamo bolj utemeljeno mnenje kot nekdo, ki že v naprej nekaj zavrača.
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
*purple* napisal/-a: Kdo ne pusti drugega mišljenja??Nekatere od vas skušate na vsak način prepričat "občinstvo", da je mooncup oh in sploh najboljši, najboljša tehnološka dovršenost v tej stroki, brez stranskih učinkov, tralala.Pa je res dejansko to vse tako??
Ti in točn sam ti. Ker vedno nekoga prepričuješ in pol še za nameček prbiješ, da nima pojma o lajfu sam zato k drugač razmišlja k ti. In če jest in vse ostale uporabnice lunetta mislimo, občutimo in kakor koli že drugače dojamemo lunetko kot najbolj pozitivno stvar menstruacije (in da tamponi in vložki to nikol niso bli!!!) pa o tem poročamo in pomagamo z nasveti novim uporabnicam (za kar je ta tema namenjena BTW), ne vem kaj se skoz neki vsajaš pa komentiraš z negativne plati. Ko boš probala in če ti resnično ne bo všeč, pol pa pljuvej ok?
In btw - z veseljem bi si pred tabo oprala svojo šalčko (k itak vemo, da nobena tud tamponov ne menja pred umivalnikom, da si pol hitr roke umijejo, halo - sam to maš še kr toook za povedat čez to)
Sej veš, da bi forum ostal še naprej lepo zapolnjen s tvojim "mnenjem"...
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Mene menstrualne skodelice ne prepričajo. Mogoče sem staromodna, ne vem. Mam občutek, da bi kri ob menstruaciji morala ven iz telesa, ne pa da notri ostaja.
Mam še vedno najraje najbolj navadne vložke. Je pa res, da imam švoh menstruacijo, ki traja samo 4 dni in ne nosim prekletstva kot nekatere, ki takrat res trpijo.
Mam še vedno najraje najbolj navadne vložke. Je pa res, da imam švoh menstruacijo, ki traja samo 4 dni in ne nosim prekletstva kot nekatere, ki takrat res trpijo.
Imaš, da me vikaš!
- Catz
- Sramežljivka
ja men se tud zdi, da je krajša. prej sm mela tko 3dni relativno močno, pa 2-3 dni blag tok, zdej mam pa vse skup 4 dni. in tud ko zadnji dan odstranim skodelico, nimam pol nobenih flekcev na hlačkah, ki so se mi ponavad pojavljal tud po 6ih dneh menstruacije.
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Razlika je tud pri meni. Prej sem mela menstruacijo ponavadi vedno 7 dni, zdaj se konča po 5,5 ali najkasneje 6 dnevu. Bi mi blo bolj logično, da bi s skodelico trajalo dlje, zato ker vložki imajo absorbente. Ampak očitno je tukaj nek drug razlog, ni mi točno poznan, se pa ne pritožujem, da je tako
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
- gerberaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 1. 2006
- Kraj: Kranj
Za tiste, ki jim ni jasno. Kjub temu, da se skodelice ne menja tako pogosto, kot tampone ne pride do razkrajanja. To pa zato, ker ni kisika. Vaginalne mišice držijo skodelico na mestu (vakum). Kri enostavno ne pride v stik z zrakom, dokler skodelice ne sprazniš.
Kar se pa purple tiče, se mi zdi, da komaj čaka, da kdo vrže kost za glodanje. Prestradana, kot je, se za vsako zapodi. Ignoriranje in še enkrat ignoriranje pa bo mir. Njeno mnenje že ptiči čivkajo tko, da...
Sem pa jaz tudi ena od uporabnic skodelice in mi je fino, da takole lahko bereš izkušnje in nasvete.
Čaw
Kar se pa purple tiče, se mi zdi, da komaj čaka, da kdo vrže kost za glodanje. Prestradana, kot je, se za vsako zapodi. Ignoriranje in še enkrat ignoriranje pa bo mir. Njeno mnenje že ptiči čivkajo tko, da...
Sem pa jaz tudi ena od uporabnic skodelice in mi je fino, da takole lahko bereš izkušnje in nasvete.
Čaw
- nenanena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2005
- Kraj: Me land
Evo pa mam tudi jaz skodelico. Menstruacije še nimam, pa me zanima, ker jo v kratkem dobim, na koliko ur se skodelica menja...predvsem če grem kam in možnosti prekuhanja skodelice ni kaj naredite? si vzamete tampone skodelico pa hranite za pozneje?
Ful em zanima kak obcutek bo...jeeeeeeeeej
Ful em zanima kak obcutek bo...jeeeeeeeeej
- Catz
- Sramežljivka
nenanena, vse je odvisn od tega, katero skodelico maš in kolk maš močno M. če maš recimo nek srednje močan tok pa tavelko skodelico, si lahk brez skrbi celih 12 ur! morš pa dejansko sama ugotovit pri prvi menstruaciji, na kolko časa jo boš mogla menjat. tle se gre predvsem za to, da ti spoznaš svoje telo in se ravnaš v skladu z njim...in pol nimaš nobenih problemov.
jz sm se vseh tamponov znebila...jeeeej tko al tko dobiš poleg skodelice vrečko za hranitev le-te, tko da jo lahk že zdej prekuhaš in varno shraniš v vrečkico dokler ne dobiš M. med uporabo pa ti ni treba prekuhavat skodelice, le očistiš jo z vodo ter kakim nežnim intimnim milom al pa intimnimi oziroma dezinfekcijskimi robčki.
jz sm se vseh tamponov znebila...jeeeej tko al tko dobiš poleg skodelice vrečko za hranitev le-te, tko da jo lahk že zdej prekuhaš in varno shraniš v vrečkico dokler ne dobiš M. med uporabo pa ti ni treba prekuhavat skodelice, le očistiš jo z vodo ter kakim nežnim intimnim milom al pa intimnimi oziroma dezinfekcijskimi robčki.
- nenanena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2005
- Kraj: Me land
Catz hvala, mam 2, pa mam srednje močno menstruacijo, no js se tud veselim da se bom znebila tamponov čeprav priznam, da ko sem tole temo videla prvič me je kr malo odbil, nevem zakaj, potem pa so vse vaše pozitivne izkušnje pretehtale, pa še okolju prijazna je skodelica, tk da JEEEE.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov