Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- anakonda
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Hehe, cimet se popolnoma strinjam s tabo...
Ma meni ni jasno...mam tudi težave z izstavljanjem, čeprav je že veliko bolje...Ampak jaz tega ne znam naredit drgač kot povlečt za pecelj, da je skodelca do 1/2 zunaj in potem jo stisnem...In ja,me je tud strah da bo pecelj počil pa še malo neprijetno je...
Če stisnem skodelico za dno čist na konc, že pri peclju pa vakuum ne popusti...pa tudi zagrabit je ne morem...
Torej kako naj to izvedem, da skodelca pride ven brez vlečenja za pecelj, oziroma, kako naj stisnem da bo vakuum popustil že takoj na začetku dna???
Ja za lažje vstavljanje - jaz jo itak zmer pred uporabo operem, pa namažem z lubrikantom, če ne gre...Zložim jo pa v špičko...Dvojka je res bolj trda,upam da se bo zmehčala, da bi šlo pa karkoli čez se mi pa ni zgodilo...
Mogoče jo moraš bolj pogosto praznit, sj v tem je finta, da ugotoviš svoj ritem, kolk časa jo maš lahko noter...
Meni je malo žal da sem vzela dvojko, ker je kar trda in velika za moje potrebe...Sam sej nuca 5 let...v tem času bom pa že nehala tablete jest,menda...
Ma meni ni jasno...mam tudi težave z izstavljanjem, čeprav je že veliko bolje...Ampak jaz tega ne znam naredit drgač kot povlečt za pecelj, da je skodelca do 1/2 zunaj in potem jo stisnem...In ja,me je tud strah da bo pecelj počil pa še malo neprijetno je...
Če stisnem skodelico za dno čist na konc, že pri peclju pa vakuum ne popusti...pa tudi zagrabit je ne morem...
Torej kako naj to izvedem, da skodelca pride ven brez vlečenja za pecelj, oziroma, kako naj stisnem da bo vakuum popustil že takoj na začetku dna???
Ja za lažje vstavljanje - jaz jo itak zmer pred uporabo operem, pa namažem z lubrikantom, če ne gre...Zložim jo pa v špičko...Dvojka je res bolj trda,upam da se bo zmehčala, da bi šlo pa karkoli čez se mi pa ni zgodilo...
Mogoče jo moraš bolj pogosto praznit, sj v tem je finta, da ugotoviš svoj ritem, kolk časa jo maš lahko noter...
Meni je malo žal da sem vzela dvojko, ker je kar trda in velika za moje potrebe...Sam sej nuca 5 let...v tem času bom pa že nehala tablete jest,menda...
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
uporabljajte vaginalne mišice zraven. jst tut ne morm vakuma takoj spustit. sam enostavno potiskam vn, dokler nimam ok oprijema in potem tut hkrati, ko jo vlečem vn s prsti, potiskam ven z mišicami. Men se prepogne in spusti vakum zares šele potem, ko je 1/3 uzuni. ko enkrat to osvojiš, postane res ful na easy.
sam ne sme te pa zravn lulat al pa kakat, pol je pa mal neprijetno, k morš dejansko izolirat une mišice, da sam z njimi delaš ampak vse se da navadt, sam vztrajen je treba bit
sam ne sme te pa zravn lulat al pa kakat, pol je pa mal neprijetno, k morš dejansko izolirat une mišice, da sam z njimi delaš ampak vse se da navadt, sam vztrajen je treba bit
- Catz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2008
kar se tiče tega, da vakuum ne prime, če maš zamašene tiste luknjice, pa en nasvet... vsakič ko skodelico spraznete in umijete, jo napolnite do vrha z vodo, položite gor dlan, jo skupaj z dlanjo obrnite in z drugo roko stisnite skupaj, da voda špricne iz tistih luknjic, tako zagotovo ne bodo zamašene!
- Catz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2008
h3x0r89, povej razloge, zakaj je vložek boljši? preden sem se odločila za skodelico, sm se pozanimala glede vseh teh stvari, tud glede vložkov in seveda tamponov, ki so se mi še do nedavnega zdeli kot najboljša izbira. pol pa nardiš mal raziskave in odkriješ kakšno svinjarijo dajejo v vložke, da so bolj vpojni in da imajo nek "čist" izgled in vonj...sm sam rekla, stran s tem! sama kemija!
skodelica je res super zadeva, ker mam končno tud kontrolo nad menstruacijo, ki para živce mnogim ženskam! sej se po eni strani strinjam, da so recimo vložki iz naravnih materialov še najboljša izbira, ampak nekako ne maram občutka, ko ti nekaj pricurlja iz tamale
skodelica je res super zadeva, ker mam končno tud kontrolo nad menstruacijo, ki para živce mnogim ženskam! sej se po eni strani strinjam, da so recimo vložki iz naravnih materialov še najboljša izbira, ampak nekako ne maram občutka, ko ti nekaj pricurlja iz tamale
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
hm...kako pa bi si recimo menjale in oprale te skodelice na kakem izletu ali pa bilo kje ko niste doma.(dijaški dom)-samo primer....
ker jaz si tega na nekem javnem WC-ju nebi prala..hehe....pa ne vem ne...al pa pri fantu...nevem...čudno...niso me še prepričale te skodelice...
ker jaz si tega na nekem javnem WC-ju nebi prala..hehe....pa ne vem ne...al pa pri fantu...nevem...čudno...niso me še prepričale te skodelice...
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
LoveLy* napisal/-a:hm...kako pa bi si recimo menjale in oprale te skodelice na kakem izletu ali pa bilo kje ko niste doma.(dijaški dom)-samo primer....
Lej, o tem je blo govora ne sam na eni strani, ampak se je debata (za)vlekla na precej več ...
Tm, kjer ne moreš zadeve umit, uporabš (za to primerne) čistilne robčke. Sej tut menjava tampona na jaunem veceju ni lih najbl higienična stvar.
Zakaj pa pr fantu doma ne moreš tega oprat, mi pa tut ni jasno. Sej si sama u kopalnc, maš umivalnik in vodo, najbrž ne boš šla u kuhno med posodo prat ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
Glede na to,da je tema odprta že kar nekja časa,me zanima,če so kaj rezširili prodajo tega artikla,sem namreč zelo zainteresirana,nakupa preko spleta,pa nisem ravno najbolj vešča..
Torej se da izdelek kupit še kje,apoteka recimo?
Torej se da izdelek kupit še kje,apoteka recimo?
-
Poki - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
punce jaz sem danes (imam ravno menstruacijo) probala tako kot sem v prejšnjem postu napisala (kot mi je prijateljica omenila). Nisem zagrabila za dno in stisnila, ampak vstavila prstek poleg lunettke in malo navzdol potegnila. Takoj je vakum popustil, še hitreje kot sem do sedaj delala. Tako da mogoče bi še kateri ta način hitrejši.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov