Modrostni zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- PIKApolonica15
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 9. 2008
Jaz bom mela tud baje vse 4 modrostne je rekla zobozdravnica... Zaenkart mi je začel rast samo 1, pa še to me je takoooo bolelo.
Na srečo mam pa nekaj "prostora" med zobmi, tako da upam da ne bo kakšnih težav...
Mojmu so modrostni zobje povzročil, da so se mu trojke obrnile za 45° (če veste kak mislm- tko počez), ker je mel ful skup zobe... In potem je mel 1leto in pol fiksni aparat.. Zdej ma pa fuuul lepe zobke.
Na srečo mam pa nekaj "prostora" med zobmi, tako da upam da ne bo kakšnih težav...
Mojmu so modrostni zobje povzročil, da so se mu trojke obrnile za 45° (če veste kak mislm- tko počez), ker je mel ful skup zobe... In potem je mel 1leto in pol fiksni aparat.. Zdej ma pa fuuul lepe zobke.
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
O jst upam, da pr drugih treh ne bo kakih komplikacij. K mam lepo obliko zob pa upam, da bo tku tut ostalu
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst zadi ful nism mela placa.pa so mi zrastl usi štirje na "nepravilni lokalciji" oziroma če povem drugače, ker nimam placa ne dobivajo vseh stvari, ki jih potrebujejo in so mi dobesedno razpadl čez noč, ampak brez bolečin.najprej en, potem drug in tako je šlo naprej.bla sem pri zobarju, zobar mi je seveda povedal, da bo treba vse to izrezat ven, ampak še vedno zbiram moči, že precej časa
je pa res, da zaradi premalo prostora mi stiskajo ostale zobe in kdaj me res za pop*zdit boli cela čeljust.najhujša je spodnja na desni strani in potem mislim, da mam tam kakšen slab zob, kar pa po pregledu in menjavi starih plomb nekak ni mogoče.Je pa res hudo ko me zagrabi, sam rezanje pa use te zadeve, pa enga po enga....Nevem, mene je ful strah če bi vedla, da bo tko bi že prej dala ven ko so bli celi, sam sploh nism vedla da jih mam, dokler mi enostavno ni taprvi razpadel.
Mnja vem, brezveze, sam useen.kar se tiče zob sem pa res strahopetec u nulo
je pa res, da zaradi premalo prostora mi stiskajo ostale zobe in kdaj me res za pop*zdit boli cela čeljust.najhujša je spodnja na desni strani in potem mislim, da mam tam kakšen slab zob, kar pa po pregledu in menjavi starih plomb nekak ni mogoče.Je pa res hudo ko me zagrabi, sam rezanje pa use te zadeve, pa enga po enga....Nevem, mene je ful strah če bi vedla, da bo tko bi že prej dala ven ko so bli celi, sam sploh nism vedla da jih mam, dokler mi enostavno ni taprvi razpadel.
Mnja vem, brezveze, sam useen.kar se tiče zob sem pa res strahopetec u nulo
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
kizzy mene je un tedn,ko mi je menjavu trakce vedno full bolel,še posebi ob menjavi,ko ti z uno špico dreza v meso,pol čez kakšn tedn pa je blo s5 vse ok.Samo se ti zna zadeva čez čas ponovit,tko da tile trakci so samo začasno rešitev.
*purple* da te mal potolažm,sam postopek sploh ni boleč,bolj je pol hudo,ko si že doma in inekcija popusti.No,seveda je odvisno kdo ti ga daje ven.Jst sm mela tud probleme in mi je zobar reku,da moram dat vse 4 ven in mi priporoču enga res dobrga kirurga,kjer je sicer full čakalne dobe,sam se splača!2 mam že zuni,2 me pa še čakata.Lih čez en mesec mam naslednjega.Je pa res,da pri oz po 2 "operacijah" ni isto.Po prvi me je še ves teden vse bolel in sm jedla nalgesine kt bombončke (in seveda veliiiiik sladoleda ),po drugi pa že naslednji dan brez bolečin.Sj najteži se je spravt,sam pol k si rešen teh težav je pa super!
*purple* da te mal potolažm,sam postopek sploh ni boleč,bolj je pol hudo,ko si že doma in inekcija popusti.No,seveda je odvisno kdo ti ga daje ven.Jst sm mela tud probleme in mi je zobar reku,da moram dat vse 4 ven in mi priporoču enga res dobrga kirurga,kjer je sicer full čakalne dobe,sam se splača!2 mam že zuni,2 me pa še čakata.Lih čez en mesec mam naslednjega.Je pa res,da pri oz po 2 "operacijah" ni isto.Po prvi me je še ves teden vse bolel in sm jedla nalgesine kt bombončke (in seveda veliiiiik sladoleda ),po drugi pa že naslednji dan brez bolečin.Sj najteži se je spravt,sam pol k si rešen teh težav je pa super!
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
jaz imam tudi vse 4. samo upam, da jih ne bo treba nikoli ven dat.
drugače pa je ena že v tej temi svetovala dr. Slavca v Besnici (pri KR), da je ful ok.
drugače pa je ena že v tej temi svetovala dr. Slavca v Besnici (pri KR), da je ful ok.
-
kizzy - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
še nekaj me zanima, ma mogoče katera izkušnje s čakalnimi dobami na stomatološki? sama sem namreč dobila datum za izpulitev osmice čez 13,5 mesecev! in se mi zdi to nenormalno dolg, glede na to da trenutno za ta isti zob hodim menjavat trakce, torej je problematičen ... in zdej so se začele težave še z zgornjima modrostnima zobema, me namreč nenormalno bolijo senca in imam dnevno glavobole ... sem torej v dilemi kam naslednjič nesti napotnico, pa me zanima, kje dobit informacijo kakšne čakalne vrste so drugje?
arrow kje si pa ti pulila?
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
kizzy napisal/-a:arrow kje si pa ti pulila?
Jst sm šla na Vič h doktor Sotošku in res lahko dam same pohvale.Pri njemu je čakalna doba 10 mescev,no vsaj tok je bla nazadne,ko sem bla tm,lahko da je zdej že kej več.Men je moj zobar reku,da naj na stomatološko raj ne grem,ker ti lahko enga študenta uvalijo oz enga,k je lih naredu študij in bi mi loh kej zajebu,sam jst sm mela res zaj. situacijo,tko da sm rabla enga z izkušnjami.Sem jst tud dobila napotnco takoj,ko sm mela problem,sam sem mela na srečo po trakcih pol do puljenja mir.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
- Razlagalka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2008
- Kraj: Štajerski konec
kizzy napisal/-a:še nekaj me zanima, ma mogoče katera izkušnje s čakalnimi dobami na stomatološki? sama sem namreč dobila datum za izpulitev osmice čez 13,5 mesecev! in se mi zdi to nenormalno dolg, glede na to da trenutno za ta isti zob hodim menjavat trakce, torej je problematičen ... in zdej so se začele težave še z zgornjima modrostnima zobema, me namreč nenormalno bolijo senca in imam dnevno glavobole ... sem torej v dilemi kam naslednjič nesti napotnico, pa me zanima, kje dobit informacijo kakšne čakalne vrste so drugje?
Dr. Žgank v Celju ima čakalno dobo 6 mesecev. Vsaj nazadnje je bilo tako.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov