Modrostni zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 443 prispevkov
• Stran 3 od 30
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30
Naslednja
-
tessa - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2005
No, jaz nimam še nobenega zunaj, vendar sem imela že 3x celo stran zatečeno, ker se je en samo mal premaknil. Potem sem šla slikat in ugotovila, da bojo vsi enkrat ven prišli. Zobozdravnica mi je dala napotnico, tako da sem naročena februarja.
Imam eno vprašanje. Koliko časa traja oteklina? Največji problem je, da imam en teden po operaciji rezervirano smučanje v Švici, kjer je lahko zelo mrzlo (nazadnje smo imeli -27). Tam kjer me bodo operirali in moja zobozdravnica sta rekli, da bo vse vredu, moje kolegice, ki so že dale operacijo skozi, pa se s tem ne strinjajo. Naj povem, da bom imela tudi šivano.
Hvala za vsak odgovor.
Lp
Imam eno vprašanje. Koliko časa traja oteklina? Največji problem je, da imam en teden po operaciji rezervirano smučanje v Švici, kjer je lahko zelo mrzlo (nazadnje smo imeli -27). Tam kjer me bodo operirali in moja zobozdravnica sta rekli, da bo vse vredu, moje kolegice, ki so že dale operacijo skozi, pa se s tem ne strinjajo. Naj povem, da bom imela tudi šivano.
Hvala za vsak odgovor.
Lp
-
Mety1 - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 9. 2005
Men so pred 1 mescem zruval še ta zadnjega modrostnega...hvala bogu
Jst sem sicer mela kar zakomplicirano vse skupaj,ker mi nobeden ni vn pršu...vsi so mi rastli pod sedmice, ta zadn pa v sinus...v glavnem...ni nič tragičnega...med opracijo itak dobiš lokalno,tko da nč ne čutiš,pol k pa injekcija popusti ko prideš domov,pol pa je res mal grozn k te cela glava boli...pa nč jest ne moreš...pa govoriš mal težje...pa zatečen si...to vse traja kakšn teden in pol ti poberejo šive ven in počasi se vse skupaj zaceli.
Moram pa priznat da sem zlo vesela da sem dala zadnjega ven
Jst sem sicer mela kar zakomplicirano vse skupaj,ker mi nobeden ni vn pršu...vsi so mi rastli pod sedmice, ta zadn pa v sinus...v glavnem...ni nič tragičnega...med opracijo itak dobiš lokalno,tko da nč ne čutiš,pol k pa injekcija popusti ko prideš domov,pol pa je res mal grozn k te cela glava boli...pa nč jest ne moreš...pa govoriš mal težje...pa zatečen si...to vse traja kakšn teden in pol ti poberejo šive ven in počasi se vse skupaj zaceli.
Moram pa priznat da sem zlo vesela da sem dala zadnjega ven
-
mala punci - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 6. 2005
Dančy napisal/-a:v ponedeljek me je zaradi teh modrostnih...bolela cela glava, grlo, ušesa, vročino mela...učer sm šla pa na ruvanje, dal mi je inekcijo in me ni prou nič bolelo, še potem ko je inekcija popustila me ni bolelo,...drugač pa vzameš kombiniran prašek in je stvar popolnoma neboleča
Kaj je to kombiniran prašek?
- Tamara_Č.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 8. 2005
Oh, pa ti modrostni... Mam js tud neke glupe probleme z njimi. Enga sem se že rešla, še 3je so ostal. Vem pa, da ko so mi ga ven vzel, ene 3 dni nisem smela bit na prepihu, pa takoj ko sem prišla domov sem si mogla dat obkladke gor da nisem bla preveč zatečena... Tak da ne vem kak bo kaj pametno it smučat....
Ni več princev na belih konjih... ostali so samo še konji
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
*Ancy* napisal/-a:ste že mele probleme z modrostnimi zobmi? a res ful boli ko vam ga pulijo? ker mene zdej grozno boli ker mi raste direkt v zob in mi noben tablet ne prime več
Čim prej h zobarju, najbrž bo treba na operacijo, da ti jih vzamejo ven. Men so tri dal ven z operacijo, pa mi še iz dlesni niso pogledal, ker so mi isto rastli v druge zobe. In sploh me še bolel ni nič.
Res takoj h zobarju, ker ti lahko sedmice začnejo gnit oz. ti te osmice zrinejo ostale zobe v kakšne čudne poze.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
[quote="tessa"]No, jaz nimam še nobenega zunaj, vendar sem imela že 3x celo stran zatečeno, ker se je en samo mal premaknil. Potem sem šla slikat in ugotovila, da bojo vsi enkrat ven prišli. Zobozdravnica mi je dala napotnico, tako da sem naročena februarja.
Hvala za vsak odgovor.
Lp
Meni so že tri izpulili, prvič nisem bila 10 dni za nobeno rabo, jedla sem kot dojenčki, z majhno žličko, ker nisem mogla ust odpret. Naslednjič je bilo boljše. Ampak če imaš šive, jih moraš it po enem tednu ven pobrat. Tako da bi jaz rajši prestavila operacijo po Švici...
Hvala za vsak odgovor.
Lp
Meni so že tri izpulili, prvič nisem bila 10 dni za nobeno rabo, jedla sem kot dojenčki, z majhno žličko, ker nisem mogla ust odpret. Naslednjič je bilo boljše. Ampak če imaš šive, jih moraš it po enem tednu ven pobrat. Tako da bi jaz rajši prestavila operacijo po Švici...
-
tessa - Sramežljivka
Meni so že tri izpulili, prvič nisem bila 10 dni za nobeno rabo, jedla sem kot dojenčki, z majhno žličko, ker nisem mogla ust odpret. Naslednjič je bilo boljše. Ampak če imaš šive, jih moraš it po enem tednu ven pobrat. Tako da bi jaz rajši prestavila operacijo po Švici...[/quote]
Men je rekla zobozdravnica, da bom imela operacijo v ponedeljek, v četrtek pa pridem dat šive ven, s soboto gremo pa na smučanje. Tako, da s šivi naj bi se vse lepo izteklo. Samo bojim se, da si nebi vse prehladila, zaradi vetra. Ko sem poklicala tja, sem še posebej prosila naj mi dajo termin po smučariji, ampak je trdila, da to sploh ni noben problem, če imam operacijo na ta termin.
Men je rekla zobozdravnica, da bom imela operacijo v ponedeljek, v četrtek pa pridem dat šive ven, s soboto gremo pa na smučanje. Tako, da s šivi naj bi se vse lepo izteklo. Samo bojim se, da si nebi vse prehladila, zaradi vetra. Ko sem poklicala tja, sem še posebej prosila naj mi dajo termin po smučariji, ampak je trdila, da to sploh ni noben problem, če imam operacijo na ta termin.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Tessa, najbrž lahko zaupaš zdravnici. Mogoče se že na sliki vidi, da ne bo kompliciran poseg. Pri meni se je zob zdrobil in me je potem eno uro mesarila, da je šlo vse ven. Naslednji zob je bil pa zunaj v sekundi. Vsekakor ful pazi po operaciji, jej samo pasirano hrano, vsaj dokler imaš šive, spiraj s kamilicami-brez sladkorja, jasno , pa upaj, da bo vse kul. Pa led na oteklino z zunanje strani. Držim pesti; sicer je pa še dost cajta do takrat, a ne. Lp
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
Hm men je po enih petih dneh vedno zginla otekllina (3x sem šla, vsakič samo po en zob) in isto sem mela šivano. Odvisno najbrž od osebe...
Sam vseen ne bi ravno priporočala pol smučanja, a se to ne more nič prehladit pol? Ni še to čist zaceleno...
Aja, pa šive so men vedno vzel ven šele čez en teden.
Sam vseen ne bi ravno priporočala pol smučanja, a se to ne more nič prehladit pol? Ni še to čist zaceleno...
Aja, pa šive so men vedno vzel ven šele čez en teden.
-
tessa - Sramežljivka
kr.ena napisal/-a:Tessa, najbrž lahko zaupaš zdravnici. Mogoče se že na sliki vidi, da ne bo kompliciran poseg. Pri meni se je zob zdrobil in me je potem eno uro mesarila, da je šlo vse ven. Naslednji zob je bil pa zunaj v sekundi. Vsekakor ful pazi po operaciji, jej samo pasirano hrano, vsaj dokler imaš šive, spiraj s kamilicami-brez sladkorja, jasno , pa upaj, da bo vse kul. Pa led na oteklino z zunanje strani. Držim pesti; sicer je pa še dost cajta do takrat, a ne. Lp
Hvala! Si mi mal dan polepšala.
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
Pa ni odvisno sam od posega... Eni majo bolšo kri eni slabšo, enim se hitrej zdravi, drugim ne. No, upam da se bo teb hitro. Sam mene vem, da ne bi pustil tastari na smučanje takrat tok hitro po operaciji...
-
tessa - Sramežljivka
Men se to kar vse govorite zdi čist logično, ampak moja zobozdravnica in tam kjer bom imela operacijo, sta mi obe rekli da ni panike. Men je tud ful čudno, zato pa skoz sprašujem.
Koliko časa ste pa čakale, da ste prišle na vrsto za operacijo? Na stomatološki naročajo za 2007, tako da bom jaz šla v Postojno (po 5 mesecih), v Kranju se čaka 8 mesecev,...
Koliko časa ste pa čakale, da ste prišle na vrsto za operacijo? Na stomatološki naročajo za 2007, tako da bom jaz šla v Postojno (po 5 mesecih), v Kranju se čaka 8 mesecev,...
Prvi neprebran prispevek • 443 prispevkov
• Stran 3 od 30
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov