Modrostni zob

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kizzy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kizzy » 30. Jun. 2008 16:14

še moja izkušnja s puljenjem te modrosti; jst sm bla na puljenju prejšnji teden in res samo puljenje ni nič bolelo, hudo je blo šele ko je popustila inekcija, otekline skoraj da nisem imela, ker sm takoj začela hladit; uglavnem je blo za preživet, malo me edino mučilo da sprva nism mogla skoraj nič jest in da me bolel kr ceu tedn, ubistvu me še zdej boli, ma vsak dan manj

me pa zanima nekaj, tiste, ki ste to že dale skoz...po kokšnem času prbližno šivi vn padejo?
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 6. 2008
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objavaNapisal/-a Razlagalka » 30. Jun. 2008 19:20

Ja, meni se je leva spodnja luknja vnela. Šive mi je zobozdravnica dala ven 7 dan po operaciji.Za spodnje zobe je baje dobro že preventivno jemati antibiotike, ker se radi šivi vnapmejo, ker se rada v luknjico pretihotapi hrana, tist teden po operaciji pa tk ne smeš čistit.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 01. Jul. 2008 10:07

Men je tud 1 tedn po puljenju šive vn pobral, mi je pa pri puljenju naroču,da si morm skrbno čistit zobke tist teden,da se kj ne vname,zagnoji.Res pa,da ne smeš močno prtiskat s krtačko,tko čist na rahlo.No,jst nism mela nobenih problemov.Mi je blo pa zanimivo,da me je po prvem puljenju bolel še cel teden in to full,sm skos sladoled jedla :D ,pri drugem puljenju pa me je bolelo kakšn dan,pol pa nč več.Sm bla kr šokirana :eek:
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 02. Jul. 2008 8:28

Jst mela zdej spet vnete žepke (sam pr sedmicah). In sem šla v lekarno in kupla en gel [ reče se mu Gengi gel] ...in mi je res ful pomagu. V dveh dneh je boljše, medtem ko sem pred pol leta 2 tedna trpela zarad tega.

Sej ne vem če tole paše v to temo, sam loh da bo pa keri pomagal če bo mela te žepke vnete a ne.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 02. Jul. 2008 8:33

^^Ta gel je res full dobr.Priporoča se ga ob vnetjih,po puljenju,če maš občutljive dlesni,..uglavnm jst ga tud priporočam :wink:
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 02. Jul. 2008 21:49

Dober je tudi Multi Oral gel, ki je naraven, in ni nič narobe, če ga pogoltneš.
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 23. Jul. 2008 10:07

Js sm dons dala ven dve osmici,obe desno-spodaj in zgoraj. Zdej mam še vse omrtvičn,senca me mal boli,iz ust mi itk teče slina pa kri-mam še nek tampon menda not. Zanima me,zakaj full govorite od nekih šivou da so vn za pobrat? ker js nism dobla benh navodil? :? ben ni omenu šivou...

btw-al res ne morš par dni ust odpret? :eek:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 23. Jul. 2008 13:10

Ne dobi vsak šivov. Ponavadi šivajo samo, če je bilo potrebno zob izrezati. Tampon kar daj čimprej ven, ker ni dobro imeti na rani vate in krvi. To je idealno gojišče za bakterije. Z odpiranjem ust je pa tako ... če je bil poseg zakompliciran, jih boš malo težje odpirala, ampak to najbrž ne bo trajalo cel teden.
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 23. Jul. 2008 19:09

bLA SM kr hit konc...zgori desno je šu bl težko vn,ampak je šu. zj je že večer,boli me predvsem dlesen zgori...spodi je kr ok,pa senca desno:/ zatečena nism,sam lačna sm,nč ne upam jest:( js upam da to mine u dnevu,dveh:/
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 10. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a deborah » 23. Jul. 2008 19:45

Men so pa dons izpulil modrostni zob. Ta je biu že drugi po vrsti. Notr sm bla samo 20 minut, zravn štejemo še da je narkoza prijela pa da so mi dal navodila pa to. Boli me zdejle nč ne, sam mal neprijeten občutek imam. Dobila sm antibiotike in upam, da bom čimprej spet začela normalno jest:D
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 23. Jul. 2008 20:20

vIDM DA vas ful dobi antibiotike...js nism nč dobla:/
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 23. Jul. 2008 22:27

tudi mene nekaj zanima. zobozdravnik mi je rekel, da čez moje modrostne zobke raste dlesen (v bistvu še niso čisto ven zrastli - ravno iz tega razloga) in, da je nujno, da mi to dlesen odreže/odtstrani.

ima katera izkušnje s tem? kako to zgleda? ker me je kar "malo" strah :?
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 24. Jul. 2008 7:40

Motorola jsz sem mela tako. V bistvu je bil še tak postavljen, da je bil zahaklan pol sedemko. Sej nek v temi sem pisala, ker sem mislim da lani dala ven. V glavnem, ja, dlesen ti prereže in potegne ven. Nič kej drugače ni, kot če bi bil zunaj. Sej ti lepo nazaj zašije.
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagodkaa » 25. Jul. 2008 10:03

mene tudi nekaj zanima... če ti raste en modrostni zob potem ti bodo zagotovo tudi ostali?
k me je malo strah ker mi raste en modrostni zob ki me k sreči ne boli in me je strah da mi bodo še ostali in da me bo ful bolelo..
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 25. Jul. 2008 14:31

^^ ni nujno da ti zrastejo vsi šterje. USaj tko je men mami rekla k dela pr zobarju.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]