Modrostni zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- zmia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2008
je normalno. ne zrastejo vsem, tako da ni nujno da bojo tebi tudi in se sploh ne sekiraj. meni je en zrastu pa sem ga mogla ven dat. na sreco ni bilo tako hudo in mi ga je izpulil kar zobozdravnik. puljenje ni bolelo, ker sem itak dobila injekcijo proti bolecinam, je pa luknja potem bolela se nekaj dni.
-
kizzy - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
jeej meni zej rastejo ti zobje...ma mam obučtek da vsi 4 naenkrat...en dan me boli na levi, drugi na desni...zaenkrat nimam še nič otečeno (hvala bogu) tudi jem, grizem lahko še normalno a ma me proti večeru tako obupno boli ...cela stran pa glavobol dobim, pol me zapovrh pa še cela čeljust peče - zgleda čist razdražene dlesni...mam itak namen it k zobozdravniku ta teden sam kaj k jooj ja zobozdravniki pač (grozn odpor)...me pa zanima neki...
kake so zdej kej čakalne vrste za to puljenje u lj če je kera bla u zadnjem času? k sm skor zihr da bom dobla napotnico
kake so zdej kej čakalne vrste za to puljenje u lj če je kera bla u zadnjem času? k sm skor zihr da bom dobla napotnico
- ma|ick4
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 12. 2006
Pri meni so pa že vsi štirje ven pogledali.In kak sta me dva svinjsko bolela-da niti jest nisem mogla prav (pol pice sem tričetrt ure jedla)
Dva sta se umirila,čeprav še nista cela veni,eden se občasno spomni malo premaknit,tazadnji pa že en cajt kar sili in sili ven pa še očitno ni koca,ker še boli na cajte
Dva sta se umirila,čeprav še nista cela veni,eden se občasno spomni malo premaknit,tazadnji pa že en cajt kar sili in sili ven pa še očitno ni koca,ker še boli na cajte
-
kizzy - Komunikatorka
jst sm bla pa dons pr zobarju in wooh sploh niso modrostni ampak osmice tiste k mi delajo težave :S dobila zej dve škatli antibiotikov k bojo upam prjel čiim prej kr obup tole, sploh ne morm ust normaln odpirat a je to normaln??? pa še na slikanje morm da sploh ugotovijo u čem je fora...jooj
ah bo že bolš...vsem sotrpinkam pa želim čim manj bolečin
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
kizzy napisal/-a:jst sm bla pa dons pr zobarju in wooh sploh niso modrostni ampak osmice tiste k mi delajo težave :S dobila zej dve škatli antibiotikov k bojo upam prjel čiim prej kr obup tole, sploh ne morm ust normaln odpirat a je to normaln??? pa še na slikanje morm da sploh ugotovijo u čem je fora...jooj
Jst sem mela decembra tud ful probleme z osmicami (in sem tud najprej mislila da so modrostni).
Mela sem pa vnete žepke tam pri osmicah in me je grozn bolel,ust nisem mogla odpirat skor nič, tud jest nisem mogla, razen čokolinota al pa kej tazga. Hodila sem vsak dan menjavat ene trakce k zobozdravnici.
Ker antibiotik ti je pa dala to? No upam, da čimprej prime pa da bo bolše.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Uhh... Pri meni je bilo tako: zobozdravnica je vedno govorila, če bo treba ali grejo ven vsi ali nobeden (zaradi razporeditve v čeljustvi). Pa me je bolelo spodaj desno kak teden. In ko sem šla na pregled k moji zobarci, je rekla, da bo treba ven dat. Ravno tisti dan, ko sem šla po datum za operacijo (dala sem vse 4 na enkrat), me je nehalo bolet in me do dneva, ko sem bila operirana, ni več bolelo. Drugače pa sem bila operirana v splošni anesteziji, v bolnici sem bila še 2 noči po operaciji. Doma pa sem začela naprej s pasirano hrano, frutki, naribanim jabolkom, čokolinotom pa vse do normalne hrane. Mislim,da je bilo mesec dni, da sem spet vse normalno jedla in grizla kot je treba. Bolečina je bila dokaj znosna (so me kolegi preveč strašili). Iz dneva v dan sem podaljševala čas jemanja zdravil proti bolečini. Najtežje je bilo čez dan, ko sem se smejala ali govorila. Takrat sem pač malo prej vzela tableto, ker pač je bolelo.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
O P***a ej mene tud boli zdej .Sam je tko,jst jih spodi nimam,kar so že na ortopanu vidli,pa ortopan sem dala lani septembra (sem tud že mela pač nabreklo dlesen in vse) pa mi ortodont ni nič rekel da kao da je kej narobe, tud ko sem ga vprašala če jih bo treba pulit (glede na to da jih spodaj sploh nimam,in bo zgoraj več zob) je rekel da ne...Zdej pa ne vem. a ni kao tko da praviloma ne bi smelo bolet ko raste? Mene boli pač tko,med grizenjem nč,samo tak pritiskajoč filing mam na dlesni, boli me cela leva stran lica (kokr da bi mela sinuse vnete),pa v senci mi kljuje. Če ni lekadola fejst boli :S Kakšni nasveti? mam pa že fiksni aparat gor naštelan na zobe...
Pa še to me zanima,kako veš a maš dot prostora za zob?A ni ga takrat,ko je za sedmico že un čeljustni pregib?Ker se mi zdi da mam centimeter al pa dve še fore do tega pregiba...
Nasveti prosim :\
Trenutno sem na dveh lekadolih in z šnopcem sem si dlesen namazala.
Pa še to me zanima,kako veš a maš dot prostora za zob?A ni ga takrat,ko je za sedmico že un čeljustni pregib?Ker se mi zdi da mam centimeter al pa dve še fore do tega pregiba...
Nasveti prosim :\
Trenutno sem na dveh lekadolih in z šnopcem sem si dlesen namazala.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Dons me boli mal drugač.Mam filing k da mi tm med senci pa očesom/ličnico faca manjka. Tak čuden boleč občutek. pa še oko me mal zajebava zraven...
Me pa boli manj kot včeraj,ker včeraj je blo pa noro.
Še zmeri bi rabla kakšen nasvet?Pa ravno spet zdej k bodo prazniki in noben ne dela...ne vem zakva se men to ZMERI dogaja...sej v pondelk bom klicala svojga ortodonta pa zobarco,sam do tja je pa še dolga pot...
Me pa boli manj kot včeraj,ker včeraj je blo pa noro.
Še zmeri bi rabla kakšen nasvet?Pa ravno spet zdej k bodo prazniki in noben ne dela...ne vem zakva se men to ZMERI dogaja...sej v pondelk bom klicala svojga ortodonta pa zobarco,sam do tja je pa še dolga pot...
-
kizzy - Komunikatorka
hm ne vem ampak po tvojem opisu sm jst mela zelo zelo podobne bolečine, nič oteklo, me je pa bolela ličnica, sence dražlo me je po dlesnih, mela sm glavobole...pri meni je sicer vzrok modrostnik, k ga morm it zej vn pult čeprov je še nekje daleč spodaj...sam takrat ko sm bla pri zobarju in še nism bla na slikanju zob ter ta še ni vedu da je kriv modrostnik, je reku da mam pač notranje zatečeno, da je pršlo najbrž do vnetja dlesni zadaj in mi predpisal antibiotike Hiconcil, ki so zagrabli nekje po nekaj dneh, je blo pa nekaj dni prav obupnih ja ...drugač je pa meni poleg lekadolov in podobnih stvari pred tem delno pomgala toplota, pač toplo probaj dat na lice mogoče bo kej pomagal ne vem...je pa hudo ja vem...držim pesti da bo bolje
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
natašika napisal/-a:jaz mam že 3 modrostne zobe in hvala bogu me niti 1x ni bolelo edino kaj me je strah je to, ker mam premale čeljusti, da bojo mi zarad tega mogli ven spipat
Meni sta zobozdravnica in ortodontka rekli, da tudi imam premajhno čeljust. Tako so morali vsi 4 modrosti zobi ven... Na srečo sem se dogovorila, da sem dala vse 4 na enkrat ven v splošni anesteziji. Enkrat je bolelo, zdaj pa je vse ok.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]