Modrostni zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
latinochiqui - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 4. 2007
- Kraj: ok. lj
Men se tole trenutno dogaja raste mi modrostni zob in dlesen se je vse naokol vnela in me boli.. Res mi ni jasn zakaj? Opazila sm, da so mi zrasli že trije modrostni zobje in noben me ni bolel.. sploh vedla nism za njih.. Tale k pa zdej raste pa boli, ker se je dlesen vnela in vnetje se je preneslo tud na notranjo stran lica.. Možn, da se je pršla hrana v odprto dlesen in se je vnelo.. ampak to samo ugibam Zobarjev pa tud ne maram Če je kera mela podobno vnetje, naj prosm napiše kaj je blo pa kako se je izšlo..
-
pa še to me zanima.. a je nujno izpulit vse modrostne zobe, kljub temu, da so zdravi in so normalno zrasli.. ??
Ta k mi zdej raste me ful boli.. Ostali trije pa so zrasli ne da bi vedla za to.. brez bolečin in ne izrivajo nobenega zoba..
Tko da jst ne bi dala pulit vseh... še za enga ne vem, če bi prenesla
Ta k mi zdej raste me ful boli.. Ostali trije pa so zrasli ne da bi vedla za to.. brez bolečin in ne izrivajo nobenega zoba..
Tko da jst ne bi dala pulit vseh... še za enga ne vem, če bi prenesla
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
kej čakaš?? takoj zobarci!! s tem se ni za igrat...druzga ti nimm kej več za povedt...
mislim pa, d če maš take probleme s tem zobom, da ti ga bojo zrili...ne vidim pa razloga zakaj bi ti zrili še ostale 3, ker so itak zdravi...tko d svetujem ti, da greš zobotu in d se z njim pozanimaš...
mislim pa, d če maš take probleme s tem zobom, da ti ga bojo zrili...ne vidim pa razloga zakaj bi ti zrili še ostale 3, ker so itak zdravi...tko d svetujem ti, da greš zobotu in d se z njim pozanimaš...
-
lolita - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2004
JOJ Da ne govorim, kakšne bolečine sem mela jaz zarad modrostnega zobka, ki mi je začel spodaj rasti!! Groza Take bolečine, da sem mislila, da bom kr umrla. Sem ta najbolj močne tablete proti bolečini jemala. Pol so mi pa pr zobozdravniku s trakovi pozdravili zadevo, zdaj pa lepo raste zobek
-
Mene zaenkrat ne boli tok, kot nekatere opisujejo.. aspirin sm vzela in mi je kul pa šla sm k zobarju.. sm se psihično pripravla in šla... in pol je pršlo do enih zapletov (krivo ZZZS!!! ) in nism mogla na pregled.. zdej pa če bo ful hudo, grem na urgenco.. Drugač je pa zaenkrat (upam, da ne bo slabš) še dobr.. mogoče je sam dlesen nadražena.. hope so
Zato me pa zanima, če je kdo mel take probleme k jst.. pa je blo pol, ko je zobek zrasel, po možnosti dobr brez zobarja.. ?
Zato me pa zanima, če je kdo mel take probleme k jst.. pa je blo pol, ko je zobek zrasel, po možnosti dobr brez zobarja.. ?
-
lolita a so ti pozdravili zob pa ni blo treba na puljenje?? kaj bi dala, da bi blo tko pr men.. bomo vidl
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Joj punce ne pretiravat, da je treba kr vsak zob spulit ki boli ko raste. Neumnost.
Jasno da boli, če rine čez dlesen ven. Sploh modrostni, ki se morajo nekako zriniti med ostale.
latinochiqui predlagam ti večkrat dnevno spiranje z žajbljevim čajem. Skuhaj si eno posodo in si jo naštimaj v kopalnico, vsakič ko se spomniš iti mimo, malo pogrgraj in izpljuni brez izpiranja z vodo. Redno si čisti zobe po obroku, pomembno je, da ti hrana ne zaide v predel, kjer raste zob. Problem lahko nastane, če se ti naredi tak žepek, v katerem se potem nabira hrana in se ti še bolj vname itd.
Kupi si septolete plus, si jih kar naštimaj na predel kjer raste, da ti rahlo omrtviči in te bo manj bolelo.
Pod nobenim pogojem si ne privošči prepiha, na lice si daj recimo kaj toplega, lahko tudi termofor, ali kaj volnenega da lepo greje.
Če je prehudo potem le pejt k zobozdravniku (uredi si zavarovanje) da se pogleda če je kaj bolj resnega. Ne vem če je za puliti, ampak če je se je to najbrž vedlo že prej, se vidi na sliki, v katero smer zob raste.
Meni je tko rastal osmica kot tebi, zato ti povem da se je vse lepo izšlo, to sem delala kot je napisano zgoraj.
Jasno da boli, če rine čez dlesen ven. Sploh modrostni, ki se morajo nekako zriniti med ostale.
latinochiqui predlagam ti večkrat dnevno spiranje z žajbljevim čajem. Skuhaj si eno posodo in si jo naštimaj v kopalnico, vsakič ko se spomniš iti mimo, malo pogrgraj in izpljuni brez izpiranja z vodo. Redno si čisti zobe po obroku, pomembno je, da ti hrana ne zaide v predel, kjer raste zob. Problem lahko nastane, če se ti naredi tak žepek, v katerem se potem nabira hrana in se ti še bolj vname itd.
Kupi si septolete plus, si jih kar naštimaj na predel kjer raste, da ti rahlo omrtviči in te bo manj bolelo.
Pod nobenim pogojem si ne privošči prepiha, na lice si daj recimo kaj toplega, lahko tudi termofor, ali kaj volnenega da lepo greje.
Če je prehudo potem le pejt k zobozdravniku (uredi si zavarovanje) da se pogleda če je kaj bolj resnega. Ne vem če je za puliti, ampak če je se je to najbrž vedlo že prej, se vidi na sliki, v katero smer zob raste.
Meni je tko rastal osmica kot tebi, zato ti povem da se je vse lepo izšlo, to sem delala kot je napisano zgoraj.
-
Angel girl ful ti hvala! ja tud z žajblom sm izpirala pa grejem si k ful paše za septolete pa nism vedla.. bom probala. Drugač pa si dam aspirin gor, predn ga pogoltnem pa tud pomaga, da sm čist blažena pa mislm, da je sam ta dlesn kriva k ga ne spusti vn, pol pa boli
sam zna pa tok bolet, da res mislš kok je hudo pa da bo ne vem kaj treba.. upam da mi ne bo treba nazaj k zobarju zarad tega
sam zna pa tok bolet, da res mislš kok je hudo pa da bo ne vem kaj treba.. upam da mi ne bo treba nazaj k zobarju zarad tega
-
Aspirin ni najboljša izbira, ker redči kri in v primeru da bi ti res pulili, bi ful bolj krvavela. Zato raje vzami kakšen drug analgetik
Pa že kej vidiš zob, al samo dlesen boli? Mene je tko bolelo, da sem jedla k da sem brez zob, čist počas, sm mela še žrelo vneto vse skupi je blo zelo zoprno. Ampak je minilo po nekaj dnevih, pa mal miru, potem je spet začelo itd. Dokler pač ne pogleda ven tko kot je treba. Sicer pa tko vmes kdaj ko te res ne bo nič nič bolelo, ko ne bo vneto, malo več na tisti strani jej recimo kak kruh žveči tam itd.
Pa že kej vidiš zob, al samo dlesen boli? Mene je tko bolelo, da sem jedla k da sem brez zob, čist počas, sm mela še žrelo vneto vse skupi je blo zelo zoprno. Ampak je minilo po nekaj dnevih, pa mal miru, potem je spet začelo itd. Dokler pač ne pogleda ven tko kot je treba. Sicer pa tko vmes kdaj ko te res ne bo nič nič bolelo, ko ne bo vneto, malo več na tisti strani jej recimo kak kruh žveči tam itd.
-
Vem ja, da aspirin za zob ni lih najbolši... sam zdej ga še jemljem, ker ne bo puljenja v kratkem.. in upam, da ga sploh ne bo
drugač mi je pa ena stran zoba že vn pogledala pri sedmici, tko da vem, da mi ne izriva sedmice.. druga stran zoba je pa še pod dlesnijo in tm boooliii... Pa jst sm mela tud še del grla vnetega, sam je zdej mal bolš. Očitno mam tak problem, kot si ga mela ti.. in sm res happy k si rekla, da je blo pol kul ko je zrasu..
Ful si me pomirila, hvala :bussi:
drugač mi je pa ena stran zoba že vn pogledala pri sedmici, tko da vem, da mi ne izriva sedmice.. druga stran zoba je pa še pod dlesnijo in tm boooliii... Pa jst sm mela tud še del grla vnetega, sam je zdej mal bolš. Očitno mam tak problem, kot si ga mela ti.. in sm res happy k si rekla, da je blo pol kul ko je zrasu..
Ful si me pomirila, hvala :bussi:
-
No vidiš da ne bo nič hudga Kdor ne ve pol kr eno paniko nardi, pa sploh ni tko no. Ti si samo redno čisti in boš vidla, da bo počasi ven zrastel.
-
Nehal je boleeeeet
Mislm, da si je zobek, z zmago nad dlesnijo, končno priboril enakopravnost med drugimi zobmi
Mislm, da si je zobek, z zmago nad dlesnijo, končno priboril enakopravnost med drugimi zobmi
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
latinochiqui napisal/-a:Nehal je boleeeeet
hahaa doro si povedla ...meni je tud že vni...en delček že kuka vn...in ne boli sploh nič več...na začetku je bol malo (prou malo malo ), zdej pa mislim, d tud ne bo več bolelo
-
No vidiš Sploh ni blo tko hudo.
-
Heilie - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
- Kraj: Za gorami
Imam sledeči problem in rabim nasvete:
Okrog levega spodnjega modrostnega zoba se mi je vse vnelo in zateklo, čeprav je bil ta praktično že zunaj. Boli tako zelo da komaj požiram, odpiram usta, jem in bezgalke imam zavtečene. Zobozdravnica mi je dala antibiotike in napotnico za odstranitev tega zoba. Rekla mi je naj ne kličem ampak grem direktno v ljubljano ali celje in se dogovorim za poseg, ker me bodo zaradi otekline prej vzeli. Jaz sem zmedena, ker ne vem kako in kaj naj.
Je bila katera v podobni situaciji? Kam mi priporočate, da grem? Kako je ta stvar z naročanjem? Je res bolje, da grem osebno tja?
Hvala za nasvete.
Okrog levega spodnjega modrostnega zoba se mi je vse vnelo in zateklo, čeprav je bil ta praktično že zunaj. Boli tako zelo da komaj požiram, odpiram usta, jem in bezgalke imam zavtečene. Zobozdravnica mi je dala antibiotike in napotnico za odstranitev tega zoba. Rekla mi je naj ne kličem ampak grem direktno v ljubljano ali celje in se dogovorim za poseg, ker me bodo zaradi otekline prej vzeli. Jaz sem zmedena, ker ne vem kako in kaj naj.
Je bila katera v podobni situaciji? Kam mi priporočate, da grem? Kako je ta stvar z naročanjem? Je res bolje, da grem osebno tja?
Hvala za nasvete.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov