Modrostni zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
cotkica - Debatorica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Mene ravno te dni boli v zogrnjem desnem kotu. Pa ne vem al sem si kaj prehladila ali pa prihaja modrostni ...
Modrostne bi morala že zdavnaj ven pometat, pa me iz ene ordinacije sploh ne pokličejo kdaj bom na vrsti. takrat so rekli, da je vrsta dolga za približno 1 leto, sedaj pa je minilo že 2 leti. A naj se naročim pri drugem zobozdravniku al naj pokličem pa povprašam?
Modrostne bi morala že zdavnaj ven pometat, pa me iz ene ordinacije sploh ne pokličejo kdaj bom na vrsti. takrat so rekli, da je vrsta dolga za približno 1 leto, sedaj pa je minilo že 2 leti. A naj se naročim pri drugem zobozdravniku al naj pokličem pa povprašam?
-
katjuska20 - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 11. 2005
- Kraj: Maribor
Meni so vsi modrostni začeli rast. Zgornji niso nič boleli, spodnji pa mi delajo ful težave, ker nimajo dovolj prostora. V sredo bom dala enega ven , septembra pa drugega. Zgornje pa razmišljam da bi si tudi dala ven, te se kr spuli kr so dovolj ven zrasli, ker so ful odzadaj in imam težave pri čiščenju, se hrana nabira.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Uf, se dobr da jih js nimam... k sm mela zvezdice na zobkih me je ortodontinja poslala slikat in je ugotovila da sploh nimam modrostnih. Kok sm vesela, k bi mi cist unicl zobke k so se mi tok doug ravnal pa itak ni prostora se za modrostne.
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
mily napisal/-a:sej še imajo čas, še nisem slišala primera da komu nebi zrasli.
Js pa poznam ful ljudi, ki jim niso nikoli zrastli modrostni zobje...
Pr men se je stanje umirilo (sicer sem hodila 14 dni po trakce), nazadnje sem bila pri moji osebni zobozdravnici in je rekla, da zob ima plac, samo so "zepki" okol, kjer se nabira hrana, zato so taki problemi... Mi je scistla dlesni s tistm k je za zob brusit in je bolelo totalno. P se vedno mi mal kri tece... Moja osebna zdravnica ful groba Druge so ble ful nezne...
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
4_maya - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
ti modrostni so res en problem, men je ortodont reku da ce hocem bit lepa potem morta ita spodnje dva ven in ... sta sla (v razmaku 1 leta - nase zdravstvo pa cakalne dobe - c,c,c, ). mi je pa dal cifo od zasebnega ki ima koncesijo in je meu fuuul lepo ordinacijo pa res je vse profesionalno naredu, v primerjavi kako so moji mami na stomatoloski zrihtal
je pa fora v tem da se moras po posegu ful pazit da ne pride do kaksnega vnetja, pa tista vrvica od sivov je mene ful motila in sm komi cakala da mi sive vn poberejo, pol je blo pa ql. drgac sm pa pri enmu modrostnmu mogla ene parkrat po trakce hodit in sm res komi cakala da ga ven potegnejo. zdej je pa ql
je pa fora v tem da se moras po posegu ful pazit da ne pride do kaksnega vnetja, pa tista vrvica od sivov je mene ful motila in sm komi cakala da mi sive vn poberejo, pol je blo pa ql. drgac sm pa pri enmu modrostnmu mogla ene parkrat po trakce hodit in sm res komi cakala da ga ven potegnejo. zdej je pa ql
-
4_maya - Sramežljivka
cokolada napisal/-a:men jih bojo mogl dat ven pa sploh nevem kako bo to zgledalo ker mi še zrastli niso do konca
men isto niso do kona zrasli in pol je bla operacija. Bolecin res ne cutis ker ti da injekcije, pa itak te cist zadeka (pokrije cez oci), samo bedno je ko slisis ko s klescami ven jemlje pa tko k mal skrta - jst sm kr instinktivno misnla da me boli drgac pa boli potem ko anestezija mine. Potem pa hvala bogu za Lekadole pa Panadole, ker drgac bi bla norisnica
- Nuna
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 8. 2005
Ja meni so ga že izpulili...pa še en zob zraven..kr enga za drugim..s tem da modrostni še ni bil čist zunaj pa so mogli še malo dlesen prerezat.
Ko ti pulijo nea nič boli, ker ti dajo lokalno..pol ko injekcija popusti pa kr precej boli ja...mene je še kaki teden bolelo, da niti ust nisem mogla prav odpret pa mehko mlačno al pa mrzlo hrano moreš jest..pa 3 dni po posegu ne smeš alkohola uživat..to je bil največji problem
Mam pa zaj mir pa me zobki nea nič več bolijo
Ko ti pulijo nea nič boli, ker ti dajo lokalno..pol ko injekcija popusti pa kr precej boli ja...mene je še kaki teden bolelo, da niti ust nisem mogla prav odpret pa mehko mlačno al pa mrzlo hrano moreš jest..pa 3 dni po posegu ne smeš alkohola uživat..to je bil največji problem
Mam pa zaj mir pa me zobki nea nič več bolijo
-
4_maya - Sramežljivka
sej ponavad je fora teh modrostnih zobov samo to, da ko ti zrastejo, potem je vse pretesno v celjusti in ti zguzvajo zobe, al pa povzrocajo same probleme ko rastejo, pa je potem boljs da se dajo ven, pa itak v danasnjem casu modrostni zobje sploh nimajo vsec svoje funkcije ki so jo imeli vcasih in so pri nekaterih (zelo naprednih ) ze zakrneli
-
Sunshine - Cosmo administrator
- Na forumu od: 6. 7. 2004
Tko sem jaz mela, celo zmešnjavo bi naredili če bi zrastli pa ne samo, da bi mi ostale zobje ampak so tudi same korenine bile zelo komplicirano prepletene z živci, sploh spodnja dva. Sam mam še zdej občasno (zelo poredko pa vendar) občutek, kot da mi rastejo
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov