Modrostni zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 443 prispevkov
• Stran 28 od 30
•
Prejšnja
1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30
Naslednja
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
No jst sem morala odstraniti vse 4 modrostne zobe. Pri 3 ni bilo nobenih problemov, niti nekih bolečin po odstranitvi, pri zadnjem pa sem imela malce več smole. Rana se mi je zagnojila, tudi bolečine so potem trajale malce dje časa, vendar pa ni bilo nekih hudih problemov..kakšen Lekadol sem po potrebi vzela in se je dalo preživet.
V_Rose_V čimbolj "pasirano" hrano, dokler ne bo boljše. Naj ti bolečine čimprej minejo!
V_Rose_V čimbolj "pasirano" hrano, dokler ne bo boljše. Naj ti bolečine čimprej minejo!
-
Miss N. - Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2006
Pred mesecem in pol bla na odstranitvi modrostnega...operacija vse BP...peti dan pa zelo hude bolečine...sm šla h mojemu zobozdravniku, ki je ugotovil, da je vse gnojno in da je to posledica infekcije.
več kot dva tedna hodila vsak dan (tudi med vikendom) h zobozdravniku an čiščenje rane in antibiotike sem imela.
zelo prekleto boleče ko ti na živo čistijo rano in žokajo po čeljustni kosti.
moja prehrana v tistem času je bla frutek, juha, pire krompir, špinača in gres (pšenični zdrob) na mleku, polenta... -> v glavnem zadeve, ki niso v koščkih...ker koščki radi ostanejo v luknji tudi če žvečiš na drugi strani, če pa ostanejo v luknji reskiraš nove težave.
več kot dva tedna hodila vsak dan (tudi med vikendom) h zobozdravniku an čiščenje rane in antibiotike sem imela.
zelo prekleto boleče ko ti na živo čistijo rano in žokajo po čeljustni kosti.
moja prehrana v tistem času je bla frutek, juha, pire krompir, špinača in gres (pšenični zdrob) na mleku, polenta... -> v glavnem zadeve, ki niso v koščkih...ker koščki radi ostanejo v luknji tudi če žvečiš na drugi strani, če pa ostanejo v luknji reskiraš nove težave.
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
- kokica87
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Mene pa zanima kakšne imate kaj izkušnje s Stomatološko kliniko v Ljubljani? Mene je moja zobozdravnica napotila tja na puljenje obeh zgornjih modrostnih zob (imam jih že zunaj), in so me naročili na dva datuma v razmaku 10 dni, kjer mi bodo na prvem datumu izpulili enega ter po desetih dneh še drugi modrostni zob. In bolj ko berem vaše izkušnje, bolj me postaja strah vsega skupaj. Ste ve imele že popolnoma zunaj modrostne, ko so vam jih pulili? Mogoče veste, če na Stomatološki kliniki dobiš splošno ali samo lokalno anestezijo?
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Če jih imaš zunaj in ti jih bodo pulili, potem ni potrebna operacija oz. kirurška odstranitev kot pri uporabnici zgoraj (to pride v poštev, če zob ni izrastel ven oz. nima prostora pokukat ven v celoti) - tam ti zob režejo ven... tako da pomoje je pri puljenju vseeno manj komplikacij kot pri operaciji
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
Meni so februarja pulili zgornjega, pa je blo čisto ok..dobila sem injekcijo, da nisem čutila bolečine, čutiš samo puljenje oz. tist čudn občutek...pa je blo vse vredu..mogoče rahli glavobol 2 dni, druga nič..
Spodnji pa so ponavadi malo komplicirani...že sama čeljust spodnja je komplicirana bolj, ker je skoz v premikanju in boli pri govorjenju, prehranjevanju, vsemu...pri meni zob ni imel prostora zrasti, bil je mogoče kak mm na površju že, ampak to je blo pa tud vse...tako da so mi ga "izklesali" ven PA še danes me boli ko pujsek!!!!
Spodnji pa so ponavadi malo komplicirani...že sama čeljust spodnja je komplicirana bolj, ker je skoz v premikanju in boli pri govorjenju, prehranjevanju, vsemu...pri meni zob ni imel prostora zrasti, bil je mogoče kak mm na površju že, ampak to je blo pa tud vse...tako da so mi ga "izklesali" ven PA še danes me boli ko pujsek!!!!
- kokica87
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Joj, upam, da ju bodo pulili. Naročena sem na oralni kirurgiji, tako da sploh ne vem kaj bodo. Imam pa že nekaj časa oba zunaj, ampak sta me začela boleti, poleg tega pa občasno dobim hude glavobole in bolečine v ušesih, zato na en način komaj čakam, da mi jih odstranijo, da ne bom imela več teh problemov.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Jaz sem naročena decembra. Nimam pa nobenih težav in zato kar malo kolebam, če bi sploh šla. Ampak mi je že kar nekaj ljudi reklo, da je to pač treba it.
Kako je pa pri vas potekalo prvič, ko ste šle? A so vam že kaj delali ali ste se samo dogovorili za datume?
Kako je pa pri vas potekalo prvič, ko ste šle? A so vam že kaj delali ali ste se samo dogovorili za datume?
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
V_Rose_V napisal/-a:Datum dobiš po pošti ali pa telefonko...ko prideš tja, te že "obdelujejo" Danes je natanko 1 teden od mojega mesarjenja, pa sem še kar otečen-pod brado..antibiotiki še očitno niso primili.
No, pri meni je bilo pa cisto drugace - in sicer pri privatniku s koncesijo. prvic me je samo pregledal (to so mi ze vnaprej povedali po telefonu, ko sem se narocila), pogledal slike, razlozil, kaj bo delal, in priporocil neke stvari, ki so kasneje po mojem mnenju dejansko tudi pomagale k hitrejsem okrevanju.
En teden kasneje sem prisla na dejansko odstranjevanje modrostnika, ki je trajalo slabo uro, ker je bil hudic res zategel. Teden dni po posegu sem sla odstranit sive, se isti vecer pri minus nekaj stopinjah tect in nikoli nisem imela nobenih tezav. Res pa je, da sem njegova navodila dosledno upostevala, ker je nekaj let prej kolegica, ki je po odstranitvi kmalu veselo spancirala okrog, imela komplikacije in sem se iz tega tudi sama nekaj naucila.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Ne bom trdila, da ja, ampak bi cisto verjela. Sploh zato, ker je malce za mano imel podoben poseg na stomatoloski moj prijatelj, ki je potem 2 meseca zobal painkillerse, ker bolecina sploh ni zginila. Upam, da se ti kmalu pozdravis.
Prvi neprebran prispevek • 443 prispevkov
• Stran 28 od 30
•
Prejšnja
1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]