Modrostni zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
sanjavi hudiček napisal/-a:js mam vse 4 in nobenih poblemov z njimi na srečo. ampk vseeno je zobozdravnica rekla da jih je treba izpulit mene je tolk strah da še nisem niti šla na kirurgijo.
najboljse je da gres takoj na kirurgijo..kr itaq se mors cakat neki mesecev...tk da preden bos prisla na vrsto, bo se trajal..tud js cakam zdj da mi vse 4 odstranijo..in priznam me je strah..ampak sem se isti dan, ko sem dobila napotnico, sla slikat zobovje, potem pa direkt na kirurgijo in poiskala tistega kirurga, ki mi bo to cimprej odpravil ..
- Prtička
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2007
Kje:)
Še nkol me ni...tud takrat k mje dva naenkat. Inekcije so pač močna zadeva. K sreč me tud pol ni še nkol...k je popustila. Sam u zadno me je ene 3 dni po operacij začel bolet ker je dlesn skupi rasla pa kost se je celila...zdej je pa vse super. Za vse tale puljenja vam res toplo priporočam doktorja in oralnega kirurga Tomaža Slavca iz Besnice. Js sm vse pr njemu vn dala osmice in nikol niti najmanše bolečine,niti otekline...nč sploh.Tud plačaš ne puljenje modrostnih..ker ma koncesijo. Če katera želi telefonsko...lah na privat piše. Res res toplo priporočam ( ker ms tud sama zlo usrana kr se zobarjev tiče,pr nemu pa res NI PANIKE )
LP
Še nkol me ni...tud takrat k mje dva naenkat. Inekcije so pač močna zadeva. K sreč me tud pol ni še nkol...k je popustila. Sam u zadno me je ene 3 dni po operacij začel bolet ker je dlesn skupi rasla pa kost se je celila...zdej je pa vse super. Za vse tale puljenja vam res toplo priporočam doktorja in oralnega kirurga Tomaža Slavca iz Besnice. Js sm vse pr njemu vn dala osmice in nikol niti najmanše bolečine,niti otekline...nč sploh.Tud plačaš ne puljenje modrostnih..ker ma koncesijo. Če katera želi telefonsko...lah na privat piše. Res res toplo priporočam ( ker ms tud sama zlo usrana kr se zobarjev tiče,pr nemu pa res NI PANIKE )
LP
-
*slatka* - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: v pravljici*
Hmmm ne vemn kje nej vprašam, pa bom kr tuki.
Stvar je taka... V sredo imam puljenje in so mi rekli, da 10 dni pred posegom ne smem jemat aspirinov. Mene je pa dons ful ful ful začel bolet in me zanima, če smem vzet lekadol???
Stvar je taka... V sredo imam puljenje in so mi rekli, da 10 dni pred posegom ne smem jemat aspirinov. Mene je pa dons ful ful ful začel bolet in me zanima, če smem vzet lekadol???
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Aha ... Rada bi slišala še kakšno izkušnjo od tistih, ki so jim jih rezali ven. Zgornja dva so mi odstranili in ni bilo hudega, ker sta bila že zunaj. Zdaj sta pa na vrsti spodnja, ki še nista izrasla iz desni.
-
evie - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2005
No, bom pa jaz povedala svojo dokaj neprijetno izkušnjo... Tud sama sem mela še neizrastle vse štiri modrostne, ki so nekam čudno rastli in pritiskali na sedmice in posledično na vse ostale, kar se vidi na obeh sprednjih zobeh, ki so se mal narinili eden na drugega, kar me pa trenutno sploh ne moti več.
V glavnem...dobla sem napotnico za dr. Oblaka v Lj in sem bla že za dva tedna naročena na prvo operacijo obeh desnih modrostnih. Hm...sam poseg ni bil boleč, ampak pr men se je "drama" začela, ko je injekcija popustila...oteklo mi je celo lice, senca, čeprav sem hladila z ledom 24h na dan. Jest nisem mogla normalno prve tri dni oz. sem bla na čokolešniku in zmečkanih bananah. Ust nisem mogla odpirat prve dni in posledično tud ne normalno govorit. Aja, pa moraš se izogibat večjim naporom cel teden pa ne smeš spat na tisti strani(no, js itak nism mogla spat prve dni, kr me je itak bolelo). No, po ene štirih dneh je končno oteklina mal popustila, lice in senca sta postali take rumeno-zelene barve. Tako kot, če se kje udariš. Tud bolelo ni več, sam šivi so me zlo motili tak da sem komej čakala, da jih dajo sedmi dan ven.
Ko sem pa šla čez dober mesec še na drugi poseg, sem pa mislila, da me bo pobralo...ko se je matral s puljenjem zgornjega, sem čutla vsako malenkost...ne vem, če je bla injekcija prešibka al kaj je blo narobe. Men so se kar solze same od sebe ulile, stemnilo se mi je pred očmi, ko sem vstala iz tistega stola... Tud pol sem mela celo levo stran obraza dosti bolj otečeno kot prvič.
Ampak glavno, da je mimo. Po eni strani sem srečna, da sem dala vse štiri ven-bi ziher mela probleme pol, ko bi začeli predirat sluznico. Evo, to je moja izkušnja-ni nujno, da bo pri tebi(ženska) tak hudo. Je pa res, da je bistveno lažje izpulit zob, ko je že enkrat zunaj. Ni treba rezat dlesni, žagat kosti in šivat. No, upam, da te nism prestrašla zdej s tem. Boš vidla, da bo vse ok...
V glavnem...dobla sem napotnico za dr. Oblaka v Lj in sem bla že za dva tedna naročena na prvo operacijo obeh desnih modrostnih. Hm...sam poseg ni bil boleč, ampak pr men se je "drama" začela, ko je injekcija popustila...oteklo mi je celo lice, senca, čeprav sem hladila z ledom 24h na dan. Jest nisem mogla normalno prve tri dni oz. sem bla na čokolešniku in zmečkanih bananah. Ust nisem mogla odpirat prve dni in posledično tud ne normalno govorit. Aja, pa moraš se izogibat večjim naporom cel teden pa ne smeš spat na tisti strani(no, js itak nism mogla spat prve dni, kr me je itak bolelo). No, po ene štirih dneh je končno oteklina mal popustila, lice in senca sta postali take rumeno-zelene barve. Tako kot, če se kje udariš. Tud bolelo ni več, sam šivi so me zlo motili tak da sem komej čakala, da jih dajo sedmi dan ven.
Ko sem pa šla čez dober mesec še na drugi poseg, sem pa mislila, da me bo pobralo...ko se je matral s puljenjem zgornjega, sem čutla vsako malenkost...ne vem, če je bla injekcija prešibka al kaj je blo narobe. Men so se kar solze same od sebe ulile, stemnilo se mi je pred očmi, ko sem vstala iz tistega stola... Tud pol sem mela celo levo stran obraza dosti bolj otečeno kot prvič.
Ampak glavno, da je mimo. Po eni strani sem srečna, da sem dala vse štiri ven-bi ziher mela probleme pol, ko bi začeli predirat sluznico. Evo, to je moja izkušnja-ni nujno, da bo pri tebi(ženska) tak hudo. Je pa res, da je bistveno lažje izpulit zob, ko je že enkrat zunaj. Ni treba rezat dlesni, žagat kosti in šivat. No, upam, da te nism prestrašla zdej s tem. Boš vidla, da bo vse ok...
If love is the answer, could you please rephrase the question? (Lilly Tomlin)
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
evie napisal/-a:No, bom pa jaz povedala svojo dokaj neprijetno izkušnjo... Tud sama sem mela še neizrastle vse štiri modrostne, ki so nekam čudno rastli in pritiskali na sedmice in posledično na vse ostale, kar se vidi na obeh sprednjih zobeh, ki so se mal narinili eden na drugega, kar me pa trenutno sploh ne moti več.
no evo js mam podoben problem..premajhno celjust..in mi je zacel prednja dva ven rinit..en na druzga..in mi ne preostane druzga, kot da to razpustim...in dans me spet ful boli vse..k pride obdobje..tri dni me ful matra..pa spet bols...po eni strani res komi cakam, da mi jih izpulijo, bom potem mela vsaj mir, pred temi bolecinami
-
KaTTja - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 7. 2008
hey, vem da je tema o modrostnih zobeh, sama pa imam težave z levim kočnikom-začel je razpadati in sedaj se je začel majati. vem, da mora iti pod nujno ven, vendar me je zelo strah, da bi ostala potem za skoz brez zoba... torej, zanima me, če je možnost, da mi naredijo umeten zobek?
treba iti za to na kirurgijo ali??
vse ostale zobke imam super, le ta me muči
če kdorkoli kaj ve več o temu-lahko tudi zs. Hvala!
treba iti za to na kirurgijo ali??
vse ostale zobke imam super, le ta me muči
če kdorkoli kaj ve več o temu-lahko tudi zs. Hvala!
- Ela20
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
- Kraj: sredi trave
rezali al pa štemali?? Ja enega sem že preživela, rasel je po strani notr v sedmici in bil ogromen še v dlesni. Več kot eno uro sem bla not na stolu 2 big enekciji mi je dal in pol začel dobesedno štemat vun zob.HUDO! Bil je zelo močan in velik.In zej čakam še z drugim(obema spodnjima).Mam tuji zgornja, sam baje rasteta ok.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov