Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 20. Apr. 2008 14:57

kdo pa pravi brez tampona? vsaj jaz tega nisem zasledila
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Apr. 2008 15:13

Ja res je, v bazenu lahko stakneš karkoli od glivic, herpesa in clo kake spolne bolezni(in v tem primeru se govori tud za menstruacijo), je minimalna možnost ampak je, da se prek vode prenese samo minimaln delček krvi v rano koga al karkoli in faše to.. moja sestrična je v bazenu fasala herpes na očesu in oslepela, kr je ena budala šla s herpesom v vodo. In čeprov je res one in a million chance, pač je šansa in nevem zakaj bi rinl v bazen takrt in škodval drugim in sebi. K da nmorte pol nvem jt iskat tabletke, d prestavte menstruacijo(če maste tako nesrečo, da je lih na čas počitnc) in je situacija rešena.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 20. Apr. 2008 15:54

Evelyn, kaj če bi ti svoj gnev usmerila na ljudi, ki hodijo v bazen s herpesom in drugimi nalezljivimi boleznimi, tiste, ki se kopajo z menstruacijo, pa pusti pri miru.
Ja, voda v bazenu je svinjska. Ampak pri vsem švicu, slini in smrkljih je menstruacija še najmanjši problem, še sploh če se uporabi tampon. Poleg tega pa, česa se pa lahko nalezeš od ženske z menstruacijo? Ti si očitno na isti valovni dolžini z afriškimi plemeni, ki "nečisto" žensko za teden dni pošljejo v izolacijo, ker je pač bljak.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Apr. 2008 16:26

1.) svojega GNEVA nebom nikamor drugam usmerila :D
2.) nevem zakaj morte ve panične babe vsako debato sprement v nek prepir in kreg
3.)pač moje mnenje je, da se v bazene ne hodi z menstruacijo, v morje že, bazen ne.
End of story, zdj se pa živciri kokr češ in si predstavljaj kako je moje mnenje še naprej v svoji luči, kr nikjer nism rekla niti nobena primerjava ni to z afriškimi plemeni in nevem kaj, ampak da se da okužit marsičesa v bazenu(prek krvi se prenašajo spolne bolezni veš, menstrucija je pač izloček nek in je možnost, da kljub tamponu pač pride vn ampk ok pustmo spet one in a million chance, d bi pršlo kej minimalnga komu v ranico). Ampak pač meni ni higienično to tud, da bi hodla v bazen med menstruacijo.
In pustim pri miru vse ;) nj delajo kar čjo navsezadnje, ve, ki pa vsako mnenje vzamete kot nek oseben napad maste pa svoje bleme očitn :)
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 20. Apr. 2008 16:30

to se pa lahko kjerkoli okuzis, pa mas menstruacijo ali pa ne
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Apr. 2008 16:32

Seveda se lahko, ampak pač moje mnenje je, da se raje vzdržiš ali menstruacijo prestaviš tiste dneve.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 20. Apr. 2008 16:35

Potem ti ne greš nikoli ne v bazen ne v morje, ker vedno tvegaš, da se notr kopa ena z menstruacijo in se lahko česa nalezeš?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Apr. 2008 16:42

:rolleyes:
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 02. Okt. 2014 14:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 20. Apr. 2008 16:47

ampak menstruacija ni nobena rana, in nevem zakaj se takrat naj nebi kopali? Ce si nagnjen k vnetjem, ne hodi z menstruacijo, pa tudi, ko je nimas! Ce pa drugace nimas nobenih problemov, ne vidim razloga, kaj je M tok takega, da bi se lahko ti in CELO DRUGI okuzili...oh ja :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Apr. 2008 16:48

..Evelyn.. napisal/-a:Ja res je, v bazenu lahko stakneš karkoli od glivic, herpesa in clo kake spolne bolezni(in v tem primeru se govori tud za menstruacijo), je minimalna možnost ampak je, da se prek vode prenese samo minimaln delček krvi v rano koga al karkoli in faše to.. moja sestrična je v bazenu fasala herpes na očesu in oslepela, kr je ena budala šla s herpesom v vodo. In čeprov je res one in a million chance, pač je šansa in nevem zakaj bi rinl v bazen takrt in škodval drugim in sebi. K da nmorte pol nvem jt iskat tabletke, d prestavte menstruacijo(če maste tako nesrečo, da je lih na čas počitnc) in je situacija rešena.

Kaj ima pa herpes na očesu veze z menstruacijo? :? Čeprav še nisem slišala za tak primer, ampak ok, recimo, da je možno ... z menstruacijo pa to nikakor ni povezano.

Normalno, da še imaš kakšno bolezen v smislu herpes, glivice, spolno bolezen ... si toliko uvideven, da ne greš v bazen. Menstruacija pa ni bolezen.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Apr. 2008 16:51

Ja ni no, lol, sj ne pravim, da je menstruacija bolezen :D in tud, da ne, da je menstruacija enaka rani :D sam, da ni higienično no in nekateri niso tolk uvidevni ne, da ne gredo v bazen, če majo kako bolezen..herpes(to pa brez skrbi, da je možno, se prenaša, če ma nekdo ranico in gre v vodo in točn to se je sestrični zgodil, na mrežnici se ji je naredil in je oslepela na levo oko)sm pa omenla sam kot možnost, da se res še tako minimalne bakterije prenašajo in se lahko zgodi kej..
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 20. Apr. 2008 18:41

Kako eni ljudje zagrabijo najmanjšo stvar in iz nje naredijo slona je neverjetno. Kolko sem jaz razumela debato, NOBENA ne trdi da je menstruacija oziroma ženska z menstruacijo kužna. Začelo se je z vnetji in ne menstruacijo. In pol smo dorekli da se vnetje lahko prenaša, prav tako kot druge bolezni (npr. herpes). Pri menstruaciji pa smo vse govorile zgolj o "okusu". Nobena se nebo nič nalezla zaradi menstruacije, ni pa okusno, da se že itak polek vseh stvari v vodi tam nahaja še menstrualna kri. Zgolj z vidika higiene, ne pa možnosti, da se nekdo česa naleze.
V končni fazi tiste ki se ne maramo kopati v času menstruacije, tega pač ne bomo počele, komur pa bo to pasalo pa se pač bo. Ni potrebe po konstantnem prepiru...
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 20. Apr. 2008 19:09

jaz sem se samo pogovarjala, se ne kregam glede takih stvari :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Apr. 2008 19:58

..Evelyn.. napisal/-a:Z menstruacijo se ne hod v bazen!! Mogoče se tega ne zavedate ampak s tem škodujete seb in ljudem okol sebe.

..Evelyn.. napisal/-a:Pa ne razmišlite sam za SVOJA vnetja s tem so ogroženi tud drugi in negre se v bazen z menstruacijo in pika

Jaz sem replicirala predvsem te izjave.
Ne tvoje, Ally.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 20. Apr. 2008 21:50

ah jest bom še zmeri sebično hodila v bazen s tamponom :P

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov