Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Anja ^^ napisal/-a:še mal počakam potem pa grem, sicer mi je tut prejšnja zamujala 2 tedna, je pa tut možno da sem se kje prehladila in mogoče to vpliva tudi
Si kaj pod stresom? Malo je gotovo zato, ker si tako suha, tako da če si zraven še pod stresom, se hitro zgodi, da ti izostane.
Every rose has its thorn
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Po mojem mnenju je to prej posleci KT, saj se mi je že zgodilo da sem prvi mesec ko sem začela s KT, imela kri na hlačkah 14 dni po M. Ok, ti maš sicer rjav izcedek, ampak pomoje je to posledica tega da se telo še ni navadilo na dodatek hormonov.
Sej boš videla kak bo naslednji mesec, če se zaeva ne uredi pa le pojdi k ginekologinji.
Sej boš videla kak bo naslednji mesec, če se zaeva ne uredi pa le pojdi k ginekologinji.
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
ma jaoo...tle pišste probleme kukr da bi biu tle kšn ginekolog...samo on vam lahko pomaga in ve kako in kaj. Ta čas k si to pisala bi lahko poklicala G in ga vprašala glede tvoje situacije.
(Sorry, ma se prov nism mogla zadržat...)
(Sorry, ma se prov nism mogla zadržat...)
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Kopiram od drugod:
anaap napisal/-a:Pozdravljene,
najprej se opravičujem če sem kje v forumu spregledala kakšno podobno temo ki bi se navezovale na moje težave, vendar nisem zasledila nič podobnega.
Zanima me če je že katera imela podobne izkušnje. Glede na to da imam urejen ciklus, se mi je zdaj prvič zgodilo, da nekaj ne štima. Včeraj sem dobila menstruacijo (3 dni sicer prej kot bi jo mogla), vendar pri tej "menstruaciji" ni niti kapljice krvi, ampak samo rjavi izcedek in to v zelo majhni količini. Danes isto samo rjavi izcedek. Že celi prejšnji teden (tako kot vedno pred začetkom menstruacije) me je bolel trebuh, napetot, pač vsi znaki PMS-a. Vendar so bile vse te bolečine dosti bolj blage kot pa jih imam sicer. Skrbi me kaj to pomeni. KT ne uporabljam, odnosov pred to menstruacijo ni bilo.
vsaki nasvet bi mi prav prišel.
lp
- čuftika
- Cosmofrik
če odnosov nisi imela, potem nisi noseča in bi mogla dobit M. Kaj ta izcedek pomeni nimam pojma, to ti bo ginekologinja najboljše znala povedati. Če je samo izcedek in če ni bolečin kot ponavad, jz to ne štejem za M. Mogoče je kako vnetje, lahko je karkoli. Če si stara 15, 16 je to hormonsko nihanje normalno in izcedki znajo biti povezani s tem. Raje se naroči na pregled, ker tak ti ne bonoben znal povedat zakaj točno gre. Fajn uredi.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Včeraj sem dobla po ene 2,5 letih menstro..prav ne vem kaj bi s sabo, čist sem fertik bedno..
Houd de wereld tegen
-
jp..najprej sem mela kt pa sem shujšala & zgubila menstro, potem sem prenehala s kt pa je spet nisem mela, pol sem jo mela menda 1x, vmes spet shujšla, pa pol spet nekaj mesecev kt..na koncu pa nič kt pa še zredila sem se, pa sem čakala kar nekaj časa da se hormoni vzpostavijo..pa se zavleče (ginekolog pa je skoz samo ponavljal da se bo uredilo, lahko pa mi da kt - ki so itak krive za to zmedo in the first place) človek se razvadi čisto, je blo ful nenavadno it po tampone pa s tipom sva skup 2,5 leti pa me je samo 1x videl met neko mini menstro, še njemu je čudno
Houd de wereld tegen
- čuftika
- Cosmofrik
neki me zanima, ko si mela KT, a si jih skos jedla, brez pavze da nisi mela M?
Meni se zdi 2,5 leti brez M. ogromno, verjamem da je fino, praktično, neboleče... Ampak tako redke M. ne povejo nič dobrega ko boš želela met bejbija (če ga boš želela). No, sej KT itak pogosto zmedo nardijo
Meni se zdi 2,5 leti brez M. ogromno, verjamem da je fino, praktično, neboleče... Ampak tako redke M. ne povejo nič dobrega ko boš želela met bejbija (če ga boš želela). No, sej KT itak pogosto zmedo nardijo
-
sem delala pavze, ampak že ko sem prvič jedla kt in sem shujšala en mesec preprosto nisem dobila menstre..sem nardila test in pol šla tud h ginekologu, pa mi je rekel da je to zaradi teže, ampak da kao možnost zanositve vseeno obstaja, tako da naj kar dalje jemljem kt..pol sem se malo zredila in sem hotela nehat s kt in še vedno nisem dobila menstre (tokrat pa naj bi bil vzrok zmeda po kt in ne več teža) in potem spet tako dalje do danes
meni je tudi neprijetno pomislit, da bo najbrž cel cirkus, ko bom hotela zanosit, ampak ne vem recimo, kako se bo to drugim obneslo..moje kolegice povečini jemljejo kt že 5,6 let konstantno in niso še niti probale nehat
meni je tudi neprijetno pomislit, da bo najbrž cel cirkus, ko bom hotela zanosit, ampak ne vem recimo, kako se bo to drugim obneslo..moje kolegice povečini jemljejo kt že 5,6 let konstantno in niso še niti probale nehat
Houd de wereld tegen
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Jaz sem v zadnjih nekaj mesecih tudi nehote shujšala 10 kil in upam, da se to ne bo poznalo na menstri. Sem pa pri zadnji opazila, da mi je zamujala za cel teden, pa sem jo drugače vedno dobila točno na dan (vedno celo v istem delu dneva - zvečer). Že ene 3 leta namreč jem kt in mi je čudno, da sem jo zdaj tako dolgo čakala. Ampak dokler ni nekih resnih sprememb se ne mislim sekirat.
- čuftika
- Cosmofrik
1 teden je še OK če zamuja, jz mam zelo točno, zadnji mesec mi je zamujala 5 dni, prav ustrašila sem se da je kaj z jajčniki narobe, ker nisem ne shujšala, ne bila pod stresom.
To sem slišala da če ženska shujša, ji M. pogosto izostane.
No, kar se tiče KT pa jz poznam eno, ki ima policistične jajčnike in jih more še naprej jemat, ko jih ne jemlje pa nima M. Tko da je rekla da bo takoj ko bo možno začela delat na otroku.
Drugače pa ni nujno da bodo kake težave pri zanositvi, nikoli se ne ve, včasih imajo probleme ženske, ko imajo redno M in navzven zgleda vse super. Je pa problem nekje skrit.
Jz nisem prevelika zagovornica KT, med jemanjem sem imela normalno M, ampak ker še 5 let ne načrtujem otroka, sem se odločila da jih ne jemljem več. Ker da jih jem 6 let mi je malo predolgo.
To sem slišala da če ženska shujša, ji M. pogosto izostane.
No, kar se tiče KT pa jz poznam eno, ki ima policistične jajčnike in jih more še naprej jemat, ko jih ne jemlje pa nima M. Tko da je rekla da bo takoj ko bo možno začela delat na otroku.
Drugače pa ni nujno da bodo kake težave pri zanositvi, nikoli se ne ve, včasih imajo probleme ženske, ko imajo redno M in navzven zgleda vse super. Je pa problem nekje skrit.
Jz nisem prevelika zagovornica KT, med jemanjem sem imela normalno M, ampak ker še 5 let ne načrtujem otroka, sem se odločila da jih ne jemljem več. Ker da jih jem 6 let mi je malo predolgo.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
LepaVida napisal/-a:Ja saj je ravno baby boom in najboljš da vse zanosimo in mirna bosna
baje je poporodu vse dugače :)
Ajde otroke delat !!!!
Ja, ja, seveda. Vse vas čakajo lepši časi, kar otroka narest. Ta vse poštima
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov