Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
)Men se do zdj še ni blo treba kopat v bazenu, medtem k sm mela menstro, sm se pa kopala v morju (pa seveda sm mela tampon) in ni blo nobenih problemov.
Če si občutliva za take stvari, ti tut js odsvetujem kopanje v bazenu. Sicer pa za tiste, k so občutlivi pa se hitr s čim okužjo, pomoje tko al tko ni nikol glih priporočljiv kopat se v bazenih, še posebi v zdraviliščih, kjer se ljudje u bistvu zdravjo in je možnost za okužbo še večja. Sm pa nek brala, da baje za okužbe na bazenih ni tok nevarna sama voda (ker je notr itak tolk klora, da večino mikrobov pobije), ampak tla okol bazenov, kjer ljudje hodjo bosi in se da hitr staknt kšne glivice, bradavice na podplatih (to sm tut js dobila na bazenu )...
Če si občutliva za take stvari, ti tut js odsvetujem kopanje v bazenu. Sicer pa za tiste, k so občutlivi pa se hitr s čim okužjo, pomoje tko al tko ni nikol glih priporočljiv kopat se v bazenih, še posebi v zdraviliščih, kjer se ljudje u bistvu zdravjo in je možnost za okužbo še večja. Sm pa nek brala, da baje za okužbe na bazenih ni tok nevarna sama voda (ker je notr itak tolk klora, da večino mikrobov pobije), ampak tla okol bazenov, kjer ljudje hodjo bosi in se da hitr staknt kšne glivice, bradavice na podplatih (to sm tut js dobila na bazenu )...
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Js ko grem na morje si vedno uzamem pri ginekologinji une tabletke za prestavitev M.Zelo redko se kopam s tamponom,ponavadi ko se poleti kdo zmisli da gremo na morje in mam lih M itak da ne bom rekla da ne grem .V bazenih se pa itak na sploh ne rada kopam, ni mi pa zdej da sploh ne bi šla s tamponom notr.
In res ne razumem zakaj ženska škoduje drugim če se kopa s tamponom v bazenu al pa morju, slednjemu pa sploh ker se mi zdi veliko bolj "higienično" kot pa bazen.
In res ne razumem zakaj ženska škoduje drugim če se kopa s tamponom v bazenu al pa morju, slednjemu pa sploh ker se mi zdi veliko bolj "higienično" kot pa bazen.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jest sm se včasih poleti non-stop kopala tud če sm mela menstro.zdej pa sm mal modrejša pa še zadnje čase mam skoz probleme z vnetji in se lani med menstruacijo nisem kopala,ker se grem ponavadi kopat kam kjer wc ni ravno blizu in se mi pol ne da vsakič,ko pridem iz vode tampona menjat.zdej sicer nameravam kupit lunette tko da s tem se pa verjetno bom kopala
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ah, učas je blo pač nujno in ni šlo drgač (treningi), zdej pa, če sm na morju in prve dva dni slučajno ne umiram od bolečin, se skopam, načrtno pa se u prvih dneh ne spraulam na vodne aktiunosti. Na bazene pa že leta ne hodm (več).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Poki - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
jaz sem imela iste težave kot softtouch...nikakor se mi ni dalo po vsakem kopanju tampona menjat...zdej s tole m.skodelico je drugače, se vsaj lahko brez da pomislim na karkoli. Če pa se le da, pa s tabletkami malo podaljšam ciklus, ko grem na morje.
- Gost
Jaz se z m. ne kopam, sicer se na bazenih itak zelo redko, mogoce 1x na leto, tja grem, ko nimam m., na morju pa m. prestavim, ce je v tem casu ...
-
Minny - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 4. 2008
densy napisal/-a:^ tud na morju ne
a tuširaš se? hehe zih mate en strah pred vodo med menstruacijo
Kako lahko enačiš kopanje v morju ali bazenu s tuširanjem? Seveda se tuširam v dneh menstruacije, nimam pa pač želje iti v tistih dneh na bazen.
-
Aphrodite - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 1. 2007
imam mali problem...namreč, menstruacija mi izostaja že skoraj dva meseca...naredila sem dva testa nosečnosti in je bil obakrat negativen...je možno da izostaja zaradi velikega stresa? sestro imam v komi ker ji je srce obstalo, pred tem jo je še zaročenec pustil zaradi druge in to kr vpliva na mene...so možni še kakšni drugi razlogi za izostanek menstruacija?
hvala za odgovor
LP
hvala za odgovor
LP
- Gost
No, vidiš, kdo pravi, da se m. ne da veseliti hehe.
Stres pa je res huda zadeva ... vpliva na VSE. Žal.
Upam, da bo s sestro bolje.
Stres pa je res huda zadeva ... vpliva na VSE. Žal.
Upam, da bo s sestro bolje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov