Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 26. Avg. 2010 17:38

Jaz bi pa pokomentirala naslov te teme, namreč Menstruacija-žensko prekletstvo.

Jaz tega ne vidim na tak način, mogoče avtorica ja, sam me pa zanima kaj ve menite. Vam je res menstruacija tako prekletstvo al sploh ne in je bilo to "prekletstvo" mišljeno v drugačnem smislu.

Če ste govorile že prej od tega se opravičujem, nisem brala vseh delov za nazaj.
Ves čas bodi nasmejan pa bo vse fajn!
×Sweety×
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ×Sweety× » 26. Avg. 2010 17:43

Si napisala, da te zanima naše mnenje.

Moje stališče do menstruacije: nekaj, s čimer bom mogla živet še ~30 let :D Sem se že sprjaznla z njo, čeprov včasih pojamram, kolk je tipom fajn ko je nimajo. Mi pa rata prekletstvo, ko jo dobiš ko si kje na morju al pa ko ti slučajno kej čez hlače pride in bi se najraj v zemljo vdru :? no, odkar mam KT s tem ni težav, prej ko je pa kr lila kri iz mene pa je to znal bit problem. :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 26. Avg. 2010 17:54

Pika85 napisal/-a:Čuftika, sem prepričana da teh težav nimam zaradi tablet. Ko se začnejo bolečine najprej nekaj pojem in potem vzamem eno (zelo redko tudi 2) tableto. Sicer mi tableta pomaga, krči niso več tako moči, ampak kljub temu so bolečine precejšnje. No saj čez kakšen mesec bom šla na pregled k ginekologu in upam, da bi predpisal kaj boljšega proti bolečinam. Pred leti, ko sem še jemala kt, so bile bolečine precej manjše. Glede na to da sedaj že dlje časa nimam resne zveze, pa kar tako, samo zaradi teh bolečin ne mislim jemati kt. No se bom pa vsekakor o vsem tem pogovorila z ginekologom.

No potem pa ne bi vedela zakaj te želodec boli. Je pa res brezveze potem jest KT samo zaradi bolečih menstruacij, se strinjam. Jz ko me trebuh boli vzamem Diclo Duo, ampak morem povdarit da ne bruham več in da imam zelo redko drisko 1. dan M. Ko sm imela grozne krče mi je pa sam inekcija pomagala, aja pa ko sm bruhala mi je bilo potem nekok lažje se mi zdi, če me je sam bolelo in nism bruhala sm štela da sm ta mesec dobro odnesla... Upam da fajn zrihtaš!
hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 26. Avg. 2010 18:04

×Sweety×":

Sej tud jst včasih pojamram, sam ne zdi se mi pa ravo prekletstvo :D
Sem pa tudi sama jemala KT, pa mi niso odgovarjale. Raje gledam na to, kdaj mam ovulacijo in kdaj dobim menstruacijo pa mi to bolj odgovarja. Fantu pa tudi :) Po koncu jemanja KT pa se mi je vse uredilo z mensturacijo, če ne bo kake nuje ne grem več nazaj na KT :!:
Uporabniški avatar
Amaranth
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaranth » 26. Avg. 2010 22:28

se je morda možno s temi tabletkami za prestavitev menstruacije tudi zrediti, napihniti, zadržati vodo v telesu itd. tako kot pri kontracepcijskih?
hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 26. Avg. 2010 22:31

^^ Jst bi ti rekla da je čisto mogoče, ker ravno tako vplivajo na hormone kot KT. Kaj več pa ti itak morajo ostale punce povedat oz ginekolog/-inja.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 27. Avg. 2010 12:10

ne zrediš se od tabletk za prestavitev M. Sama sm si jo prestavila že sigurno 10X v lajfu, pa se nism niti enkrat zredila!
Pač te tabletke ješ itak max.10 dni, v tem času se pa ne morš nekaj zredit...Vsaj jz nism opazila da bi se, še od vseh KT se ne zrediš, tko da nč bat se primoluta, ker če bi bil tak grozno redilen, bi jz mela že 100 kil in ne bi bila suhica. :P
Kar se tiče menstruacije in ali je zame žensko prekletstvo, ja dolga leta je bila ravno to, zdej sm se nekok sprijaznila, če me boli pa ne morm bit vesela in komaj čakat M. Trenutno je M. zame nujno zlo, nekaj kar moreš dat skozi, ni nekaj groznega, ni pa nekaj fajnega da bi komaj čakala.
Zadnjič spremenil čuftika, dne 09. Sep. 2010 21:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jess° » 05. Sep. 2010 19:46

Hello punce.

Mam eno vprašanje za vas v času vaše menstruacije. A se vam kdaj zgodi oz. bolj rečeno dogaja, da ko pričakujete M se vam prebava čist pokvari? Zadnje mesece sem opazila, da ko pričakujem M oz. ko jo imam dan ali dva imam vedno probleme - pojavljajo se driske, po črevesju je slišat kot da se pretaka voda, kot neko kruljenje. Nekje sem sicer prebrala, da naj bi bile občasne prebavne motnje pri menstruaciji normalne, vendar sem rahlo zaskrbljena, glede na to, da se dogaja to že skoraj pol leta.
Nevem no, kakšne izkušnje imate vi s tem?
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a krogla » 05. Sep. 2010 22:13

Mislim, da je to dokaj običajna reč - poznam ogromno punc s podobnimi izkušnjami na prvi dan menstruacije.
hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 06. Sep. 2010 7:41

Jess°

Jaz sem ena izmed tistih, ki imamo te probleme. Vendar ni pa hudo. Navadno se mi to dogaja prvi oz drugi dan menstruacije, potem pa mine in je spet vse urejeno.

Glej s pozitivne smeri :) Če imaš kake prebavne težave v preostalem mesecu (npr. da ne moreš na veliko potrebo), se ti takrat več ali manj očisti iz telesa.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 06. Sep. 2010 8:41

Tud jz mam takrat ponavadi mal drugačno prebavo. Mi je zdravnica razlagala da je to zato ker se pač vse mišice tam dol krčijo in pospeši tudi prebavo, tako da ni nič narobe :)
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 06. Sep. 2010 15:51

Vse bi dala, da bi jo dobila in da se mi bi tudi uredila :(
hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 06. Sep. 2010 15:54

^^ Ojoj...to pa ni fajn.
Sem videla pri kolegici kako je. Je pa potem začela jemati KT, da se ji je vsaj malo bolj uredilo, ne pa popolnoma :(
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 06. Sep. 2010 16:13

Res ni, bojim se da imam sindrom policističnih jajčnikov, kar pa povzročuje neplodnost :cry: Mislim, da počas bi rabla it kej na pregled :(
hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 06. Sep. 2010 17:08

Ja no, jst mam tudi ta sindrom, vsaj omenila ga je pri meni. je pa precej pogost, kolikor vem.
Če še nisi bila na pregledu, bi bilo dobro da greš, če ne zaradi drugega, zato da veš pri čem si in kako se zdravit in kaj je še vse za tem.

Sej te nočem strašit, sam bolje it na pregled in vedet, pri čem si.
Upam na vse najboljše.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]