Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 15. Mar. 2010 17:08

Dr.Klal napisal/-a:
Liefde napisal/-a:In Filozof :D

To pa ravno ne, ker govorim več ali manj samo dejstva.

Preveč fantaziraš :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Dr.Klal
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Dr.Klal » 15. Mar. 2010 17:15

emanuela napisal/-a:Edino meni znano dejstvo je, da si en navaden šalabajzer, lažnivec in optimist- Reptilien Zoo-ja verjetno še od zunaj nisi videl.
In zdaj te bom prav po otroško zatožila v temi Moderatorji.Zakaj?Ker si šalabajzer.

V Reptilien ZOO sem vsaj 2x na mesec, v Afriki pa vsega skupaj 4 mesece na leto. Zatožila me boš? Ker delam stvari, ki me veselijo in o tem pišem na forumu?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Mar. 2010 17:20

Ne zato.Ampak zato, ker uporabljaš naslov, ki ga nekateri dejansko uporabljajo za svojo dejavnost.
Vedno znova ugoravljam, da so nekateri ljudje v tej naši mali državici res hudo moteni.
Da ne omenjam niti, da se ne zavedajo, da lahko vse kar pišejo na net zagovarjajo tudi v živo v primeru komplikacij...vsi smo lahko glasni za tipkovnico...
The world is as you are.
Dr.Klal
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Dr.Klal » 15. Mar. 2010 17:32

emanuela napisal/-a:Ne zato.Ampak zato, ker uporabljaš naslov, ki ga nekateri dejansko uporabljajo za svojo dejavnost.
Vedno znova ugoravljam, da so nekateri ljudje v tej naši mali državici res hudo moteni.
Da ne omenjam niti, da se ne zavedajo, da lahko vse kar pišejo na net zagovarjajo tudi v živo v primeru komplikacij...vsi smo lahko glasni za tipkovnico...

Napisal sem naslov, ki ga sam uporabljam za svojo dejavnost. Kaj ti tukaj ni jasno? Si zafrustrirana, ker nisi v življenju ničesar dosegla?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Mar. 2010 17:36

Če bi bilo to res, bi lahko sledila prijava inšpekciji za opravljanje dejavnosti brez licence in koncesije.
Če bi bilo kaj res, bi lahko preko IP-ja poiskali in tebe in wnb pupiko in bi se oba mogla zagovarjati, glede na to, da je medicinska pomoč dostopna vsem, ki imajo zdravstveno zavarovanje in jim ni potrebno hoditi v ambulante, kjer uporabljajo zastarano opremo iz Egipta.
In če bi bila zafrustrirana, bi me skrbelo za tvoje napisano mnenje.Seveda če.
The world is as you are.
Dr.Klal
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Dr.Klal » 15. Mar. 2010 17:52

emanuela napisal/-a:Če bi bilo to res, bi lahko sledila prijava inšpekciji za opravljanje dejavnosti brez licence in koncesije.
Če bi bilo kaj res, bi lahko preko IP-ja poiskali in tebe in wnb pupiko in bi se oba mogla zagovarjati, glede na to, da je medicinska pomoč dostopna vsem, ki imajo zdravstveno zavarovanje in jim ni potrebno hoditi v ambulante, kjer uporabljajo zastarano opremo iz Egipta.

emanuela: Pomembno je znanje in predanost stroki, ne pa oprema, ki je lahko najnovejša a ti nič ne pomaga, če nimaš pojma kaj bi z njo. Licence pa žal ne morem pridobiti, ker se vsi koncentrirajo na neke nesmiselne higienske standarde in dokler mi v ordinaciji pušča vodovod in mi rjavi miza, licence ne bom videl.
pupłłłk@
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pupłłłk@ » 15. Mar. 2010 21:22

emanuela napisal/-a:Če bi bilo to res, bi lahko sledila prijava inšpekciji za opravljanje dejavnosti brez licence in koncesije.

Kaj pa mene tu mesas zraven? Jaz sem lepo vprasala, ce grem lahko h ginekologu v lj, ker do svojega se nisem mogla voziti, pa mi niste odgovorili na vprasanje, nato pa se je oglasil prijazni Dr. Klal.

Mislim, kriminal.. Kaj ti mislis da si? Svetovni serif? Izsledi moj ip ali karkoli ze to je in me pridi obiskat..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Mar. 2010 21:29

pupika, umakni se raje iz te teme.Zafrkavanje je eno, podajanje naslova je pa drugo.
The world is as you are.
Sexy_bitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Sexy_bitch » 29. Mar. 2010 20:39

no Uglavnem...kot sm si želela sm dobla menstuacijo zlo prej od predvidenga datuma(skor teden prej)...nevem kuko mi je to ratal al je blo to use psihično povezan...pa 2 dni zapored sm mal pila alkohola kot ste rekl...zvečer sm šla u bano...pa še termofor sm si zmer pred spanjem nardila... :o :o :o :o
ki87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ki87 » 01. Apr. 2010 0:16

haha :D

ja no, hecn, ampk v času, ko še nism jemala tabletk, sm ene parkrat prakticirala tole z rdečim vinom, pa je tud ratal.. zdej nimam pojma, kolk stvar drži, sm našla pa še drugod, da naj bi aspirin pospešil mentruacijo. če jo želiš manj imet pa se zeloooo zdravo prehranjuj dva dni prej pa ves čas med menstruacijo.
sprobat itak ni greh, če pa rata iz kakršnkol razlogov, pa toliko bolje ne :)
Nica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nica » 02. Apr. 2010 14:21

Jaz sem tudi enkrat probava z rdečim vinom :roll: . Ne spomnim se če je ratalo. Vendar škodilo mi ni. Drugače pa voda in aktivno gibanje.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 21. Jun. 2010 12:53

Tema se nadaljuje tukaj... :D

Zadnje tri objave, da si osvežite spomin, za ostale pa si poglejte Prejšnjo temo (4.del):

Pika85 napisal/-a:Zanima me, če ima katera od vas obrnjeno maternico, s tem kakšne težave na splošno in v času menstruacije in kako te težave rešujete? sama jo imam, tako mi je rekel ginekolog. zaradi tega imam tudi močnejšo menstruacijo in zelo hude krče. nekaj malega pomagajo tablete, ki mi jih je predpisal ginekolog. kljub tem tabletam me sploh prvi dan zelo boli želodec, itd. takrat tudi ostanem doma in počivam, ker so bolečine res velike. torej, zanimajo me vaše izkušnje s tem in mogoče kakšen nasvet? btw, ginekolog je rekel da se bo stanje popravilo ko bom rodila, takrat naj bi se maternica obrnila v "normalno stanje". sicer z mano ni nič narobe, takšna je pač lega moje maternice in s tem ni nič narobe. obstaja nekaj % žensk, ki jo imajo tako obrnjeno in med temi sem tudi jaz :x

MIS_MAS napisal/-a:
Strawberrylove napisal/-a:Pozdravljeni!
Stara sem 15,5 let.
Moj problem je predvsem z menstruacijo..in sicer prvič sem jo dobila pred 11 imi meseci, prvič sem jo imela normalno 1teden potem 4mesce nič in potem spet normalno 1teden, od takrat je minilo približno 8mesecov, mestruacije pa od nikoder, nikoli nisem imela spolnih odnosov ali pa bila kaj bolana, začelo me je že močno skrbeti saj nevem kaj bi lahko bil razlog. Klicala sem že ginekologinjo vendar je rekla da to ni nič takega, a meni se nezdi.
Že vnaprej hvala za odgovore.

Lp

Ginekologinja je imela prav. Mensturacija se prvih nekaj let ureja, odvisno od človeka. Tako da ne skrbi, vrjemi nisi edina ;)

čuftika napisal/-a:pika85-jz sm imela tudi nenormalne bolečine pa mislim da nimam obrnjene maternice, vsaj ginekologinja ni nič omenila. Želodec te boli ker poješ dosti tablet, upam da ne na prazen želodec, drugače pa obstajajo zdravila za zaščito želodca pred tabetam, nardijo zaščitni sloj, npr. Ultop je že eno tako, vprašaj svojega zdravnika o tem, ti bo najbolše svetoval. Tut meni je ginekologinja pri 14-ih razlagala da bo boljše ko bom rodila, takrat sm samo obupano gledala v njo, ker sm vedla da otrok ne bo kmalu bil v načrtu. No, skratka ko sm začela s KT in tut po tem ko sm jih prenehala jemat, bolečine niso več tako hude, prej sm bruhala, imela disko in 2 dni bila čist zanič. Mogoče bi ti kak termofor, če tega še ne prakticiraš, prav prišel v " tistih dneh". Drugač pa kokr sama vem, ni nekega čudežnega zdravila, ki bi pomagal. Najbolj mi je pomagala še ampula buscopana, ki mi jo je zdravnik dal v tazadnjo, ampak to sm dobila šele po tem ko nism mogla nehat bruhat, po tem sm zaspala in je blo kr bolš. Eh, kje so ti časi, grozni časi, nikol si jih ne bi želela nazaj. :?
Zadnjič spremenil UG84, dne 21. Jun. 2010 13:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Pika85 » 21. Jun. 2010 16:08

Čuftika, sem prepričana da teh težav nimam zaradi tablet. Ko se začnejo bolečine najprej nekaj pojem in potem vzamem eno (zelo redko tudi 2) tableto. Sicer mi tableta pomaga, krči niso več tako moči, ampak kljub temu so bolečine precejšnje. No saj čez kakšen mesec bom šla na pregled k ginekologu in upam, da bi predpisal kaj boljšega proti bolečinam. Pred leti, ko sem še jemala kt, so bile bolečine precej manjše. Glede na to da sedaj že dlje časa nimam resne zveze, pa kar tako, samo zaradi teh bolečin ne mislim jemati kt. No se bom pa vsekakor o vsem tem pogovorila z ginekologom.
Safir13
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Safir13 » 21. Jun. 2010 18:36

Najlepša hvala vsem na cosmopolitanu, ki so mi pomagali, da sem odkrila marsikaj o menstruaciji.
Odkrila sem, da:
- Ni priporočlivo kopanje v času menstruacije zgolj iz zdravstvenih razlogov
- je prepovedano kopanje v bazenu zaradi bakterij, ki lahko pridejo v nožnico.
- je v morju priporočlivo imetu tampone.

Vem, da je že obstajala tema, vendar imam drugačno vprašanje.
Stara sem 14 let in pol in bom na na 3 dan menstrualnega ciklusa imela nagradni izlet na morje. Na izletu bi izredno rada uživala- šla v morje. Razmišljala sem, da bi uporabila mini tampon (manjši tampon za tiste, ki še niso imeli spolnega odnosa) vendar je problem, da smo daleč od trgovin, izlet pa je že naslednji dan. Tako ali pa tako niti nevem kam pač to stvar "vtaknit".

Sedaj pa res vprašanje.

Nameravam se kopati (vsekakor bo prisotna velika higijena) vendar me skrbi, da medtem ko bi si oblekla kopalne na njih že pojavil rdeč odcedek. Skrbi me tudi da se bo videlo medtem ko bom prišla iz morja.
Upam da razumete vprašanje. Rada bi nosila kopalke ne da bi se videlo :P

Za vsak slučaj bom imela rdeče kopalke :P

SONČILA SE NE BOM, saj sem prebrala, da je to slabo. :P

Upam da me nimate za eno najstnico, ki tukaj na cosmopolitanu "spama".
Hvala za odgovore.

Safir13
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Jun. 2010 18:59

I smell Delusional.Pa sploh ne vem zakaj :nixweiss:
The world is as you are.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani