Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*AnNy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *AnNy » 18. Avg. 2008 21:49

jst sm si jo prestavla 5dni pred morjem in nism mela nobenih problemov.tut pila sm alkohol,po dveh dneh ko sm nehala jest tabletke sm dobila M. in nism mela nč močno, tko k ponavadi.
me je blo pa vedno strah k sm mela kopalke oblečene da me ne bo kej zalil :D
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 02. Feb. 2009 17:29

NOVO

Ne želim odpirat nove teme, na splošno o menstruaciji mi pa brskalnik ne najde.
Torej, zadnje čase opažam, da dneve pred in po menstruaciji, slabše vidim. Vem, da se čudno sliši, ampak mene vseeno zanima, če katera ve ali je to sploh možno in če se dogaja to tudi njej?? Aja, očala nosim občasno oz. zelo redko (pri vožnji in če gledam na tablo).
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
*etty*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *etty* » 02. Feb. 2009 17:40

Omg... meni se to tud dogaja!!! Prvi dan menstruacije se mi vid drastično poslabša... občutek imam kot da bi se mi dioptrija 2x povečala :? Ampak to se mi zgodi samo prvi dan menstruacije in traja kakšnih 6 ur. In nimam pojma zakaj je tako! :?

Meni je kolegica rekla, da se ženskam takrat zniža nivo železa v krvi... in tistim ženskam, ki ga imajo že nasploh bolj malo v krvi, se to še bolj pozna... nekatere čutijo utrujenost, zaspanost... nekateri pa očitno oslepimo :lach:
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 03. Feb. 2009 14:27

No, pa se počutm že bolj normalno... :D dolgo časa sm misnla, da si pač to samo domišljam in da kukrkoli obrneš to pač ni možno niti logično.
Če bom imela kdaj priliko bom prašala kšnga strokovnjaka-injo. Sm se tela samo prepričat, da je še kdo, da se ne bi glih osmešla. :)
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dadyka15 » 03. Feb. 2009 21:35

*tinkica* napisal/-a:Novo vprašanje

no js mam tut en tak problemček glede tega(mal je drugačen od unga tam zgori, ampak vseeno).čez 4 mesece bom stara 16let pa še vedno nimam menstruacije. mami je že rekla da če je do 16leta ne dobim da greva k zdravnici,sam mene je glede tega ful strah bogve kaj mi bo pol tam delala pa me pregledovala:-( mislim da sem zdei že pa res dovolj stara in da je že skrajni čas da bi jo dobila.zanima me, če je mela tut kera od vas tak problem, ker js mam res občutek da sm "nenormalna" in da sem edina s takim problemom. :roll: kdaj ste jo ve dobile?a mislite da je to nenormalno? :cry:

a ni tko da če je do 18 leta ne dobiš d je neki narobe??
kukr jz vem....
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 03. Feb. 2009 22:17

ah...je bilo ze obravnavano, tko d sm zdej zbrisala :)
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 15. Feb. 2009 9:56

Jaz imam vedno redne menstruacije, na kontracepciji nisem že skoraj dve leti, spolnih odnosov nisem imela pa mi menstruacija zamuja praktično že mesec dni, veliko športam, mogoče je res malo stresno obdobje ampak ne kaj pretiranega,kar še nebi doživela...se mi pa res čudno zdi zakaj je še nimam?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 15. Feb. 2009 10:56

Napisala si, da veliko športaš. Mogoče si pa izgubila kar nekaj kg in če zraven prišteješ še stres... Vsaj veš, da nisi noseča. Čeprav je dobro imeti redno menstruacijo. Poskusi ugotoviti kaj delaš drugače kot prej. In to spremeni.
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 27. Feb. 2009 19:34

^^se strinjam....kr zard stresa pa (pretiranega) športanja lahk hitr zgubiš kg...pa tud če veš da nisi noseča,je to kr resna stvar...
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 09. Maj. 2009 12:36

v bazenih se itak ne kopam že nekaj let (mogoče 1× na leto pozimi) ... na morje nismo nikoli hodli, ker itak živimo na morju :D tko da pač tisti teden ko sem imela m. se nism hodla kopat ...
lani sm pa bla 16 dni skupaj na morju (8 dni hrvaške, 8 dni grčije) ... in sm vedla da mam za dobit m. lih ko bom na hrvaškem ... je pa nism hotla prestavit, ker pravijo da je ni dobro prestavljat za več kot 10 dni ... se pravi bi jo lahko prestavla samo nekje do sredine maturanca ... in sm si rekla da jo mam pač raje ko bomo na hrvaškem ...
in res sm jo dobila tisti trenutek ko smo prispeli tja ... ah ja :D sm se pa kopala cel teden ... sm mela to srečo da smo bli v eni hiši čisto ob morju, smo meli zaseben pomolček in ko sm prišla iz morja sm nardila samo par korakov in sm bla že v hiši ... tako da sm se kopala non-stop ... pač vsakič ko sm prišla iz vode sm šla zamenjat tampon in preoblečt kopalke ... če bi imela dlje do apartmaja se mi pa sigurno ne bi dalo in se sploh ne bi kopala ... ker že tako ne maram bit v mokrih kopalkah, na kakšnih javnih kopališčih se pa sigurno ne bi hodla v wc preoblačit in menjavat tampona, bljaaak :D sm pa večinoma ko sm šla v vodo mela čez kopalke še kopalne hlače, za vsak slučaj da ne bi kje vrvica vn pokukala :D čeprav ni blo dosti ljudi naokoli (enkrat na dan se je prišla ena mularija sončit na sosednji pomolček), v vodi sva bla pa običajno samo midva z bratrančkom, ampak vseeno ... ampak vseeno, nikoli ne veš :D
tko da ... za moje pojme kopanje med m. (v morju) ja, ampak samo če imaš možnost se it preoblečt in zamenjat tampon VSAKIČ ko prideš iz vode ...
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 09. Maj. 2009 13:08

no, z lunette kopanje kjerkoli/kadarkoli ni več težava... :D
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 09. Maj. 2009 13:11

Kika napisal/-a:no, z lunette kopanje kjerkoli/kadarkoli ni več težava... :D

ah, pri meni pa to ne pride v poštev ker tko ne prenesem pogleda na kri in da bi mogla tisto posodico praznit ... sej še padem skupaj :D
Let's swim to the moon .....
Bee99
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Bee99 » 09. Maj. 2009 13:35

Kako je pa s solarijem med menstruacijo?
A je lahko kakšen problem,
če greš z menstruacijo v solarij (s tamponom seveda)?

:?:
LioraBat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 10. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a LioraBat » 09. Maj. 2009 13:55

no nevem kašn problem bi bil lohka za solarij :nixweiss:
joj men je enkat k sm bla mal mlajš ena razlagala da ji je v bazenu tampon vn padu... in mene to še zmer mal matra. zmerm kadar grem v pazen s tamponom mam filing d mi bo kr vn odplavu :oops: :lol: ..itak mi še nkol ni, sam pač nism sproščena lih najbolj.
ja pa obvezno zamenat ko greš vn..
tele mooncup pa nevem? a to ful uporabljate..men se zdi tko čudn..=)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Maj. 2009 22:42

Jaz se ne, ker mislim, da to ni najbolje za nožnico,...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov