Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
doomay
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 8. 2008
Kraj: With the sun :)

Neprebrana objavaNapisal/-a doomay » 12. Avg. 2008 14:12

Ej, js sm pila alkohol vse dni, ko sm jemala tablete (sm bla na morju :P) pa mi ni blo nič :D
aja pa zdravnica mi jerekla da me lahko žile bolijo :D (sicer nevem kako naj bi to zgledalo)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 12. Avg. 2008 14:13

Hehe-ok :D Samo glede na to kako se jaz počutim ko imam m. mi valda ne bo za živeti, kaj še pa za piti. Tak da res moram prestaviti (ali pa ne iti na festival!)
Is sex dirty? Only if it’s done right.
addie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a addie » 12. Avg. 2008 17:29

Jaz sem tut letos s temi tabletami prestavila M. Edini stranski učinek je bilo manjše zvijanje vsake toliko časa, isto kot če bi skoraj dobila M, ampak v veliko blažji obliki. M pa zaradi teh tabletk nisem imela čisto nič močnejše. Tako da jaz ti jih priporočam, da ne boš imela pokvarjenega dopusta.
Pa tut jaz sem pila, je bila ravno ena žurka, tko da to ni problem.
Če pa ne veš, kdaj naj bi dobila, jih raje začne jemati kak dan prej.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 12. Avg. 2008 18:09

Evo. Sem uredila. Šla sem k sosedi, ki je vodja lekarne, pa mi je tudi sama rekla da naj kar vzamem tabletke, pa da mi ne bi smelo biti počutje isto kot takrat ko imam M. Tako da jih že imam, vzela sem že prvo tabletko.

Zanima me samo (ker ne piše v navodilih), ali je potrebno jemati ob isti uri vsak dan? Na prazen želodec lahko? Sicer mislim, da je vseeno če ne bi pisalo pol. Anyway. Se javim ko pridem nazaj iz Češke če je blo vse ok. Naj samo je...hvala vsem za pomoč :bussi:
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 12. Avg. 2008 18:18

vsak dan je potrebno vzeti dve tabletki...na 12 ur...torej ob 8ih zjutraj pa potem ob 8ih zvečer...npr...ne pozabit...dve...ne eno..ena nič ne pomaga...pa bodi čimbolj natančna pri jemanju..jaz sem enkrat malo bolj pozno vzela pa me je že črvičit začelo...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 12. Avg. 2008 21:02

te tabletke iz lastne izkušnje močno odsvetujem, ker ima večina punc po teh tabletkah grozno M, sama nisem mogla ne ležati, ne sedeti, ne stati, ker me je tako bolelo. night vložek sem imela poln v eni uri. skratka, obstajajo tudi tamponi in pa po novem tudi mooncup, kar se mi zdi odlična nova priročna rešitev.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 13. Avg. 2008 6:23

Eh, jaz pa dvomim da lahko imam hujšo menstruacijo kot lahko. Ker je res nevzdržno. Bom tista 2 dneva najhujša že preživela. Naj mi je samo zdaj ok. Sicer bom jih pa jaz jemala samo do sobote.

astra_mb - aha. Hvala! Dobro da si rekla da na 12 ur, če ne bi jih jaz jemala kot bi se mi pač zazdelo. Enkrat zjutraj, enkrat zvečer. Ker mi noben ni rekel da na 12 ur. Tnx!
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 13. Avg. 2008 12:22

jaz sem te tablete vzela pred 2 letoma ko sem šla na morje...in menst. po prenehanju jemanja ni bila nič drugačna kot do tedaj....pa še vse se je izteklo tako kot mora...sem jo dobila točno toliko dni po tistem ko piše da jo dobiš ko nehaš jemat tablete...pa tudi nisem vedela točno kdaj pride M. pač sem nekako približno 3 dni prej začela jest in je blo vse ok. hehe
me niso pustile na cedilu tabletke :)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 13. Avg. 2008 13:16

No, super. Še več pozitivnih izkušenj. Upam, da mene tudi ne bodo na cedilu pustile. Vendar moram povedati da se slabo počutim. Gre mi na bruhanje. Samo po moje je to psiha-zarad poti itd. Ojej! :)
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 13. Avg. 2008 16:01

jaz se nisem počutila nič drugače...sploh na to nisem pomislila..hehe....:)...
res da me je malo glava bolela...ampak za to ziher niso bile krive tablete,ker mene itak skoz glava boli,hehe...na morju pa zarad sonca še dost bolj.
po mojem ti je slabo zarad poti,kot si rekla..po mojem tablete niso krive..hehe....upam da se bo pri tebi tudi vse tako izteklo kot se mora :)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Avg. 2008 9:31

Evo mene iz Češke. Moram povedati, da sem menstruacijo prestavila brez problemov. Nič me ni bolelo, pa nič. Zdaj samo čakam, da jo dobim-zadnjo tabletko sem vzela v soboto, zdaj me že črviči, tako da bo valda. Ful sem zadovoljna s svojo prestavitvijo :)
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 18. Avg. 2008 10:12

bulma...če imaš težave z močnimi menstruacijami, ti svetujem, da že zdaj pred menstruacijo vzameš kakšno protibolečnisko tableto, ker zna bit malo hujša menstruacija...ti bo malo olajšano, ker ne bo tako razbolelo...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 18. Avg. 2008 11:27

Jaz sem šla pred morjem po te tablete, pa mi jih je zdravnik odsvetoval in mi namesto tega predpisal kar kt, s tem da jem po dve na dan, dokler prestavljam. Rekel ni nič konkretnega, samo da imajo kt boljšo hormonsko sestavo.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Avg. 2008 11:35

Hvala! Bom vzela tableto, ja. Sicer sem si samo za par dni prestavila, vendar to ne pomeni da ne bom imela močnih bolečin, ne? :)
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a spelaspela » 18. Avg. 2008 20:12

o hvala punce tut men ste velik pomagale:D glih danes od zdraunice...
torej lahko pijem alkohol :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov