Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 29. Dec. 2008 19:57

a je katera probala že čaj za ženske, ki naj bi bil primere za pitje ravno pred in med menstruacijo za lajšanje bolečin? a kej pomaga?
a mi lahko še katera pove, kako je s krči pa to, ko nehaš jest tabletke? a so hujši kot pred jemanjem/isti/manjši??
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 29. Dec. 2008 20:08

Glede krčev- to je odvisno od usake punce posebej. Jz nimam nekih dougih krčev. Edino dan pred M mam res dost močne krče, ampak v primerjavi s tistimi, ki sm jih mela preden sm sploh jedla KT, so ti minimalni. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 29. Dec. 2008 20:22

Roisin napisal/-a:a je katera probala že čaj za ženske, ki naj bi bil primere za pitje ravno pred in med menstruacijo za lajšanje bolečin? a kej pomaga?
a mi lahko še katera pove, kako je s krči pa to, ko nehaš jest tabletke? a so hujši kot pred jemanjem/isti/manjši??

Zdj ko sem nehala jest KT sploh nimam več krčev; pred jemanjem je blo pa grozno :? . Sam to je itak čist odvisno od vsake ženske posebi; nč ne morš vedt dokler ne boš v tej situaciji.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 29. Dec. 2008 23:15

Pri meni je bilo pa ravno obratno. Ko sem jemala KT sem imela čisto nebolečo menstruacijo, ko sem jih pa nehala so se pa krči vrnili (kot pred jemanjem), niso bili pa nič močnejši..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 29. Dec. 2008 23:28

Joj, jaz sem jo danes dobila. In me tok trebuh boli, ne pomnem kdaj je tok nazadnje. :( Nič ne morem, ne ležat, ne bit aktivna, nič mi ne paše. Sem vzela en Nalgesin, ker druzga ni bilo, pa je hvalabogu mal bolš.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 30. Dec. 2008 9:01

jez mam pa občasno krče (pred leti so bli še bolj izraziti),
drugač sm pa med M mal sitna, ponavadi brez volje za karkoli, najraj bi skoz ležala pod dekco na toplem pa se crklala :muede:
mi je pa precej fajn, k mam čist šibko M, traja 2 dni, max. 3, tko d glede tega mi je kr gut. :flehan:
si tud ne predstavljam, d bi mela M cel teden.
nekje 7 mesecev nazaj sem nehala jest tabletke,
pa mam kljub temu zdj kr do dneva natančen ciklus...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 30. Dec. 2008 17:57

lakeesha napisal/-a:mi je pa precej fajn, k mam čist šibko M, traja 2 dni, max. 3, tko d glede tega mi je kr gut. :flehan:
si tud ne predstavljam, d bi mela M cel teden.

Ko sm jz jemala KT sm mela tud največ 3 dni M, zdej pa se razvleče tud po teden s tem, da zadnje dni so sam neke kapljice, ampak so tolko močne, da ne morem met dnevnega uložka, za 3 kapljice pa so premalo. :roll:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 30. Dec. 2008 20:12

meni je pa čisto normalno, da jo mam cel teden, drugače pa ful nimam močne, bolj kot kej me boli. fora je v tem, da pred jemanjem KT nikoli nisem mela krčev, zdej zadnji dve leti pa ful, kar se mi ne zdi logično, saj v večini primerov KT ravno pomagajo proti bolečinam. je pa res, da jih jemljem že nekaj let, tako da se je telo očitno nanje že navadilo. me je pa strah, kako bo šele zdej, ko jih neham jemat. :cry:
Uporabniški avatar
blau
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a blau » 12. Jan. 2009 11:09

Meni so tud KT pomagale, krči so bli bol blagi al pa jih sploh ni bilo.
Septembra sem KT nehala jemat, ker sem imela preveč povišane trombocite v krvi.
Spolne odnose sem imela potem zadnjič oktobra. Po tem sem imela enkrat normalno menstruacijo, nato pa do danes nič. En teden nazaj so me sicer močno boleli jajčniki, kot pred menstruacijo, imela sem rjavkast izcedek, malo krvi, vse pa je trajalo dva dni. Malo sem v skrbeh... :frown:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 12. Jan. 2009 23:15

kaj pa če bi šla do ginekologinje?
Uporabniški avatar
blau
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a blau » 13. Jan. 2009 9:31

sem naročena v ponedeljek.
samo upam, da ne bo kaj narobe.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 13. Jan. 2009 15:40

Jst sem zdej 4. mesec brez tabletk. Pred jemanjem sem mela res nepopisne bolečine/krče, kar se je med jemanjem tabletk prenehalo. Zdej, ko nism več na tabletkah me je pa pri prvih dveh kr fajn bolelo, pol pa ne več. (Bolelo pa samo prvi dan, prvih nekaj ur, isto kot pred jemanjem.)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Jan. 2009 21:53

Mene je dons zajebala. In po mescih čakanja na ginekološki pregled zarad problemou, k se vlečejo še od poletja, enem prenaročanju, kr je dohtarca furala bolniško, me je zdej zafrknla še M in bom mogla skenslat use skp ... Če mi sestra butne vn kšn 20. marec, čao miki, se selim drugam. Beda.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 13. Jan. 2009 23:39

Ko sem jst nehala jemati KT, je telo rabilo več kot pol leta, da je se je sčistilo hormonov in začelo "normalno" delovati kot pred začetkom jemanja. Tako da sem imela pol leta menstruacije tako točne kot če bi bila še zmeraj na tabletkah, potem je bilo nekaj mesecev neravnovesja (neredne menstruacije, 1x zelo boleče, drugič čisto šibke, 2 meseca skupaj nič itd.), potem se je pa kar naenkrat stanje normaliziralo.
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 14. Jan. 2009 22:15

Mene pa zanima, kako v teh dneh poskrbite za higieno. A se umijete vsakič, ko zamenjate vložek oz. tampon? Kam se po umivanju obrišete? Meni se nekak zdi čudn, da bi se takrat brisala z brisačo...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov