Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Nov. 2008 18:08

Povprašaj v lekarni.

Sicer pa gibanje, sprostitev in predvsem ne odštevaj dni do m., tako ne boš vedela, kdaj je pms in kdaj ni. Če veš, da bi zdaj moral biti, potem dejansko čutiš simptome, če pozabiš nanj, pa si lahko relativno ok tudi v tem obdobju.

Sicer pa se mi 1 teden ne zdi dolga doba - pač tipično za pms, 7-10 dni pred m.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 09. Nov. 2008 18:49

Deset dni tečnobe?! Usak mesec? Huh. To je pa velik.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Nov. 2008 18:58

Aloha napisal/-a:Deset dni tečnobe?! Usak mesec? Huh. To je pa velik.

Pms ni samo tečnoba.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 09. Nov. 2008 18:58

Jst pa nikoli nimam pms. Tudi krčev med M ne, sploh ne vem, da jo imam (razen ko menjam tampone seveda). I'm lucky.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 09. Nov. 2008 19:14

MsN napisal/-a:

Pms ni samo tečnoba.

Res ne, je pa pr enih najbl izrazita posledica :D .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Nov. 2008 19:29

Aloha napisal/-a:
MsN napisal/-a:

Pms ni samo tečnoba.

Res ne, je pa pr enih najbl izrazita posledica :D .

Žal res. Ampak ne vem zakaj bi bilo smešno, če nekatere ženske težje prenašajo pms. Smo si pač različne.
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 10. Nov. 2008 8:39

najprej si tečen in sestradan, potem te joške bolijo, kasneje močne bolečine v trebuhu in vsega skupaj se ti kri izliva 7 dni,... jaz imam občutek, da imam 20 dni tegobe glede menstruacije.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 10. Nov. 2008 8:56

Lipgloss, pa izkoristiš tistih 20 dobrih dni na vso moč :wink:

Sicer pa je moj pms občutno blažji, odkar ne jemljem kt. Edino prsi me tako bolijo, da ne morem niti spat na trebuhu, kaj šele kakšni nenadni dotiki ipd. :evil:
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 10. Nov. 2008 9:05

se močno trudim :) danes se začenja postmenstruacijska doba :) ki traja rekordno kratek čas :)
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a beretta » 10. Nov. 2008 12:48

Lipglos a jemleš KT? Nism vsega brala ko da oprosti če si že povedala... Ker js sm mela isto sranje, zdej se mi pa počasi rihta vse skupej odkar jemlem KT...
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 10. Nov. 2008 13:21

Men se je vedno zdel ta pms en tak krep s kerem so bejbe opravičvale slb dan oziroma lenobo in sem zdej, k ne jemlem več tablet nekak ugotovila, da sem sama razvila tako zlo posebno obliko pms-ja.. kako vem, da bom dobila m?? ker sem tečna, k sam satan, vse mi gre na živce, voda mi zastaja, migrene mam, kregam se z vsemi in mam najraj, da mi kr noben nč ne zine..kr neki in to traja kak teden , pol pa ene 2-3 dni miru in pol voila, že namakam gatke v venišu, pol mam cca 10 dni menstro, čez kake 18 dni pa se zadeva ponovi od začetka :?
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 10. Nov. 2008 13:48

Sekhmet, 10 dni imaš m.? Uf, to pa je doba.

Sicer pa ni rečeno, da pms med jemanjem kt izgine. Jaz opažam ravno obratno - ko sem jemala kt, sem glede na število kt itak vedela kdaj bo m. in avtomatsko sem z učinkom pričakovanja razvila simptome pms-a, predvsem tisto glede slabe volje in razdražljivosti. Zdaj pa kt ne jemljem več, m. nimam pretirano redno, zato ne vem, kdaj jo bom dobila, živim skozi mesec, ne da bi pomislila, v katerem delu ciklusa sem in mi prihod m. napovejo samo boleče prsi in mozolji :lol:
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 10. Nov. 2008 14:16

Hehe, ja, to tudi, mozoljčki (hujše kot v puberteti odkar ne jemljem več kt, hrbet se mi že tko gravža, pa ne vem več kaj nej še nardim) pa boleče prsi..

Pred jemanjem kt sem jo imela tudi po 14 dni, verjameš ali ne, pol med jemanjem sem jo mela samo 5 dni in sem bla najsrečnejša, zdej pa ostajam na minimalno osem dni, večinoma 10. Eh...

Kaj pa vem, vsaka zase bl ve, kaj ji ustreza, men je blo načeloma med jemanjem velik lažje, sam sem bla vmes tolk s kemijo nafilana, da sem samo zrd tega z vsem prenehala pa se mi zdi, da telo še vedno ni kokr bi moglo bit :?
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 10. Nov. 2008 14:50

Shannon napisal/-a:Jst pa nikoli nimam pms. Tudi krčev med M ne, sploh ne vem, da jo imam (razen ko menjam tampone seveda). I'm lucky.

Uhh, lucky you. :eek:
lipgloss napisal/-a:najprej si tečen in sestradan, potem te joške bolijo, kasneje močne bolečine v trebuhu in vsega skupaj se ti kri izliva 7 dni,... jaz imam občutek, da imam 20 dni tegobe glede menstruacije.

Jaz pa še dodam glavobole oz. migrene in težave s prebavo, plus pogoste izostanke M. Pa seveda prvi štirje dnevi so ubitačni, boli za pop**, lije pa tud kot za stavo. :x
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 10. Nov. 2008 16:55

ja Snowflake :) tole je res žensko prekletsvo :)
Žal nikoli nisem jemala TK, zato pa imam reva hormone čisto podivjane, ampak me je fant vedno znova prepričal da TK niso ok ker to ni naravno,....in sem nakako vedno znova preživljala vsak mesec iste fore,... :? no vsaj menstrualno skodelico so izumili in vsaj z vložki in tamponi nimam več težav, ker imam zares močno menstruacijo,...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov