Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a spelaspela » 06. Okt. 2008 18:58

*little girl* napisal/-a:no, jaz mam pa takle problem: M mi zamuja že dober teden in počasi pričenjam zganjat paniko. ponavadi pride točno (30-33dan), sedaj pa kar precej zamuja. res je, da sem kaka 2tedna nazaj fasala vnetje mehurja, ki se je vleklo skoraj en teden. KT ne uporabljam, med sexom sem vedno zaščitena in mislim da se v tej smeri nimam nič za bat. ali je možno, da mi M zamuja zaradi vnetja mehurja??
če je imela mogoče katera že tak problem, prosim kakšen nasvet :wink: hvala

veš pa da mam jest verjetno iste probleme...isto men zamuja uporabljam redno kondome...
mam pa ful probleme z maternico (zadnje par dni me tko boli da nism mogla met normalnga sexa:S)sva mogla nehat ker me je tok bolel...
se mi pa dozdeva da mam tut jest vnetje mehuraja ker res hodim na wc skoz:S
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a spelaspela » 06. Okt. 2008 18:58

*little girl* napisal/-a:no, jaz mam pa takle problem: M mi zamuja že dober teden in počasi pričenjam zganjat paniko. ponavadi pride točno (30-33dan), sedaj pa kar precej zamuja. res je, da sem kaka 2tedna nazaj fasala vnetje mehurja, ki se je vleklo skoraj en teden. KT ne uporabljam, med sexom sem vedno zaščitena in mislim da se v tej smeri nimam nič za bat. ali je možno, da mi M zamuja zaradi vnetja mehurja??
če je imela mogoče katera že tak problem, prosim kakšen nasvet :wink: hvala

veš pa da mam jest verjetno iste probleme...isto men zamuja uporabljam redno kondome...
mam pa ful probleme z maternico (zadnje par dni me tko boli da nism mogla met normalnga sexa:S)sva mogla nehat ker me je tok bolel...
se mi pa dozdeva da mam tut jest vnetje mehuraja ker res hodim na wc skoz:S
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: Where the streets have no name

Neprebrana objavaNapisal/-a *little girl* » 06. Okt. 2008 19:11

no, jaz mislim da nimam problemov z maternico, sem pa imela kar hudo vnetje mehurja (pojavila se mi je tudi kri v urinu), trajalo je pa več kot en teden. M bi morala dobiti pred več kot enim tednom (takrat se mi je tudi dogajalo vnetje). tudi jaz vedno uporabljam kondom (čeprav nama je prejšnji mesec počil,ampak sem imela normalno M!!). mogoče je moja skrb odveč, ampak me to že res živcira.
če imaš pa probleme z maternico pa pojdi k zdravniku, da se pozdraviš...v prihodnosti jo boš še vrjetno rabila :wink:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Okt. 2008 19:15

Čakaj, čakaj - kondom je počil, pa nisi šla po urgentno tabletko? Če si po tem odnosu vseeno dobila m., to še ni dokaz, da nisi zanosila. Naredi test!
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *little girl* » 06. Okt. 2008 19:21

ja, kondom je počil, ampak sva to takoj opazila, tako da sva končala s sexom. tipu pa nikoli ne pride v meni, ampak da penis vedno ven preden mu pride. počakala bom do konca tedna in čakala na čudež...če pa M ne bo, bom pa seveda naredila test.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 13. Okt. 2008 2:40

MsN napisal/-a:Čakaj, čakaj - kondom je počil, pa nisi šla po urgentno tabletko? Če si po tem odnosu vseeno dobila m., to še ni dokaz, da nisi zanosila. Naredi test!

Zanositev kljub menstruaciji je ZELO redek pojav. Če je menstruacija normalno močna, ni panike!
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *little girl* » 15. Okt. 2008 18:50

ja, prejšnji mesec (po tem ko je počil kondom in ni prišlo do izliva semena) sem imela normalno M. je pa problem ta mesec, ker je sploh nimam... naredila sem test, ki je pokazal -. tako, da ne vem. res je, da nimam prav redne M, ampak nikoli mi ni še zamujala več ko 1teden.. :?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 15. Okt. 2008 21:14

verjetno še psiha dela svoje.
Uporabniški avatar
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a čbela » 22. Okt. 2008 7:27

kakšne so možnosti zanositve, če imaš nezaščiten spolni odnos v času menstruacije?
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 22. Okt. 2008 8:40

Menstruacija ni kot kontracepcija in ne pomeni, da če se takrat lušči maternična stena, da ni možno zanosit. Možnosti so. Spermiji določen čas preživijo v maternici in lahko pride tudi do oploditve.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Okt. 2008 9:44

čbela napisal/-a:kakšne so možnosti zanositve, če imaš nezaščiten spolni odnos v času menstruacije?

manjse, ampak kaj ti to pomaga, ce pa SO :D
(sicr se je men tut ze zgodilo, pa nc ni blo:P)
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 22. Okt. 2008 10:14

čbela napisal/-a:kakšne so možnosti zanositve, če imaš nezaščiten spolni odnos v času menstruacije?

odvisno tudi od dolžine tvojega ciklusa. če imaš zelo kratkega, se večje, če pa dolgega pa manjše.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 23. Okt. 2008 13:21

Kika napisal/-a:

odvisno tudi od dolžine tvojega ciklusa. če imaš zelo kratkega, se večje, če pa dolgega pa manjše.

Točno tako.
Kot je že Snow flake napisala, spermiji določen čas preživijo v telesu (do 5 dni, se mi zdi), tako da lahko pride do naknadne oploditve, če bi imela zgodnjo ovulacijo.
Menstruacija pa nastopi od 12-17 dni po ovulaciji, seveda če ni prišlo do oploditve.
Zdaj pa malo preračunaj. :)
Uporabniški avatar
bLack&white
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2008
Kraj: Koper***

Neprebrana objavaNapisal/-a bLack&white » 23. Okt. 2008 15:41

niso ravno velike, vendar so. raje ne tvegaj.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 23. Okt. 2008 17:00

trenutno čakam na M ... te dni enkrat bi morala priti.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov