Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 06. Avg. 2008 9:41

Eni moramo jamrati, ker imamo tako grozne težave. Včasih ne morem stari, ne ležati ne nič. Da bi se pa šla s športom ukvarjat? Prva dva dni ziher ne!
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Avg. 2008 9:52

ženska napisal/-a:Lažje je sedeti doma in jamrati ... :roll:

Ne vem, če imaš izkušnje z bolečimi menstruacijami, ampak ni tako preprosto, če imaš težave z močnimi krči in obilno krvavitvijo.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 06. Avg. 2008 9:53

MsN napisal/-a:

Ne vem, če imaš izkušnje z bolečimi menstruacijami, ampak ni tako preprosto, če imaš težave z močnimi krči in obilno krvavitvijo.

Točno tako. In z vrtoglavico in siljenjem na bruhanje. :?
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 06. Avg. 2008 10:32

tudi sama sem mislila, da se bolečo M da vedno omiliti s športom in so mi šle v srednji ful na živce, ker so punce izkoriščale prfoksa in so imele M skoraj vsak teden :roll:

ne podpiram lenobe, vendar ko sem sama imela res grozno M, sem ugotovila, da takrat ne moreš nič. tako da je oproščeno tistim puncam, ki imajo take boleče M. sem pa še vedno alergična na tiste, ki jo izkoriščajo.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 06. Avg. 2008 12:26

Bulma napisal/-a:
MsN napisal/-a:

Točno tako. In z vrtoglavico in siljenjem na bruhanje. :?

Da, imam izkušnje z vsem tem: slabost, bolečine v želodcu, sploh nisem mogla prebavljati, težke noge, krči ...

Tako, da moje mnenje le nekaj velja. ;)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 06. Avg. 2008 12:27

Meni se je pa k sreči M precej popravila. Včasih še malo boli, ampak ni primerjave s tem, kar je bilo pred jemanjem KT (ki jih tudi ne jem več).

Večinoma pa sploh ne čutim več, da jo imam. Zdaj bi jo morala dobiti nekje čez 2-5 dni, pa tokrat niti PMS-a ne občutim. :nixweiss:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Avg. 2008 12:39

Ženska, no, potem imaš skrajno srečo, da se lahko v tem času spraviš v pogon, četudi te mučijo te nadloge. Jaz se lahko, ampak prvi dan vedno vzamem dve protibolečinski tableti, drugače bi lahko bila prilepljena na posteljo in zvijanje po njej.

Metuljčica, ko sem jaz jedla kt, sploh nisem vedela, da imam m., sedaj imam drugo brez kt in je precejšna razlika - seveda boli in tudi krvavitev je obilnejša, ampak to je pač žrtev. Ti pa zavidam, da ne občutiš pms-ja. Mene precej utruja - fizično in psihično. Imam glavobole, sem ful napihnjena, krči že preden dobim m., boleče prsi, mozolji, mastni lasje, nihanje razpoloženja, razdražljivost ... Ni fajn.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 06. Avg. 2008 12:42

Mogoče se je res težko spraviti na noge, ampak se trud izplača.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Avg. 2008 12:44

ženska napisal/-a:Mogoče se je res težko spraviti na noge, ampak se trud izplača.

Hmm, glej iz današnje prve roke ti lahko povem, da ni šans, da se brez tablete spakiram na noge, ko imam prvi dan m. in krče, ker še do wc-ja nisem mogla prav. Mogoče imam nižji prag bolečine, ampak res ni vse samo v trudu, ker prekleto boli.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 06. Avg. 2008 13:03

Js ponavadi nimam boleče menstruacije, samo prvi dan me malo boli trebuh.Ampak na vsake neki časa mam tudi js močne bolečine in ne govort, da lahko počneš kar hočeš.Js kdaj od bolečin ne morem sedet, ne pa da bi se spravla v mesto al pa športat.

Ko sem jemala KT tudi js niti vedla nism da jo mam, ampak že potrpim rajš tisti en dan kot pa da pijem uno sranje.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 06. Avg. 2008 13:11

MsN napisal/-a:Ti pa zavidam, da ne občutiš pms-ja. Mene precej utruja - fizično in psihično. Imam glavobole, sem ful napihnjena, krči že preden dobim m., boleče prsi, mozolji, mastni lasje, nihanje razpoloženja, razdražljivost ... Ni fajn.

Ne ne, pravim, da ga tokrat (začudoma) ne občutim. Drugače imam pa napade na sladkarije, napihnjenost, boleče jajčnike/prsi, razdražljivost in še kaj najbrž.

Vem pa, kaj pomeni boleča M, ker sem (dolgo tega) imela obdobja, ko sem se ponoči zbujala od bolečin... Kaj je tipom prihranjeno, a ne! :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Avg. 2008 13:15

Aja, razumem.

Ja, moškim je to prihranjeno in včasih me kar zmrazi, ko dobim občutek, da sploh ne dojame tega, da me res boli in, da ni fajn. In da ima tudi pms lahko velik vpliv.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 06. Avg. 2008 19:20

men je ta koledarček na menstruacija.si ful dobr- končno enkrat točno vem kdaj bom mela menstro, pa še ful bl mi ustreza k uni navadni koledarčki k jih nikol nism poštekala
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 16. Avg. 2008 10:13

Js bi pa mogla včerej dobit M pa je nism, mam pa že en teden tak rjav izcedek, zdej dva dni so pa kokr eni koščki krvi umes? A je mela že kera to, pa kaj bi to blo? Pa ne jem tabletk.
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
Ninex_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninex_ » 16. Avg. 2008 10:18

Jzt nism mela nobenih krčev nikol .. 1 leto mam menstruacijo ampak zdej me pa vsak prvi dan začne bolet trebuh itd.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov