Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 04. Jul. 2008 15:29

^res je, da telo ne ve, iz katerega razloga jih jemlješ. ve pa, kakšno je bilo telo pred kt. in za to kar si ti naštela, vem vse. sem neštetokrat prebrala tisto knjižico o kontracepcijskih tabletah.
ampak to kar sem jaz želela povedati, ni povezano s tem. in po moje, če je punca mela pred jemanjem reden in urejen ciklus, tudi po jemanju tablet po moje ne bi smelo biti drugače. sicer je res, da se mora telo ponovno navaditi na naraven ciklus, to pa je tudi vse.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Jul. 2008 16:04

Ja seveda ne bi smelo biti težav z urejeno m., vsaka ženska, ki je ginekološko zdrava, naj bi imela redno m., kt gor ali dol. Ampak dolgotrajno jemanje kt poleni jajčnike in čisto mogoče je, da je m. po jemanju zmedena, četudi pred jemanjem ni bila, ker telo pač potrebuje nekaj časa za stabilizacijo.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 14. Jul. 2008 10:21

Mene pa je včeraj začelo skrbeti, ker mi menstruacija zamuja že 10 dni. Prva misel; nosečnost odpade, ker paziva. Me pa zanima če katera ve, zakaj bi lahko menstruacija toliko zamujala?
Drugače imam dokaj redno, dan gor ali dol, kontracepcijskih trenutno ne jem. Je možno, da zato, ker sem shujšala za 2kg, sicer nenamerno (zdaj jih imam 47)? Ali bi lahko bilo kaj drugega? :?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
darka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a darka » 14. Jul. 2008 10:25

Mogoče stres, mogoče hujšanje , ...razlogov je več, najbolje pa da kontaktiraš svojo ginekologinj...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Jul. 2008 11:09

g00fy_qa napisal/-a:Mene pa je včeraj začelo skrbeti, ker mi menstruacija zamuja že 10 dni. Prva misel; nosečnost odpade, ker paziva. Me pa zanima če katera ve, zakaj bi lahko menstruacija toliko zamujala?
Drugače imam dokaj redno, dan gor ali dol, kontracepcijskih trenutno ne jem. Je možno, da zato, ker sem shujšala za 2kg, sicer nenamerno (zdaj jih imam 47)? Ali bi lahko bilo kaj drugega? :?

Pazita? Če je mišljena metoda umika, potem je možnost zanositve kar velika ... Če pazita s kondomi in jih pravilno uporabljata ter ni nobeden počil, potem so možnosti za izostanek m. različne - stres, hujšanje (a 2 kg je premalo, m. izostane, ko v zelo kratkem času izgobiš veliko kg), hormonska zmeda, če si pred kratkim nehala z jemanjem kt, potem lahko izostane tudi zato, ker ciklus še ni urejen ... Vsekakor naredi test, da boš mirna.
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 14. Jul. 2008 11:23

g00fy definitivno zato ker si malo shujšala in je sprememba v telesu, pa sploh če je kje kak manjši stres se tudi takoj pozna...meni se to precej pozna.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 14. Jul. 2008 12:03

Paziva pomeni pravilna uporaba kondoma vedno. Pod stresom nisem, ker so počitnice in nimam nobene velike skrbi; mogoče me je podzavestno skrbelo edino za maturo. Shujšala sem res malo, samo vseeno, tudi tehtam ne veliko.
Hvala za odgovore. Bom še malo počakala, da vidim kako bo v naslednjih dneh in se potem odločim ukrepati naprej, če m. še ne bo.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 14. Jul. 2008 13:22

g00fy_qa 100% si noseca! Zelim ti veselo nosecnost :D Joke, kakopak.
You want me to be something I can never ever be.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Jul. 2008 13:40

Jaz ti vseeno priporočam, da čim prej narediš test, da odvržeš eno opcijo in boš potem lažje pričakala m. :wink:

Dvomim, da bi se -2 kg tako poznalo, meni teža neprestano varira v tem okvirju pa ni nekih težav, je pa res, da je verjetno čisto odvisno od posameznice. In tole glede mature - mogoče ti misliš, da se nisi sekirala, podzavest pa je zagotovo vklopila alarm in stres je tu :wink:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 14. Jul. 2008 13:42

Foxy-lady napisal/-a:g00fy_qa 100% si noseca! Zelim ti veselo nosecnost :D

Saj vem da hočeš biti botra, priznaj! :cool:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 14. Jul. 2008 13:44

MsN napisal/-a:Jaz ti vseeno priporočam, da čim prej narediš test, da odvržeš eno opcijo in boš potem lažje pričakala m. :wink:

Dvomim, da bi se -2 kg tako poznalo, meni teža neprestano varira v tem okvirju pa ni nekih težav, je pa res, da je verjetno čisto odvisno od posameznice. In tole glede mature - mogoče ti misliš, da se nisi sekirala, podzavest pa je zagotovo vklopila alarm in stres je tu :wink:

Test bi bil rešitev, zagotovo ga bom naredila, če m. še nekaj časa ne bo. Čeprav je res res neverjetno da bi bila noseča. Goofa pridna punca in vedno pazi. :D

Glede podzavestnega straha pa se strinjam. Najverjetneje je to razlog.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 14. Jul. 2008 13:48

g00fy_qa napisal/-a:
Foxy-lady napisal/-a:g00fy_qa 100% si noseca! Zelim ti veselo nosecnost :D

Saj vem da hočeš biti botra, priznaj! :cool:

Eh, tou bi bil za mene prevelki financni zalogaj ;)

Drugace pa ja ... naredi test, da bos mirna, in ko bo en velki minus na testu, bo prisla M.

Po moje je bilo tak, da si bila v strahu zaradi mature, potem ti je M zacela zamujat, ko ti je zamujala, si bila v strahu, ce si mogoce noseca in zato je se bolj ni bilo. Ti samo cimprej naredi test, da bo strah izginil in M se bo cudezno prikazala.
You want me to be something I can never ever be.
darka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a darka » 14. Jul. 2008 13:48

Moj nasvet : takoj v lekarno, trgovino... in strahu ne bo več. Tudi, če si 100 %, da nisi noseča ti bo vseeno odleglo ko ne bo 2 črtic :)
Uporabniški avatar
Bittersweet
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Bittersweet » 20. Jul. 2008 20:14

men zdej zamuja že 14 dni... noseča ne morem bit... ko brezmadežno po moje nisem spočela... do zdej sem mela redno na 30 dni... (kak dan gor, al pa dol) stres še nikol ni vplival na mene... res, da je blo izpitno obdobje... sam vseen... lani je bla pa matura, pa nisem mela problemov...

problem je ker sem naročena h ginekologinji konec meseca... enkrat sem že prestavila, zarad tega, ko sem misla da jo bom dobla... zdej pa spet...
a grem v vsakem primeru? ker če je do takrat ne bom dobila bo že en mesec prepozna... pa se mi zdi, da je to že pol kr fajn narobe...
LOVE hurts
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 20. Jul. 2008 20:48

Update: jaz sem še vedno brez menstruacije. Zdaj že 16 dni zamuja. Verjetno bom jutri poskusila s testom nosečnosti, čeprav pravzaprav ni možnosti, da bi bil pozitiven. Ampak vseeno, malo me že skrbi zakaj po vseh letih dokaj redne menstruacije zdaj prvič toliko zamuja.... :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov