Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- AnNy*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
uu to pa je bad
jst grem u četrtek po KT, k med menstro mam take krče, da se po ceu dan zvijam..mami mi razne čajčke s kamilcami kuha,termofor si dajem na trebuh, res mi nč več ne pomaga enkrat mi je blo tok slabo da sm mogla it bruhat, to ni normaln no pa še M si bom prestavla, k nočm met morja pokvarjenga, ne mislm cele dneve ležat v apartmaju pa jokat.bolš da doma ostanem.upajmo na najbolš
jst grem u četrtek po KT, k med menstro mam take krče, da se po ceu dan zvijam..mami mi razne čajčke s kamilcami kuha,termofor si dajem na trebuh, res mi nč več ne pomaga enkrat mi je blo tok slabo da sm mogla it bruhat, to ni normaln no pa še M si bom prestavla, k nočm met morja pokvarjenga, ne mislm cele dneve ležat v apartmaju pa jokat.bolš da doma ostanem.upajmo na najbolš
-
bucka_* - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 11. 2007
js sem pa nehala jest KT in zdj mam tok močno menstruacijo da brezveze! prav niam občutka kda morn it menjat.. se mi zdi da kr lije z mene... pa krče mam tud močne ful.. sm mal pavze nardila kr sm jih zdj 4 lete jedla pa sm se odločla da nardim pavzo vsaj za pov leta.. prav bad je zdj pa ko ne vem kdaj jo bom dobla.. sm jo zadnič kr na plaži js sm skor znorela!! bad v glavnem..
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
bucka_* napisal/-a:js sem pa nehala jest KT in zdj mam tok močno menstruacijo da brezveze! prav niam občutka kda morn it menjat.. se mi zdi da kr lije z mene... pa krče mam tud močne ful.. sm mal pavze nardila kr sm jih zdj 4 lete jedla pa sm se odločla da nardim pavzo vsaj za pov leta.. prav bad je zdj pa ko ne vem kdaj jo bom dobla.. sm jo zadnič kr na plaži js sm skor znorela!! bad v glavnem..
Če sm jz prou seznanjena pou leta in mogoče clo več rabi telo, da se popolnoma očisti useh kemikalij v sebi. Tako, da mislim, da se ne boš lih kej preveč spucala.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
- Gost
p!ka napisal/-a:bucka_* napisal/-a:js sem pa nehala jest KT in zdj mam tok močno menstruacijo da brezveze! prav niam občutka kda morn it menjat.. se mi zdi da kr lije z mene... pa krče mam tud močne ful.. sm mal pavze nardila kr sm jih zdj 4 lete jedla pa sm se odločla da nardim pavzo vsaj za pov leta.. prav bad je zdj pa ko ne vem kdaj jo bom dobla.. sm jo zadnič kr na plaži js sm skor znorela!! bad v glavnem..
Če sm jz prou seznanjena pou leta in mogoče clo več rabi telo, da se popolnoma očisti useh kemikalij v sebi. Tako, da mislim, da se ne boš lih kej preveč spucala.
Telo se hormonov očisti po treh mesecih po koncu jemanja, priporočena je čim daljša pavza, da telesa ne zmedeš z novimi hormoni, je pa to odločitev vsake posameznice.
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
ženska napisal/-a:lipgloss napisal/-a:jaz gledam na vse pozitivno, to je del mojega organizma in zaradi tega imam lahko otroke...tako jo sprejmem kot del mene in nimam nobenih negativnih misli ob temu.
Se strinjam.
se čist strinjam. sam vseen bi blo fajn d ne bi blo pms-ja, krčev, menstrualnih migren...
- Gost
Tukaj je nova spletna stran s slovenskim m. koledarčkom in ostalimi nasveti, povezanimi z m.
http://www.menstruacija.si/login
http://www.menstruacija.si/login
- Liena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 5. 2008
Neki let sem jaz tudi trpela zaradi bolečin pred M in prvi dan, dva. Potem sem se odločila za KT, pa je razlika več kot očitna, ker me ne boli nič več, kot kakšno urco prej, tisto znano špikanje, ravno tolk da vem kaj se dogaja. Sem zamenjala Logest za Yasminelle pa je še vedno okej.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^jaz pa nikoli nisem imela nobenih (vsaj večjih ne) bolečin pred menstruacijo.
sem se pa odločila za KT bolj zaradi same kontracepcije in ne zaradi menstruacije. sem pa brala, da je zelo napačno, če se dekle odloči, da bo jemala kt samo, da si uredi menstruacijo. ker na koncu, ko jih več ne bo jemala, bo cikel popolnoma 'ponorel'. možen je celo nastanek raka ali nekaj. samo ne vem, kje sem to brala.
bucka_*: a ni tako, da moraš po dveh letih prekiniti?
me je že kar strah, ker sem počasi pri dveh letih in mi druga kontracepcija ni preveč všeč.
sem se pa odločila za KT bolj zaradi same kontracepcije in ne zaradi menstruacije. sem pa brala, da je zelo napačno, če se dekle odloči, da bo jemala kt samo, da si uredi menstruacijo. ker na koncu, ko jih več ne bo jemala, bo cikel popolnoma 'ponorel'. možen je celo nastanek raka ali nekaj. samo ne vem, kje sem to brala.
me je že kar strah, ker sem počasi pri dveh letih in mi druga kontracepcija ni preveč všeč.
- lady gumica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
gaby_ napisal/-a:^jaz pa nikoli nisem imela nobenih (vsaj večjih ne) bolečin pred menstruacijo.
Kolikor je meni znano ne.
Mene pa zadnje par ciklusov ne boli več tolko kot me je včasih in upam da bo tako ostalo
- Gost
gaby_ napisal/-a:sem se pa odločila za KT bolj zaradi same kontracepcije in ne zaradi menstruacije. sem pa brala, da je zelo napačno, če se dekle odloči, da bo jemala kt samo, da si uredi menstruacijo. ker na koncu, ko jih več ne bo jemala, bo cikel popolnoma 'ponorel'. možen je celo nastanek raka ali nekaj. samo ne vem, kje sem to brala.
Cikel po koncu jemanja pri večini dekler ponori, ne glede na to, ali so kt jemale zaradi zaščite ali m. - saj telo ne ve, razloga zakaj jih jemlješ Kt določene oblike raka preprečujejo, določene pa baje povzročajo, ampak vse to je premalo raziskano področje, da bi bilo zanesljivo. Če punca želi kontracepcijo in ji jemanje kt ne povzroča stranskih učinkov, je to super možnost, ki poleg zaščite prinese še urejeno in verjetno manj bolečo m., če telo tega noče, pa obstajajo alternative.
Jaz kt nikoli ne bi jemala samo zaradi urejene m., ker imajo, hočeš nočeš, še vedno toliko stranskih učinkov, da raje potrpim z zmedeno m, kot z urejeno in vsem ostalim kaosom na grbi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov