Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lolika69 - Debatorica
- Na forumu od: 24. 1. 2007
aja..pol ql...
ja jačniki...rečmo jz nimam bolečih krvavitev pa me usejn na tolk časa kej fajn okol jajčnikov zaboli..tko da verjetno ni nič takega..še najbolši odgovor pa bi verjetno našel tvoj ginekolog..
ja jačniki...rečmo jz nimam bolečih krvavitev pa me usejn na tolk časa kej fajn okol jajčnikov zaboli..tko da verjetno ni nič takega..še najbolši odgovor pa bi verjetno našel tvoj ginekolog..
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
- richy_emmy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 12. 2007
- Kraj: Radovljica
lil' me napisal/-a:TaŠ napisal/-a:lil' me napisal/-a:metuljčica* napisal/-a:lolika69 napisal/-a:linkica napisal/-a:meni so KT spremenile ciklus... menstruacijo imam le 4 dni pa se to ni mocna in boleca.
tud men se je use spremenil. Ubistvu mi je prou bolš, k vem kdaj jo bom dubla in še tok močna ni, da bi potoki iz mene lil (ponavad je dolga 5 dni).
Se mi zdi, da je punca spraševala za morning pill in ne za KT...
Jaz ne znam odgovoriti, ker jih nisem nikoli vzela.
Res je tko da bom vesela če pove kšna če je mela izkušne s tem..
Men je skor cel teden zamudila...
Ok hvala, sm se že mal ustrašla da je kej narobe
Meni je zamujala več kt en mesec pa mi je dohtarca že prej rekla da se bo to po vsej verjetnosti zgodilo. vzela pa sem jih nekaj dni po koncu menstruacije in je potem dva meseca nisem imela.
- richy_emmy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 12. 2007
- Kraj: Radovljica
lolika69 napisal/-a:aja..pol ql...
Mogoče so bile to predmenstrualne bolečine. Če te to boli tudi med spolnim odnosom ali pa če se dotakneš jajčnika skrati z notranje in zunanje strani, potem gre lahko za cisto na jajčniku in bo nujen pregled pri ginekologu. Če pa te je to samo občasno bolelo, potem pa brez panike.
-
MissBitch - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
dajmo me malo tolažit...
privui mesec papam tabletke, začela prejšnji tedne in moja mesntra še kar traja... že 7dan... sicer je ful slaba pa nobenih krćev nisem mela ampak men gre to toooooooooooooook na živce....
a se je to še keri zgodlo?!??!
vem, da me nima kaj za skrbeti samop jezna sem...
privui mesec papam tabletke, začela prejšnji tedne in moja mesntra še kar traja... že 7dan... sicer je ful slaba pa nobenih krćev nisem mela ampak men gre to toooooooooooooook na živce....
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
-
BIBI21 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 10. 2006
končno je tudi moja M odšla po 4 dneh in je bila kot doslej zelo šibka, sploh ni omembe vredna, brez večjih bolečin, edino bolečin v križu ...
od kar sm nehala jemati KT je še precej bolj šibka, sedaj pa ne vem al je to normalno al ne ... jemljem jih pa ne več 1 leto in par mesecev
od kar sm nehala jemati KT je še precej bolj šibka, sedaj pa ne vem al je to normalno al ne ... jemljem jih pa ne več 1 leto in par mesecev
-
Ice_cofee - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 7. 2007
- Kraj: Ljubljana
MissBitch napisal/-a:dajmo me malo tolažit...
Js ne jemljem nobenih tablet (razen proti bolečinam =), pa mi traja 8 al pa 9 dni. Groza. Ko sem jo dobla letos v začetku leta, sem misnla, da me bo kmal konc in kako bom prenašala to še nadaljnih 30 let xD bolečine v križu, krči, ful močna, vsi vložki so mi premočil ... po skoraj enem letu brez Bonifena ne zdržim več. Dva vsaj ublažita krče za približno pol dneva, pa vseeno prvi dan menstruacije, če pride med tednom, ostanem doma, da mam wc na dosegu roke. Smola pač.
Zadnjič spremenil Ice_cofee, dne 28. Dec. 2007 22:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Največja sreča življenja je vedenje, da smo ljubljeni;ljubljeni zaradi sebe-ali bolje, ljubljeni kljub sebi.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Mene pa zanima ali imate kaj izražen PMS?
Meni je noro tole..jaz imam podobno kot mami,samo da njo spremljajo še razne bolečine v želodcu zraven...Ona si že par mesecev piše,jaz bom pa sedaj začela.Samo midve imava cikljus tako da ima ona en dan pred mano M in opažava skoz mesec skupaj enake znake...Jaz sem na tabletah ona pa ne.
tam od 14-20 dneva sem jaz psihično čisto adijo.Jokam,zaradi nekih brezveznih razlogov,živčna sem adijo pamet,občasno se še potim,od vsega tega sem tud izčrpana...Potem enkrat začnejo joški bolet, apetit navali samo na čokolado (en teden pred M)...Najbolj se še med M počutim...Ogromno se zaradi banalnih stvari presekiram...Skratka...psiha se mi totalno zjebe pred M...
Mami pa sedaj še v meno stopa in je čist konc.shujšala je 7 kil,skoz se slabo počuti..jest upam da ne bo tud to mene čakalo :S
Zanima me tud kako punce doživljate jesen in zimo?Jaz takrat praktično umrem.Veliko sem notri,deprira me grda okolica zunaj,dejstvo da ni ljudi,da ptiči ne pojejo,da je vse tako turobno in dolgočasno...Spomnim se letos da sem se najbolje počutila tista dva tedna v juliju,ko je bila peklenska vročina.Jaz sem imela polno energije,delala sem vse živo medtem ko so drugi v senci ležali.Edina sem se na tisti vročini sončila...Očitno sem ful poleten človek in ko se enrkat vrata na balkonu zaprejo in se začne kurit jaz dobesedno umrem.Počutje je v kurcu in se ne popravi dokler ne začne spet listje po drevesih rast ,dokler ptiči ne začnejo spet pet in je vse spet zeleno...
Meni je noro tole..jaz imam podobno kot mami,samo da njo spremljajo še razne bolečine v želodcu zraven...Ona si že par mesecev piše,jaz bom pa sedaj začela.Samo midve imava cikljus tako da ima ona en dan pred mano M in opažava skoz mesec skupaj enake znake...Jaz sem na tabletah ona pa ne.
tam od 14-20 dneva sem jaz psihično čisto adijo.Jokam,zaradi nekih brezveznih razlogov,živčna sem adijo pamet,občasno se še potim,od vsega tega sem tud izčrpana...Potem enkrat začnejo joški bolet, apetit navali samo na čokolado (en teden pred M)...Najbolj se še med M počutim...Ogromno se zaradi banalnih stvari presekiram...Skratka...psiha se mi totalno zjebe pred M...
Mami pa sedaj še v meno stopa in je čist konc.shujšala je 7 kil,skoz se slabo počuti..jest upam da ne bo tud to mene čakalo :S
Zanima me tud kako punce doživljate jesen in zimo?Jaz takrat praktično umrem.Veliko sem notri,deprira me grda okolica zunaj,dejstvo da ni ljudi,da ptiči ne pojejo,da je vse tako turobno in dolgočasno...Spomnim se letos da sem se najbolje počutila tista dva tedna v juliju,ko je bila peklenska vročina.Jaz sem imela polno energije,delala sem vse živo medtem ko so drugi v senci ležali.Edina sem se na tisti vročini sončila...Očitno sem ful poleten človek in ko se enrkat vrata na balkonu zaprejo in se začne kurit jaz dobesedno umrem.Počutje je v kurcu in se ne popravi dokler ne začne spet listje po drevesih rast ,dokler ptiči ne začnejo spet pet in je vse spet zeleno...
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
^^Men se PMS tudi na psihi malo pozna. Predvsem se moram v tem času malo umaknit in bit sama s sabo. V družbi kar hitr razdražljiva ratam, pa velik manj potrepljenja imam kot ponavadi.
Drgač me pa med pms-jem zlo zafarkava želodec. Groza. Skoz napihnjen, da ni res. Občutljiva sem na tisoč in eno hrano. Aja pa ful vode zadržuje telo.
Je pa zanimivo zdaj ko sem mal shujšala, je vse bolj v blagi obliki. Ponavadi imam prsa ful bolj občutljiva, pa me bolijo so tut napeta - zdaj pa nič od tega. Tut jajčniki me ne bolijo. Samo želodec pa psiha. (je pa res, da se mi je zamaknila mestruacija že za 10 dni, pa še vedno jo ni).
Drgač me pa med pms-jem zlo zafarkava želodec. Groza. Skoz napihnjen, da ni res. Občutljiva sem na tisoč in eno hrano. Aja pa ful vode zadržuje telo.
Je pa zanimivo zdaj ko sem mal shujšala, je vse bolj v blagi obliki. Ponavadi imam prsa ful bolj občutljiva, pa me bolijo so tut napeta - zdaj pa nič od tega. Tut jajčniki me ne bolijo. Samo želodec pa psiha. (je pa res, da se mi je zamaknila mestruacija že za 10 dni, pa še vedno jo ni).
- lady gumica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
aH TA pms Mene ze takrat začne trebuh bolet pa včasih križ, pojedla bi pa itak vse kar vidim Pa včasih bi se tud kar neki brez veze jokala, kar tko brez razloga. Meni je najhujša bolečina, ko me kar boli
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Novo vprašanje:
Meni je tokrat menstruacija zamudila; Za cel mesec!!! Končno sem jo dobila, a je bila zelo šibka (tako da so zadosti le dnevni vložki-čist mali), kri pa je rjavkaste barve...
Ni mi čist jasno čemu to...
A ma katera podobne izkušnje...
Poklicala sem ginekologinjo, pa mi je sestra rekla da je to možno zaradi stresa...
Any ideas?
Meni je tokrat menstruacija zamudila; Za cel mesec!!! Končno sem jo dobila, a je bila zelo šibka (tako da so zadosti le dnevni vložki-čist mali), kri pa je rjavkaste barve...
Ni mi čist jasno čemu to...
A ma katera podobne izkušnje...
Poklicala sem ginekologinjo, pa mi je sestra rekla da je to možno zaradi stresa...
Any ideas?
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
^^pri meni se to dogaja zaradi stresa ali pa če malo shujšam. Kok si pa stara? Če si še mlada se ti lahko šele uravnava.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov