Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
_Larissa_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
punce jst bi vs pa tud neki prašala...
mam kolegico k 5 mescov ni mela menstruacije zdj jo je pa dobla pa ji traja že 14 dni... jst sm ji rekla da ni dobr pa da nj se že sprav h ginekologu ampak ona to kr odlaša ... sj zdj mi je oblubla da bo šla sam nevem kr vleče pa vleče se... sploh nevem al jo j strah al kaj...
a ma mogoče kšna kšne podobne iskušne pa da pove kaj je biv razlog tega... drgač pa ona ni nč shujšala, nurmaln je, ni pod stresam,... tko da mene res že skrbi...
hvala za kkršnkol odgovor...
mam kolegico k 5 mescov ni mela menstruacije zdj jo je pa dobla pa ji traja že 14 dni... jst sm ji rekla da ni dobr pa da nj se že sprav h ginekologu ampak ona to kr odlaša ... sj zdj mi je oblubla da bo šla sam nevem kr vleče pa vleče se... sploh nevem al jo j strah al kaj...
a ma mogoče kšna kšne podobne iskušne pa da pove kaj je biv razlog tega... drgač pa ona ni nč shujšala, nurmaln je, ni pod stresam,... tko da mene res že skrbi...
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
*nobody* napisal/-a:živjo,
menstruacijo naj bi dobila čez en tedn ali dva, ampak nevem kaj je to, da nimam menstruacije ampak kot "beli tok" le da je "rjavi tok"...
Tole je možno, da si imela ovulacijo, pri nekaterih dekletih se včasih pojavi rahel krvav ali rjavkast izcedek.
_Larissa_ napisal/-a:punce jst bi vs pa tud neki prašala...
mam kolegico k 5 mescov ni mela menstruacije zdj jo je pa dobla pa ji traja že 14 dni...
Ja, še ena, ki je preživljala (oz. jih še) takšno nesorazmerje cikla.
Glede na to, da je ni dobila 5 mes., se je sluznica v tem času verjento že fino odebelila in preskrbela s krvjo, ki se mora sedaj sčistiti iz maternice. Po tolikem času in zaradi tega se lahko pojavi daljša menstruacija, pri meni je enkrat trajala en mesec, nakar sem dobila zdravila za zaustavljanje, ampak razlaga zdravnice je bila, da bi se verjetno v roku tedna dni sama zaustavila. Ni potrebno zganjat panike, zaradi vedenja, na čem si in kaj se dogaja, pa mogoče klic k ginekologinji in pogovor, kaj naredit.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Snow flake napisal/-a:
se lahko pojavi daljša menstruacija, pri meni je enkrat trajala en mesec
OMG, en mesec!
Se bom spomnila na tole, ko mi bo po 3-4 dneh spet tečno...
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Jap, pa še poleti je to bilo .
V neravnovesju hormonov in kot posledica tega nereden ciklus se lahko pojavijo daljše krvavitve.
V neravnovesju hormonov in kot posledica tega nereden ciklus se lahko pojavijo daljše krvavitve.
-
Nita* - Debatorica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: **lost in my world**
sweet_kitty napisal/-a:Jst mam naprimer vsake tok časa take krče, da res komi živim, tud bruham ponavad. Pa sploh nisem občutliva oseba.
i
jaz tudi. nemorem se premikat, pa bruham pa vse me boli...
sometimes it's better to be alone.. no one can hurt you that way
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
_Larissa_ napisal/-a:punce jst bi vs pa tud neki prašala...
Ja, takšna krvavitev po 5 mesecih nedelovanja hormonov, je normalna.
Povej mi, koliko je kolegica stara? Jaz sem imela fuuula probleme z menzo. Je nisem imela več mesecev, potem sem jo dobila, pa sem bila skoraj ko niagara slapovi, spet drugič je bila menstruacija komaj opazna, pa je kljub temu trajala dolgo časa. Potem sem mogla začet jest hormonske tablete, po njih pa kontracepcijske, da se mi je ciklus uredil, zdaj pa zobam tablete že ene 6 let, pa je prau fajn
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
uf... razumem, kako je to meni je ta mesec 2 dni "zamujala"(torej sem jo dobila komaj 30ti dan) pa imam take prave kose pa bordno kri in zelo mono menstruacijo že 4 dni(ponavadi sem imela šibko menzo po 2-3 dni)... čudna ta narava res
-
_Larissa_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Tonja napisal/-a:_Larissa_ napisal/-a:punce jst bi vs pa tud neki prašala...
Ja, takšna krvavitev po 5 mesecih nedelovanja hormonov, je normalna.
Povej mi, koliko je kolegica stara? Jaz sem imela fuuula probleme z menzo. Je nisem imela več mesecev, potem sem jo dobila, pa sem bila skoraj ko niagara slapovi, spet drugič je bila menstruacija komaj opazna, pa je kljub temu trajala dolgo časa. Potem sem mogla začet jest hormonske tablete, po njih pa kontracepcijske, da se mi je ciklus uredil, zdaj pa zobam tablete že ene 6 let, pa je prau fajn
ne sj ona ma 18 let sam je mela pa že urejeno k jo ma že kr par let...
res vm hvala k neveste kok ste me pomirile... mene j res že skrbel ona se pa še kr ni spravla nikamr... kr čaka da bo mem...
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
ma jst jo pa zj čakam da pride. sm nehala jemati tabletke in itak je vse zmešano. očitno se mi morajo hormoni al karkoli že prebuditi, ker jo čakam že več kot en teden. jst upam da bo kej kmal, k tole mi gre pa ful na živce da zj tud približno ne vem kdaj bo.
- Maudisa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 8. 2006
Jaz mam vsak mesec ful krče,včasih še mi je slabo.Sicer imam tablete,ki jih dobim v lekarni brez recepta,ampak več ne pomagajo tako kot so na začetku (jemlem že 2 - 3 leta ).Razmišljam,da bi stopla do zdravnika,da mi predpiše kaj močnejšega.Zanima me ali lahko to kr dobiš pri osebnem zdravniku al je treba stopit do ginekologa?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov