Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 19. Jan. 2007 15:00

no mene tud ful manj boli odkar jemljem tabletke, ok sj je še kakšen mesec ko mal bl boli ampk tko kt prej pa ne več.
tko da sj a ni bistvo tabletk tud to, da zmanjšajo bolečine. če mene vprašate, če te po tabletkah še kar boli pri menstri, potem ti te tabletke ne ustrezajo
Uporabniški avatar
Catharine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 9. 2005
Kraj: Planet Earth

Neprebrana objavaNapisal/-a Catharine » 30. Jan. 2007 16:20

Jst ne vem a se sam men dogaja to al še kteri izmed vas.
Mene začnejo jajčniki bolet že en teden pred menstruacijo, ne vem od česa bi bilo to.
En mesec nazaj sm nehala tabletke jemat, ampak se mi je tut prejšnji mesec to že dogajal, da me je začel že en teden prej bolet.
A ma še ktera take probleme?
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 30. Jan. 2007 17:02

Mislim, da se ti še telo privaja na vse skup...

Joj jst jo mam danes in sm bla včeri tk čudn čustvena...kr na jok mi je sililo in sm se še celo v šoli zjokala :oops: :cry:

Danes pa ista pa full neki živčna sem... :?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Catharine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Catharine » 30. Jan. 2007 18:33

Privaja na kaj?
To se mi je dogajal tut k sm tabletke jemala in se mi zdej tut.. tko da ne vem..
Marilyn 777
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 10. 2005
Kraj: povsod malo...

Neprebrana objavaNapisal/-a Marilyn 777 » 30. Jan. 2007 18:54

mene boli prvi dan in to neskončno, pa včasih tudi že kak dan prej... baje je to dokaj normalno, pač hormoni! :?

a pa te tko boli že skoz ali samo zadnja dva meseca?
...if it hurts, it's probably worth it...
Uporabniški avatar
Catharine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Catharine » 30. Jan. 2007 19:25

Marilyn 777 napisal/-a:
a pa te tko boli že skoz ali samo zadnja dva meseca?

pa zdej je blo tkole 2x predno sem menstro dobla, da me je en teden prej že začelo bolet
Marilyn 777
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 10. 2005
Kraj: povsod malo...

Neprebrana objavaNapisal/-a Marilyn 777 » 30. Jan. 2007 19:53

potem imaš verjetno malo porušeno hormonsko ravnovesje (pride do tega zaradi stresa, hrane, bolezni...), pa bo verjetno kul, ko se spet normalizira...
če se bo pa nadaljevalo, pa pojdi h ginekologu!
...if it hurts, it's probably worth it...
Uporabniški avatar
Catharine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Catharine » 30. Jan. 2007 21:38

ja možno da je zarad stresa pa bolj malo gibanja zadnje čase... joj te izpiti :evil:
če se bo pa nadaljevalo, bom šla pa k moji ginekologinji
Uporabniški avatar
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: :)

Neprebrana objavaNapisal/-a rebel* » 31. Jan. 2007 11:58

:?: Mene pa neki zanima: stara sm 19 let, menstruacijo mam približno 6 let in se mi je po dveh letih lepo uredila, cikel sm mela lih 28-dnevni, včasih problemi s krči, ampak na srečo ne prepogosto, skratka, vse ok.
Pred nekaj meseci pa se mi je vse skupaj obrnilo na glavo. Cikel se mi podaljšuje za 7-12 dni, količina izgubljene krvi je večja sredi tedna menstruacije (in ne na začetku, kot prej), zdi se mi tudi, da je PMS bolj očiten (bolj vpliva na razpoloženje)...
Zanima me, če je še katera doživale kaj podobnega ali mogoče ve, kaj je vzrok... obisk pri ginekologinji bom namreč še čakala nekaj časa :roll:
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Jan. 2007 12:13

rebel* napisal/-a::?: Mene pa neki zanima: stara sm 19 let, menstruacijo mam približno 6 let in se mi je po dveh letih lepo uredila, cikel sm mela lih 28-dnevni, včasih problemi s krči, ampak na srečo ne prepogosto, skratka, vse ok.
Pred nekaj meseci pa se mi je vse skupaj obrnilo na glavo. Cikel se mi podaljšuje za 7-12 dni, količina izgubljene krvi je večja sredi tedna menstruacije (in ne na začetku, kot prej), zdi se mi tudi, da je PMS bolj očiten (bolj vpliva na razpoloženje)...
Zanima me, če je še katera doživale kaj podobnega ali mogoče ve, kaj je vzrok... obisk pri ginekologinji bom namreč še čakala nekaj časa :roll:

Ce ne jemljes kt, je ta zmesnjava naravna, kajti menstrualni ciklus ni stalen, se spreminja in niha celo zivljenje... zakaj in kako je pa odvisno od mnogih dejavnikov. Npr. eden takih je stres... telo se nanj odzove z obrambo, pogosto, ce si pod stresom, menstruacija zamuja... Pomembno je tudi kako se prehranjujes, koliko se gibas, ali si se v zadnjem obdobju pretirano zredila/shujsala. Izguba telesne teze lahko privede do izgube krvavitve... pa se pa se je takih zadev, ki se jih vcasih sploh ne zavedamo pa vseeno zmesajo naravni ciklus zenske, zato se ne sekiraj, ampak poskrbi za svoje telo tako kot je treba pa se bo tudi menstruacija uredila :wink: Ce pa bo tako se dlje casa in bos sumila na kaj drugega pa le h ginekologu... Ceprav po moje to ni nic resnega in cudnega glede na to v kaksnem tempu zivimo :? :wink: Poleg tega si se mlada in se te stvari se zmeraj po malem razvijajo, hormoni se se niso cisto ustalili in potem se hitro kaj zaplete :D
Sherry
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sherry » 31. Jan. 2007 20:39

punce, upam da mi bo kera znala povedat odgovor na mojo situacijo, ker me že zelo skrbi.
in sicer: začela sem jemati tabletke na prvi dan menstruacije. in sedaj je že 10 dni od tega, jaz pa imam še kar menstruacijo. se pravi že deseti dan. tabletke sem pred dvemi dnevi nehala jemati, ker me je zaskrbelo in sem se nasploh počutila dokaj slabo.
mogoče torej katera ve, kaj so vzroki za tako dolgo menstruacijo?
je to lahko zaradi tablet? mogoče vpliva tudi stres? (vem da vpliva na zamujanje menstruacije,a za moj primer nisem pepričana).
vse skupaj me je že začelo zelo skrbet, pri ginekologinji pa imam pregled šele marca. :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Jan. 2007 20:46

Sherry napisal/-a:punce, upam da mi bo kera znala povedat odgovor na mojo situacijo, ker me že zelo skrbi.
in sicer: začela sem jemati tabletke na prvi dan menstruacije. in sedaj je že 10 dni od tega, jaz pa imam še kar menstruacijo. se pravi že deseti dan. tabletke sem pred dvemi dnevi nehala jemati, ker me je zaskrbelo in sem se nasploh počutila dokaj slabo.
mogoče torej katera ve, kaj so vzroki za tako dolgo menstruacijo?
je to lahko zaradi tablet? mogoče vpliva tudi stres? (vem da vpliva na zamujanje menstruacije,a za moj primer nisem pepričana).
vse skupaj me je že začelo zelo skrbet, pri ginekologinji pa imam pregled šele marca. :?

Napako si naredila, ker si jih takoj nehala jesti. Kt so kemija, v svoje telo dovajas umetno dozo hormonov, zato je logicna posledica kaksna sprememba v pocutju in predvsem kar se tice menstruacije - podobno pise v navodilih, mogoce ti je omenil tudi ginekolog, ko ti je kt predpisal. Da se stvar popolnoma uredi je potreben cas, da se telo ustrezno privadi na nov ritem, potem je pri vecini deklet vse ok, nekatere pa ob zacetku jemanja sploh nimajo nikakrsnih tezav.
Bilo bi bolje, ce ne bi nehala z jemanjem kt in bi poskusila pojesti vseh 21, v navodilih ti pise tudi to, da se menstrualni ciklus pri jemanju kt ureja se kaksne tri mesece... zato ne vem kaj si pricakovala, ko si jih zacela jemati? Na taksne probleme je treba bit pripravljen... Ni najmanj namrec ni dobro, da zacnes in kar tako nehas z jemanjem, ker povzrocis eno veliko hromnosko zmedo v svojem telesu.

Kaj naredit sedaj? Pocakaj do naslednje menstruacije in ponovno (ce sploh zelis) zacni z jemanjem tako kot je predpisano. Ce bodo tezave hujse oblike, npr. da bi bila krvavitev se daljsa in izjemno mocna, pojdi h ginekologu, drugace pa nadaljuj z jemanjem in spremljaj odzive svojega telesa.
Sherry
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sherry » 31. Jan. 2007 21:03

MsN, hvala za hiter odgovor.
Vidim da sem res naredila napako ker sem jih nehala jemati, ampak enostavno nisem zmogla več. že 10 dni trajajoča menstruacija, utrujenost, izčrpanost, mi je bilo res preveč :?
sem pa pomirjena glede dolžine menstruacije, vidim da je res normalno da pride do takih sprememb...ampak tega pa res nisem pričakovala.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Jan. 2007 21:09

Sherry napisal/-a:MsN, hvala za hiter odgovor.
Vidim da sem res naredila napako ker sem jih nehala jemati, ampak enostavno nisem zmogla več. že 10 dni trajajoča menstruacija, utrujenost, izčrpanost, mi je bilo res preveč :?
sem pa pomirjena glede dolžine menstruacije, vidim da je res normalno da pride do takih sprememb...ampak tega pa res nisem pričakovala.

Mogoce pa te kt sploh niso primerne zate. Katere pa imas? Sicer pa ni nujno, da so prav kt bile vzrok za izcrpanost in utrujenost... ce si v stresnem obdobju, potem je kaj drugega vzrok takemu pocutju, vsega zagotovo niso krive kt :wink:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 31. Jan. 2007 21:41

MsN napisal/-a:
Sherry napisal/-a:MsN, hvala za hiter odgovor.

Mogoce pa te kt sploh niso primerne zate. Katere pa imas? Sicer pa ni nujno, da so prav kt bile vzrok za izcrpanost in utrujenost... ce si v stresnem obdobju, potem je kaj drugega vzrok takemu pocutju, vsega zagotovo niso krive kt :wink:

hm pomoje bi jih tudi tako morala jemati, kot piše v navodilih! Ali bi pa v zdravstveni dom poklicala, ali svojo ginekologinjo

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov