Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 06. Maj. 2009 20:39

lorelaj napisal/-a:
Cherry24 napisal/-a:a je že kera slišala da če piješ rdeče vino da maš prej konc menstruacije? d gre hitrej iz tebe?....to je men zanč ena gospa povedala :D

Rdeče vino razširi žile in pospeši krvavitve. Menstruacija naj bi se prej končala, bolečine v trebuhu pa so veliko manjše. To glede bolečin lahko potrdim tudi jaz. Kadar imam menstruacijo raje splijem malo rdečega vina ali viskija in ne jemljem protibolečinskih tablet. Če pa je krvavitev dejansko krajša, pa ne bi vedela. :)

bom probala. in se že pripravljam pred menstruacijo tako, da vsak dan spijem dcl vina hehe. bom poročala, če bo kaj bolje.
a poznate še kako drugo "naravno" metodo blaženja krčev? jaz sicer med menstro vzamem max. 2 tableti proti bolečinam, a če bi se dalo brez tega, bi bila raje brez. joga mi ne pomaga, večja telesna aktivnost tudi ne. razmišljala sem tudi o hrani. katera hrana je priporočljiva v prvih dnevih in katera ni? pozna katera kakšno dobro knjigo na to temo?
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 11. Maj. 2009 6:26

Mam vprašnje, in sicer:
Dve leti sem jemala tabletke, pred tem sem imela normalne menstruacije (4 - 5 dni, pa ful je je blo). Pred pol leta sem nehala jemat tabletke in od takrat imam še zmerej menstruacijo samo 2 dni in še to sam dva plunca. Je to normalno? Al nej grem k ginekologu se pozanimat al kaj?
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 11. Maj. 2009 8:07

ne glede na to, ali jemlješ tabletke ali ne, se menstruacijski ciklus tekom življenja ženske spreminja. tabletke pa lahko ves ta sistem precej "zbrkljajo", tako da je možno, da tvoje telo pravi ciklus še vzpostavlja.
normalna menstruacija naj bi trajala nekje od 3 dni naprej, vsaj kolikor sem brala, tako da ne bi bilo slabo se naročit na posvet pri ginekologinji.
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 12. Maj. 2009 16:45

hvala za odgovor, čimprej se bom naročila, da vidimo kaj je na stvari.
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 28. Maj. 2009 12:33

Masmi naravni vložki in tamponi

No.. to sem brala na tej strani...

http://www.soncek.si/si/za-mamice/intim ... 2340.shtml

Se da dobiti to samo v lekarni, ali je možno še kje drugje..ne vem, dm, miller... ?

Ali ktera kaj bol ve za te zadevšne :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Maj. 2009 12:37

čivava, super in relativno poceni so tudi bombažni Libresse vložki - imajo nekaj paketkov, ki so naravni in precej udobni, jaz sem občutljiva pa nimam težav z vnetji.
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 28. Maj. 2009 15:14

in kje kupuješ?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Maj. 2009 16:23

Povsod so - Interspar, DM, Mercator ...
cami
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a cami » 01. Jun. 2009 10:01

uf, boliiiii :evil:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 01. Jun. 2009 14:32

Jst sm spet preskočila eno ... Kako bo z naslednjo, lahko sam ugibam. Eh :?.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 01. Jun. 2009 14:46

Aloha, da nauš za rundo dala :)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 01. Jun. 2009 14:58

I wish :D :P . Mogoče se mi pa zgodi brezmadežno spočetje.

Mah. Lani polet me je zapustila za par mesceu, ginekologinja je diagnosticirala stres. Klasika. Za use je kriu stres.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 01. Jun. 2009 16:09

Aloha, pa si bila na ultrazvoku? Mogoče je vzrok v policističnih jajčnikih. Meni se večmesečno nepojavljanje m. ne zdi tako nedolžno in vsekakor ne posledica stresa. Pod stresom je verjetno vsaka ženska - tu in tam resda vpliva na m. ciklus, v takih mesečnih odstopanjih pa po moje ne.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 01. Jun. 2009 16:16

Jp, ko se mi je lan pauza razvlekla čez ceu poletje in ko sm končno dočakala datum, mi je tut UZ nardila, pa ni pokazal ničesar problematičnga. Ampak če se mi misl zdej zgodba ponovit ... :?
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 01. Jun. 2009 17:39

:eek: Takle mamo, k svoje fotke gor limam ...

Moja teža nč kej ne variira (če že, gre mal na gor), tko da tokrat (u gimnaziji se mi je isto nardil, ampak takrat na račun skor desetih kil minusa) ne gre iskat uzrokou u tem, da bi bla presuha se tut slučajno ni za bat, mogoče je kej u povezavi z mojimi malce nenavadnimi prehranjevalnimi navadami, stres, sekirancija in skrbi so pa kr pogosto na sceni (ampak potemtakem bi se mi to dogajal non-stop, tko je pa šele drugič u zadnjih letih).

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov