Menstruacija-žensko prekletstvo
-
- Komunikatorka
- Kraj: okolica ljubljane
- Kontakt:
Cherry24 napisal/-a:a je že kera slišala da če piješ rdeče vino da maš prej konc menstruacije? d gre hitrej iz tebe?....to je men zanč ena gospa povedala
ja, že slišano. to so stare vraže, ki mende včasih res pomagajo. krvavitev nej bi povzročil tudi cimet in naj ga nosečnice v prvih mesecih nebi jedle.
A moment on your lips, forever on your hips!
jaz sem tudi že opazila spremembe pri pitju alkohola.. ampak se ne oziram kaj preveč na to no.
drugač pa mene blazno moti nerednost odkar ne jem več tabletk. jaaao včeraj sem jo spet dobila like 9 dni prehitro. morm bit skoz v enem stanju pripravljenosti
drugač pa mene blazno moti nerednost odkar ne jem več tabletk. jaaao včeraj sem jo spet dobila like 9 dni prehitro. morm bit skoz v enem stanju pripravljenosti

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
rachka_ napisal/-a:jaz sem tudi že opazila spremembe pri pitju alkohola.. ampak se ne oziram kaj preveč na to no.
Pa nič ne čutiš v telesu, ko se najavlja m.? Jaz dobesedno VEM, da pride glede na počutje, spremembe na telesu ipd. Mogoče bi morala bolj opazovati svoje telo čez celoten ciklus in te potem ne bi presenetila, ker se da zadevo dokaj dobro naštudirati in napovedati glede na odzive telesa.
Cherry24 napisal/-a:a je že kera slišala da če piješ rdeče vino da maš prej konc menstruacije? d gre hitrej iz tebe?....to je men zanč ena gospa povedala
Rdeče vino razširi žile in pospeši krvavitve. Menstruacija naj bi se prej končala, bolečine v trebuhu pa so veliko manjše. To glede bolečin lahko potrdim tudi jaz. Kadar imam menstruacijo raje splijem malo rdečega vina ali viskija in ne jemljem protibolečinskih tablet. Če pa je krvavitev dejansko krajša, pa ne bi vedela.

Jaz bi morala nekje drug teden dobiti M prvic po prenehanju jemanja KT. Vsak dan mam v torbi polno vložkov, tamponov... Za vsak slučaj. Ne vem če se lahko ravno na svoj občutek zanašam, glede na to, da sem jo prej imela zmeraj čisto točno in še zmeraj v istem delu dneva se je začela.
Imam pa včasih tako močan izliv belega toka naenkrat, da me je zdaj ful strah, da bi kdaj, če ne bi bila kje blizu WCja, ko lahko preveriš, namesto belega toka M, jaz bi pa mislila, da je samo beli tok.
Drugače pa ne opažam (še?) nobenih sprememb zaradi prenehanja jemanja. Jeeee.
Imam pa včasih tako močan izliv belega toka naenkrat, da me je zdaj ful strah, da bi kdaj, če ne bi bila kje blizu WCja, ko lahko preveriš, namesto belega toka M, jaz bi pa mislila, da je samo beli tok.

Drugače pa ne opažam (še?) nobenih sprememb zaradi prenehanja jemanja. Jeeee.

Saj več ali manj jih tako uporabljam, hvala vseeno za predlog. Verjetno mam malo čuden strah, ker sem pred leti v Europarku videla eno žensko v belih hlačah in z OGROMNIM madežem M na riti. O beeeeeed, in je hodla okrog, meni se je tako smilila, da sem ji hotela povedati, ampak ji nisem, ker mi je blo ful čudno.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
- passiflora
- Komunikatorka