Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 03. Apr. 2009 21:04

p!ka napisal/-a:Pa ve punce, ki maste takšne močne bolečine, greste do svoje zdraunice/zdraunika in mu poveste to, da bi dobila kkšne tablete za lajšanje bolečin ? Jz sm bla lih dns pr svoji in mi je napisala recept za Buscopan.

Kakšno 'zdravilo' pa je to? Tablete? A so ful močne, da so samo na recept?
toffifee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a toffifee » 03. Apr. 2009 21:45

tiste ko jeste tablete proti bolečini oz. za lajšanje bolečin, a jemlete KT tudi? jaz vem, da ko sem jo dobila pred leti da sem tudi imela zelo močne krče in sem se prve tri dni samo zvijala. trajala je tudi približno cel teden in sem imela zelo močno.
zdaj ko pa imam KT (prb. 3leta) pa s tem sploh nimam več težav. krčev sploh ni, sploh ne čutim kdaj jo bom dobila, imam jo pa tudi samo 4-5 dni pa še to ne tako močno.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 03. Apr. 2009 22:04

p!ka napisal/-a:Pa ve punce, ki maste takšne močne bolečine, greste do svoje zdraunice/zdraunika in mu poveste to, da bi dobila kkšne tablete za lajšanje bolečin ? Jz sm bla lih dns pr svoji in mi je napisala recept za Buscopan.

ti tableti so primerni tudi za glavobol? jaz imam namest krčov, 2-3 dnevni glavobol, ki ni za nikamor. :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Apr. 2009 17:59

Novo vprašanje:

Punce, ki ste vzele urgentno tabletko, kako je bilo z vašo naslednjo menstruacijo? Je prišla redno, je zamujala ali prehitevala? Se je kateri na račun te tabletke zmedel celoten m. ciklus?
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 05. Apr. 2009 18:15

Punce, ki ste vzele urgentno tabletko, kako je bilo z vašo naslednjo menstruacijo? Je prišla redno, je zamujala ali prehitevala? Se je kateri na račun te tabletke zmedel celoten m. ciklus?

Jaz sem jo dobila 4 dni po tem ko sem vzela urgentne tablete, potem pa šeenkrat čez 14 dni... :? Potem se je pa nadaljevalo normalno; se pravi naslednja čez 3 tedne itd...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 05. Apr. 2009 19:20

Joj, men gre pa ful na živce, da mam uno konkretno menstruacijo sam 1.dan, ko jo dobim, pol mam pa ene 5 dni sam mal rjavga izcedka, vse skp nč. Bi rajš vidla, da mi 3 dni lije, pa da mam pol mir! :roll:
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Apr. 2009 20:30

Yazmeen napisal/-a:Joj, men gre pa ful na živce, da mam uno konkretno menstruacijo sam 1.dan, ko jo dobim, pol mam pa ene 5 dni sam mal rjavga izcedka, vse skp nč. Bi rajš vidla, da mi 3 dni lije, pa da mam pol mir! :roll:

Jaz imam 2 dni pravo krvavitev, potem pa celih 5 dni rjave zmazke, kar pomeni 1 (!) teden takih in drugačnih barv :roll: :D Pa nimam nič proti m. kot taki - bolj me moti to počasno prehajanje h koncu.

fun, hvala. Še katera s svojo izkušnjo?
Uporabniški avatar
roxeanne
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a roxeanne » 06. Apr. 2009 11:26

^^
pr meni čist isto...:roll:
sam da mi M traja tam 5 dni, pol pa ko ne veš če je še al ne pa se pojavjo ti izcedki še par dni.
tako da pr meni vse skupi traja mogoče kak dan več kot teden! :roll:
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 06. Apr. 2009 18:43

meni je prišla čisto normalno, kolegici pa je 2 tedna zamujala. pomojem, da je odvisno od posameznice.
bassjaxx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 5. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a bassjaxx » 06. Apr. 2009 18:54

MsN, meni je tud zamujala ... tam okrog 2 tedna, ce se prav spomnim. Ker vem, da sem bla ze prav panicna :lol:
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a spelaspela » 06. Apr. 2009 21:32

MsN napisal/-a:Novo vprašanje:

točno 3 dni po tazadni talbetki
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 07. Apr. 2009 13:54

haley napisal/-a:

Kakšno 'zdravilo' pa je to? Tablete? A so ful močne, da so samo na recept?

Ammm.. To so tablete prot bolečinam v trebuhu. Mislim, da so precej močne, ne vem pa če se jih da dobit tud brez recepta.

sunset21 napisal/-a:

ti tableti so primerni tudi za glavobol? jaz imam namest krčov, 2-3 dnevni glavobol, ki ni za nikamor. :?

Ne, to so tablete sam za bolečine v trebuhu. Pej k zdrauniku pa prašej za kkšne tablete za glavo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 07. Apr. 2009 16:14

p!ka, mi je dala ene. lahk jih jemljem, pa ne bo nč pomagalo. saj ji bom rekla drug teden, ko grem po bolniški list, da naj mi da kjere druge.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 07. Apr. 2009 17:43

^^ A si dobila prau sam za glavobol, kere pa ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
sunset21
Debatorica
Debatorica