Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Js mam skos te vlažne robčke s sabo, se mi zdi najbol enostauna rešitevGoldenEye napisal/-a:Mene pa zanima, kako v teh dneh poskrbite za higieno. A se umijete vsakič, ko zamenjate vložek oz. tampon? Kam se po umivanju obrišete? Meni se nekak zdi čudn, da bi se takrat brisala z brisačo...
I laugh at gilded butterflies.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
GoldenEye napisal/-a:Mene pa zanima, kako v teh dneh poskrbite za higieno. A se umijete vsakič, ko zamenjate vložek oz. tampon? Kam se po umivanju obrišete? Meni se nekak zdi čudn, da bi se takrat brisala z brisačo...
js se ne umijem vsakic, umijem se pac ko se tusiram, pa mogoce vcasih se enkrat u istem dnevu...pa ni nobenga problema...se mi zdi da je pri vseh stvareh tako - bolj kot pazis da je use sterilno in cisto, vec problemov mas pol ko enkrat ni...ker pac stvar rata obcutljiva
aja drugac pa nikol nism mela nekih krcev, res minimalno, pol sm pa tri mesce jedla tabletke, pa sm jih nehala kr jih ne smem, med jemanjem ni blo niti mal krcev, po tem ko sm nehala pa FUL...fak no sm misla da bom umrla ampak zdej se spet nekak normalnizira, upam da cim prej (pa ceprav je ze vec k pol leta odkar nism pojedla tabletke). tabletke so mi cist zmedle use...
mam pa ful super dolg ciklus - premor med menstruacijami je okrog en mesec - wiii tk da je res dolgo ni, ze cist pozabim na to stvar umes si ne predstavljam da bi mela na tri tedne
-
ipomea - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 8. 2008
Tako kot je že red_rose rekla, se tudi meni zdi da ni treba pretiravat z umivanjem.
Jaz se zjutraj normalno stuširam, čez dan menjam vložke po potrebi, zvečer se pa še na hitro umijem z mlačno vodo.
Sicer pa nimam kaj preveč močne menstruacije tako da ponavadi zadostuje en vložek dnevno.
Mnja, jaz sem imela tudi precej dolg ciklus preden sem začela s tabletkami, tako da mi zdaj kar prehitro 21 dni mine.
Jaz se zjutraj normalno stuširam, čez dan menjam vložke po potrebi, zvečer se pa še na hitro umijem z mlačno vodo.
Sicer pa nimam kaj preveč močne menstruacije tako da ponavadi zadostuje en vložek dnevno.
Mnja, jaz sem imela tudi precej dolg ciklus preden sem začela s tabletkami, tako da mi zdaj kar prehitro 21 dni mine.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Danes sm dobila tretjo M po tem, ko sm nehala jest KT. Prve dve sta ble "mirne"-ni blo nobenih problemov. Danes sm mela takšne krče, da sm pojedla 3 Naprosine in so mi komej po 3 urah primli.
A se je to kkšni že zgodilo ? Nej povem še to, da na začetku-prve dve leti- ko sm dobila M vedno mela tko močne krče. Leto in pou nazaj pa sm se lotla jest KT in so krči čudežno zgilni. Kaj bi blo možno, da sm jih kr dobila nazaj ? Ker če je to, razmišljam, da bi predčasno šla nazaj na tabletke.
A se je to kkšni že zgodilo ? Nej povem še to, da na začetku-prve dve leti- ko sm dobila M vedno mela tko močne krče. Leto in pou nazaj pa sm se lotla jest KT in so krči čudežno zgilni. Kaj bi blo možno, da sm jih kr dobila nazaj ? Ker če je to, razmišljam, da bi predčasno šla nazaj na tabletke.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
GoldenEye napisal/-a:Mene pa zanima, kako v teh dneh poskrbite za higieno. A se umijete vsakič, ko zamenjate vložek oz. tampon? Kam se po umivanju obrišete? Meni se nekak zdi čudn, da bi se takrat brisala z brisačo...
Jaz se umijem ko je pač potrebno. V tistih dneh pa skor vsakič ko menjam vložek in je dosti krvi. Odvisno no. Če ni dosti se pač ne umijem takoj. Vsekakor pa se brišem z brisačo. Imam svojo in jo konc dneva dam prat.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
p!ka napisal/-a:Danes sm mela takšne krče, da sm pojedla 3 Naprosine in so mi komej po 3 urah primli.
A se je to kkšni že zgodilo ?
Jap, nisi edina. Tudi jaz sem, ko sem začela jemat KT, mislila da sem v nebesih, ker sem vedno imela blazne težave z menstrualnimi krči. Potem pa kar naenkrat nič, sem bila čisto presrečna. Ampak s prenehanjem jemanja KT so se tudi krči vrnili, slabost, PMS, menstruacija je zopet trajala dlje. Meni mora osebna zdravnica predpisovati Ketonal ves čas, ker mi razni Naprosyni in podobno niti pod razno ne primejo več.
- Gost
Ta mesec so krči kar pozabili name. Super, če se ne bi javile prebavne motnje ob menstruaciji. Se še katera srečuje s to nadlogo v teh dneh? Sem brala, da je to pogosto, pa ne vem zakaj - kaj ima prebava s hormoni? Kako omilite te zadeve?
-
*Penelope* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2008
Ja jst mam skoraj vedno prebavne motnje prvi in drugi dan menstruacije. Groza res! Že tko te vse boli pa tista kri pa vse, pol pa še prebava
-
Hyades - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 6. 2008
Jao, jaz imam tudi prebavne motnje prvi ali drugi dan, vcasih oba.
In je kriza, ko imas krce pa mores na wc, pa itak si v taki pozi da te krci lazje 'dosezejo'.. in je kar bad..
Ceprav jemljem KT imam tu pa tam kar mocne krce, sem pa imela peklenske krce pred jemanjem KT. Se spomnem, da sem bila en dan celi dan doma, ker se nisem mogla iz postelje premaknit, tableta ni pomagala nobena..
In je kriza, ko imas krce pa mores na wc, pa itak si v taki pozi da te krci lazje 'dosezejo'.. in je kar bad..
Ceprav jemljem KT imam tu pa tam kar mocne krce, sem pa imela peklenske krce pred jemanjem KT. Se spomnem, da sem bila en dan celi dan doma, ker se nisem mogla iz postelje premaknit, tableta ni pomagala nobena..
- Gost
Tudi moja mama pravi, da je pri njej podobno. Res si ne znam razložiti zakaj, včasih celo ne vem, ali imam m. krče ali prebavne zdrahe, ampak glede na to, da pospešeno zahajam na veliko potrebo v teh dneh, sklepam, da so težave pretežno v prebavi. Nadležno
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Tamarra* napisal/-a:ŽuŽa napisal/-a:^^Mene je dokler nisem začela jest KT hrbet vedno tok bolel prva dva dni da sem komi hodila, mela sem ful hude krče
Pri meni je bilo isto. Zdaj, odkar imam pa KT, pa ni občutiti niti najmanjše bolečine več in sem res ful zadovoljna
moja kolegice je mela pred jemanjem KT take močne menstre, da je skupej padala, stalno imela kčre po nogah, bruhala prve 3 dni..KATASTROFA! Potem je jemala KT le 1 leto (dobro) in potem je nehala, se je bala da bojo takoo moočnee menstre pršle nazaj pa niso Čudn a Good for her!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]