Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
NOVO
jst mam en problem
zdej dve leti jemljem tabletke in je blo vse kul, do danes...Že tri dni nazaj bi mogla dobit menstruacijo med pavzo tabletk in je nism.ubistvu sm mela prvi dan sam neki čudno rjavkast mal bolj močen izcedek in to je bilo to..o nadaljni krvavitvi ne duha ne sluha tabletke sem redno jemala, edino to je blo narobe da sem pač po tazadnji kakšno uro bruhala (alkohol) in sm drug dan za zihr vzela še eno...ampak ne verjamem da bi blo to kej s tem narobe.
skratka strah me je ko nevem kaj.jutr grem sicer po test, sam se mi useen zdi čudno.drugače je vse uredu...
je mela kej podobnega ktera?
aja prejšnji mesec sem mela en mesec pavzo in pa te tabletke so druge kot prejšnje, če to kej pomaga).
jst mam en problem
zdej dve leti jemljem tabletke in je blo vse kul, do danes...Že tri dni nazaj bi mogla dobit menstruacijo med pavzo tabletk in je nism.ubistvu sm mela prvi dan sam neki čudno rjavkast mal bolj močen izcedek in to je bilo to..o nadaljni krvavitvi ne duha ne sluha tabletke sem redno jemala, edino to je blo narobe da sem pač po tazadnji kakšno uro bruhala (alkohol) in sm drug dan za zihr vzela še eno...ampak ne verjamem da bi blo to kej s tem narobe.
skratka strah me je ko nevem kaj.jutr grem sicer po test, sam se mi useen zdi čudno.drugače je vse uredu...
je mela kej podobnega ktera?
aja prejšnji mesec sem mela en mesec pavzo in pa te tabletke so druge kot prejšnje, če to kej pomaga).
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Js sm šla tud z Logesta na Yarino in M ni isto pršla kot ponavadi. Sploh se mi je pa že z Logestom prestavljala vmes. Pr Yarini sm pa tud js bruhala pa pozabla pa enkrat clo dve vzela k ne vem kaj mi je blo in sm pol vedno M dobila.
To je pomojm od pavze + menjave tabletk.
-
Leann - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
NOVO
Se mi ne da brat vseh 30 strani pod to temo, mogoče se je katera že javila s podobnim "problemom", ampak bom vseeno "na novo" vprašala... No, pri meni je sedaj že par mesecev tako, da dobivam menstruacijo na približno 3 tedne (21 dni) in mi je ful nadležno. A ni nek normalen ciklus na 28? Meni se res zdi, da se mi dejansko komaj konča menstra in pridem k seb (ker se mi malo prej spustijo kaki mozolji pa napihne trebušček), pol pa spet... Uf! No, me zanima, če ima katera kak komentar, če je sploh ok, da imam to kar na tri tedne in kaj so morebitni vzroki za prehitevanje oziroma zmešan ciklus...
Se mi ne da brat vseh 30 strani pod to temo, mogoče se je katera že javila s podobnim "problemom", ampak bom vseeno "na novo" vprašala... No, pri meni je sedaj že par mesecev tako, da dobivam menstruacijo na približno 3 tedne (21 dni) in mi je ful nadležno. A ni nek normalen ciklus na 28? Meni se res zdi, da se mi dejansko komaj konča menstra in pridem k seb (ker se mi malo prej spustijo kaki mozolji pa napihne trebušček), pol pa spet... Uf! No, me zanima, če ima katera kak komentar, če je sploh ok, da imam to kar na tri tedne in kaj so morebitni vzroki za prehitevanje oziroma zmešan ciklus...
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
-
Afrodita - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 1. 2007
- Kraj: ljubljana
Leann napisal/-a:NOVO
no normalni ciklus je na 21 do 28 dni. jst mam tudi isti problem kot ti in sem šla do zdravnika in je reku da je normalno in ni nič narobe. od začetka sem jo imela na 28 dni nato pa je bla vsaka menstruacija kak dan prezgodnja. in zdej mam tak ciklus dobre 2 leti. tko da se mi zdi da ni razloga za skrb
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Kako pa šteješ te dneve? Od prvega dneve dobljene menstruacije naprej, ali ko se ti konča?
Namreč nekatere punce to narobe računajo in se pritožujejo kako jo majo one pogosto. Računa se od prvega dneva naprej
Če imaš pa res tako pogosto menstruacijo, je pa najbrž res več verjetnosti za slabokrvnost, ker je pogostejša krvavitev in s tem večja izguba krvi.
Slabokrvnost je najbrž posledica pogostejših menstruacij, ni pa znak da si slabokrvna.
Namreč nekatere punce to narobe računajo in se pritožujejo kako jo majo one pogosto. Računa se od prvega dneva naprej
Če imaš pa res tako pogosto menstruacijo, je pa najbrž res več verjetnosti za slabokrvnost, ker je pogostejša krvavitev in s tem večja izguba krvi.
So nam pa v šoli predaval, če jo maš na manj kot 21 dni (nekaj takega)je to lahko znak slabokrvnosti.ushergirl
Slabokrvnost je najbrž posledica pogostejših menstruacij, ni pa znak da si slabokrvna.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
urszika napisal/-a:Js sm šla tud z Logesta na Yarino in M ni isto pršla kot ponavadi. Sploh se mi je pa že z Logestom prestavljala vmes. Pr Yarini sm pa tud js bruhala pa pozabla pa enkrat clo dve vzela k ne vem kaj mi je blo in sm pol vedno M dobila.
očitno da je to to test sm nardila, noseča nisem.kakšnih znakov česa tud nimam, tko da lohk okrivim tabletke.
-
Leann - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 8. 2006
Ja, jaz računam dneve od takrat, ko dobim menstruacijo pa potem spet do prvega dne naslednje. Ravno sedaj sem pogledala v rokovnik in imam v bistvu sedaj že nekaj mesecev kar tako na približno 21 dni. Uh, sej kul pol, če je normalno (mi gre pa vseeno na živce, da je tako kmalu).
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
jst bom pa zj nehala jemat tabletke pa me prov zanima kako bo z bolečinam. ker preden sem jih začela jemati je bil vsak mesec hujši. tko da bomo vidl koko bo zdj
-
BIBI21 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 10. 2006
Sama nisem mela nobenih večjih težav po prenehanju s KT...pa sem jih jemala več kot 3 leta ... še celo zdi se mi, da mam še šibkejšo M, kot ko sm jih jemala ... edino kar me moti je to, da mam več mozoljev in mal slabšo kožo ter hitreje mastne lase
-
[nikky] - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 9. 2004
Menstruacija mi zamuja že 10 dni, bojim se da sem noseča, čeprav je test pokazal da nisem. S fantom sva sexala brez kondoma:(in mu je prišlo name. je kaka možnost da mi zaostaja menstra ali naj še enx opravim test?
Smo angeli z enim samim krilom...
... da bi poleteli se moramo samo objeti
... da bi poleteli se moramo samo objeti
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov