Menstruacija-žensko prekletstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Baaa, jst bom znorela. U k***c pa ta menstra, a more tok bolet?! Če dva lekadola ne zaležeta in še vedno boli, kaj sploh bo? Razmišljam, da bi šla na tabletke, ker sm sita tega, da mam avtomatično dva dneva v mescu zabluzena, zvijajoče in jamrajoče v postelji. In to je tko - en dan pred menstruacijo dobim glavobol, morm vzet tablet. Mal pred menstruacijo dobim hude bolečine v križu - morm vzet tablet. Med menstruacijo boli vse, kosti, križ, jajčniki, trebuh, to traja 2 dni, pol naslednje 3 dni pa itak skor kot da je ni več. Mah
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Bolečine ob menstruacijah variirajo od ženske do ženske, imamo pa ene res tako močne spremljajoče bolečine (kot opisuje sončk), da se enostavno ne da potrpet, ker v teh dneh enostavno ne moreš nič, razen ležat v postelji cel dan. Jaz sem dobivala proti menstrualnim krčem recepte za Naprosyn in Ketonal redno, ker drugače pač ni šlo. Tablete so fajn
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Shelve napisal/-a:Kaj ni vseeno bolje potrpeti ta 2 dneva, kot pa vsak dan pit tablete, ki imajo tudi stranske učinke in znajo škodit tvojemu zdravju? Think about it.
Ja ampak če računaš, da na leto to pride 24 dni, je to že skor cel mesec. In ti dnevi ne padejo vedno na vikende, zato lahko precej uničiš svojo kariero z izostajanjem od česarkoli pač, da ne govorim o tem, da je vsaj 2 dni na mesec preživljati zagarantirane hude bolečine nehumano. Itak večini KT ne povzročajo problemov.
Tearjerker a zdej maš kt?
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^ Jap. Sicer me tu in tam še ''štihne'', ampak so te bolečine tako blage v primerjavi s tistim kar sem doživljala brez tabletk, da ni najmanjše primerjave. Ni več krčev, slabosti, glavobolov, mene je pogosto bolela tudi hrbtenica, tako kot tebe in to mi je bila ena hujših obremenitev, ko niti sedet nisem mogla normalno. In res, v primeru da je bilo treba v šolo/na faksa, ni bilo druge alternative, kot da sem pogoltnila par anagletikov, da so se bolečine omilile.
- sunset21
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 3. 2009
Shelve napisal/-a:Kaj ni vseeno bolje potrpeti ta 2 dneva, kot pa vsak dan pit tablete, ki imajo tudi stranske učinke in znajo škodit tvojemu zdravju? Think about it.
to je tudi res. samo zadnje mesece, imam katastrofalen glavobol pred mestro, da ne morem nč. niti ležat ne morem, ker me tako boli...2 dni traja, in se umiri 2 dan proti večeru, da lahko kaj pojem, in pridem počasi k sebi.
ko si na shihtu, je pa tako res težko delat, žal pa mi tableti niti ne pomagajo.
-
Shelve - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2009
sunset21 napisal/-a:Shelve napisal/-a:Kaj ni vseeno bolje potrpeti ta 2 dneva, kot pa vsak dan pit tablete, ki imajo tudi stranske učinke in znajo škodit tvojemu zdravju? Think about it.
to je tudi res. samo zadnje mesece, imam katastrofalen glavobol pred mestro, da ne morem nč. niti ležat ne morem, ker me tako boli...2 dni traja, in se umiri 2 dan proti večeru, da lahko kaj pojem, in pridem počasi k sebi.
ko si na shihtu, je pa tako res težko delat, žal pa mi tableti niti ne pomagajo.
Ja, saj to sem hotla predlagat..mogoče raje kakšne tablete proti bolečinam vzet, vsaj tiste punce, ki jim le-te pomagajo.. Raj tablete 2 dni, kot vsakodnevno jemanje KT. Jaz sem poskusila z KT-ji in so mi nanesle samo škodo, tako da, zdaj raje potrpim in si pomagam z lekadoli. Nekatere veliko bolj boli, tako da, če se da, si zrihtajte kakšne močnejše in učinkovitejše tablete.
- sunset21
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 3. 2009
Shelve napisal/-a:sunset21 napisal/-a:Shelve napisal/-a:Kaj ni vseeno bolje potrpeti ta 2 dneva, kot pa vsak dan pit tablete, ki imajo tudi stranske učinke in znajo škodit tvojemu zdravju? Think about it.
Ja, saj to sem hotla predlagat..mogoče raje kakšne tablete proti bolečinam vzet, vsaj tiste punce, ki jim le-te pomagajo.. Raj tablete 2 dni, kot vsakodnevno jemanje KT. Jaz sem poskusila z KT-ji in so mi nanesle samo škodo, tako da, zdaj raje potrpim in si pomagam z lekadoli. Nekatere veliko bolj boli, tako da, če se da, si zrihtajte kakšne močnejše in učinkovitejše tablete.
upam, da obstajajo, da bo lažje prenašat bolečine. jaz krčev in bolečine trenutno nimam, je pa par dni pred mesečno 2 dni katastrofalen glavobol.
-
°rainbow° - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2009
Tudi sama imam zelo močne krče, da mi gre celo na bruhanje od bolečin, sploh ni za vzdržat brez tablet. Takrat vzamem Nalgesin, čeprav mi ne prime več, kot mi je nekoč, očitno se je telo že navadilo nanj. Tako da včasih čakam kaki 2 uri, da prime, vmes pa trpim.
Drugač pa mi pomaga, da si dam na predel trebuha termofor, v katerega nalijema fuul vročo vodo.
Na KT pa ne bi šla, ker glede na to, da nimam fanta, mi jih ni potrebno jemat (pa tudi če bi ga mela, se mi ne zdi ravno najboljša izbira,...)
Drugač pa mi pomaga, da si dam na predel trebuha termofor, v katerega nalijema fuul vročo vodo.
Na KT pa ne bi šla, ker glede na to, da nimam fanta, mi jih ni potrebno jemat (pa tudi če bi ga mela, se mi ne zdi ravno najboljša izbira,...)
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
meni pa nalgesin kar primejo. je pa res, da vzamem samo enega, redko 2 na mesec. mi je pa ful boljš kot naprosin ali lekadol. imam pa iste bolečine zdaj, ko sem nehala jemat kt, kot prej ... najprej nisem imela bolečin, potem sem jemala tablete ene 6 let in pred 2 letoma sem "fasala" tud jst te bolečine, ki jih prej nisem poznala. zdaj sem nehala s tabletkami, bolečine pa niso nič večje kot prej.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov