Marihuana
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rdeče vrtnice - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 5. 2007
Js sm tud že slišala za tole ja sam ne vrjamem lih najbolj. Maš več stvari za sprostitev.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
ℓυкα<3
-
dve olivi - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 5. 2008
zakva nocte govort o industrijski konoplji, tok je skoda da je ne uporabljamo, kok cenejs gorivo bi meli, papir, tekstil, mnoge plasticne dele in celo nekatere kovine lahko nadomesti
vendar so jo "naftarji" prepovedal
pa vsi sam o travci bluzite
eh
-
manculina* - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 4. 2008
hm ja baje neki pomaga ampak ma velik velik velik več slabih učinkov (odmiranje možganskih celic ipd) kot dobrih tko da..
-
manculina* napisal/-a:hm ja baje neki pomaga ampak ma velik velik velik več slabih učinkov (odmiranje možganskih celic ipd) kot dobrih tko da..
kdo o cemu, vi o kajenju, groza
dej preber vsaj moj post, ce ze tko nisi informirana, zakaj se vse lahko uporablja industrijska konoplja
eh
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
dve olivi napisal/-a:zakva nocte govort o industrijski konoplji, tok je skoda da je ne uporabljamo, kok cenejs gorivo bi meli, papir, tekstil, mnoge plasticne dele in celo nekatere kovine lahko nadomesti
ja, vsekakor so šejki tako močni, da bodo zatrli vsakršen poizkus pridobivanja drugih goriv, ki bi s tem njim zmanjševali prihodek, seveda oni ne gledajo na to, kaj je bolje za okolje, ampak kaj je bolje za njihove številke na računih
Nisem se še toliko poglobila v samo uporabnost konoplje kot industrijske in uporabe v medicini.
Se pa tu da kaj prebrat:
Konoplja in zdravstvo
Industrija
Zakonodaja
Pa še ostalo (zgodovina, botanika, tobak)
-
prepricana sem, da na svetu ne bi bilo revscine niti onesnazenja, ce bi namesto nafte in dreves in bombaza uporabljali konopljo
podatek: iz enega ara konoplje proizvedemo toliko papirja, kot bi ga iz 4,1 ara dreves, poleg tega pa ne potrebuje toliko beljenja in papir je bolj kvaliteten
in lahko jo zasejes na istem mestu in naslednjo sezono imas spet isto kolicino uporabnih konopljinih vlaken
podatek: iz enega ara konoplje proizvedemo toliko papirja, kot bi ga iz 4,1 ara dreves, poleg tega pa ne potrebuje toliko beljenja in papir je bolj kvaliteten
in lahko jo zasejes na istem mestu in naslednjo sezono imas spet isto kolicino uporabnih konopljinih vlaken
eh
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Sp3lca napisal/-a:Ja ok. Ampak poglej kolko ljudi je zaradi alkohola v ustanovah in nasilnih kolko pa jih je izključno zaradi konoplje?
Imaš podatke? Bila bi presenečena, koliko jih je zaradi trave...
Kaj pa ma veze nasilje? A potemtakem je trava ok, ker po njej ne postaneš nasilen ampak depresiven in shizofreničen?
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Smreka napisal/-a:Imaš podatke? Bila bi presenečena, koliko jih je zaradi trave... Kaj pa ma veze nasilje? A potemtakem je trava ok, ker po njej ne postaneš nasilen ampak depresiven in shizofreničen?
Jz poznam fanta, ki postane izjemo nasilen ko je zadet.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
Sp3lca - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 7. 2004
Očitno izjema. Jst kadim redno že kar nekaj let in se tudi družim v večini s kadilci, ne poznam niti enega nasilnega, niti enega v depresijah, tudi nobenega shizorenika.. Sej vrjamem, da so to lahko posledice, tudi zaradi rednega uživanja kave imajo ljudje hude glavobole, težave s koncentracijo... Jst sm samo mnenja, da če je trave ilegalna bi morali biti tudi cigareti in alkohol.Ne vem sicer natančnih podatkov tako, da Smreka ne me primit za besedo, ampak mislim, da je v primerjavi z alkoholom vseeno manj ljudi, ki se zdravijo zaradi uživanja marihuane.
Drugače pa se strinjam z Dve olivi, industrijska konoplja je super, jst mam ogromno stvari iz nje, žal pa so kar drage, ker ima v Sloveniji zelo malo ljudi licenco za pridelovanje le te.
Aja skori bi pozabla, meni je konoplja znižala pritisk v očeh s katerim sem imela grozne probleme po operaciji. Morala bi jemat kapljice, ampak mi jih ni treba saj mi ga trava vstrajno znižuje.
Sej fajn, da ste proti vsem vrstam drog (tudi cigareti in alkohol, drugače se mi zdi to hinavsko), ampak še vedno mislim, da bi morali bit ljudje strpni in če vam ne paše se družit z zadetimi ljudmi se še vedno lahko umaknete in se zabavate po svoje.
Drugače pa se strinjam z Dve olivi, industrijska konoplja je super, jst mam ogromno stvari iz nje, žal pa so kar drage, ker ima v Sloveniji zelo malo ljudi licenco za pridelovanje le te.
Aja skori bi pozabla, meni je konoplja znižala pritisk v očeh s katerim sem imela grozne probleme po operaciji. Morala bi jemat kapljice, ampak mi jih ni treba saj mi ga trava vstrajno znižuje.
Sej fajn, da ste proti vsem vrstam drog (tudi cigareti in alkohol, drugače se mi zdi to hinavsko), ampak še vedno mislim, da bi morali bit ljudje strpni in če vam ne paše se družit z zadetimi ljudmi se še vedno lahko umaknete in se zabavate po svoje.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
- *urškica*
- Debatorica
- Na forumu od: 3. 8. 2007
Js mam deljeno mnenje glede trave.V družini jih mam neki ku redno bakajo,pa so vsi ful pridni na faksu,redno zdelujejo,sestrič ma celo povprečje 9,8.Sam on ma astmo tk,da je reku,da mu to pomaga.pa noben ni nč shujšan al pa zblojen .Večina kar jih poznam,da bakajo so mamicin fantki,super pridni v šoli,redno delajo poleg šole .
Vem pa tud za folk,ko so bli pol otroci mal čudni.Ker pravjo,da pri rednem bakanju,sploh pr fantih,pol otroci nimajo v redu razvoja.So presuhi,jokavi,depresivni.To sm tud nek brala,da na nekatere deluje okej,pa jim je čist kul,na druge pa ne.
Vem pa tud za folk,ko so bli pol otroci mal čudni.Ker pravjo,da pri rednem bakanju,sploh pr fantih,pol otroci nimajo v redu razvoja.So presuhi,jokavi,depresivni.To sm tud nek brala,da na nekatere deluje okej,pa jim je čist kul,na druge pa ne.
-
Sp3lca - Kofetarica
To, da ni naredila šole je posledica njenih osebnih težav (če jih ima) ali pa preprosto lenobe, ne pa trave. Jst kljub kajenju vem, kdaj se morem učit in se. To ni noben razlog.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Lahko pa da je posledica trave. Ker moj bivši sošolc je raj pohu u Amsterdamu ko da bi biu u šoli in je padu. Ne vem kolkič zaporedoma.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
Sp3lca - Kofetarica
Spoštujem tvoje mnenje, ampak po moje je še vedno to posledica lenobe in če je mlajši tudi prepopustljivih staršev. Itak, da rajši bi počival al pa kadil, ampak če maš vsaj malo pameti veš, kdaj se moreš usest za knjige in pogledat.
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Sp3lca napisal/-a:To, da ni naredila šole je posledica njenih osebnih težav (če jih ima) ali pa preprosto lenobe, ne pa trave. Jst kljub kajenju vem, kdaj se morem učit in se. To ni noben razlog.
Tega ne moreš trdit, ker ne veš. Na vsakega deluje drugače in brezveze, da zagovarjaš. Boš videla čez par let, kako bo pri tebi. Enkrat sem brala intervju z enim uspešnm podjetnikom, ki ima v lasti ne vem koliko podjetij. Je rekel, da je včasih na veliko kadil, potem pa je nehal, ker niti pod razno ne moreš voditi podjetij tako, da se ga vsak dan zakadiš.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov