Mačja bolezen / microsporia
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SETA II - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
*purple bitch* napisal/-a:če se ti bolezen razširi na lase ti vsi odpadejo in potem dolgo časa ne zrastejo ali pa tud sploh ne!!!!!!!!!!!!!!!!!
poznam enga tazga ja, k od tega nima več las
zgornji citat je pa nekak še edini razlog, zakaj doma nimam mačka/mačkice, ker se enostavno bojim da bi, ko bi ga/jo spustila ven, prnesu kej tazga domov in ... basta
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
sam sedaj ko guvurite kako nevarna je ta bolezen, me je začelo čuditi, da men dermatologinja ni povedal, da moram skos nositi gazo, da ne smem telovaditi v šoli itd...mej kr malce strah ratalo.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Imela sem jo pred 8 leti. Zdravnik mi sploh ni postavil prave diagnoze, zato je nisem nikoli posebej zdravila. Ko smo dali muca stran, mislec da je alergija, je cez cas izginila sama od sebe. Sele kasneje sem izvedela, kaj je to sploh bilo. Flekci so se najprej pojavili na obrazu in rokah, na koncu pa sem jih imela ze po celem telesu.
Zdaj, ko vem, da nisem alergicna, imam spet muco.
Zdaj, ko vem, da nisem alergicna, imam spet muco.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
SETA II napisal/-a:*purple bitch* napisal/-a:če se ti bolezen razširi na lase ti vsi odpadejo in potem dolgo časa ne zrastejo ali pa tud sploh ne!!!!!!!!!!!!!!!!!
poznam enga tazga ja, k od tega nima več las
zgornji citat je pa nekak še edini razlog, zakaj doma nimam mačka/mačkice, ker se enostavno bojim da bi, ko bi ga/jo spustila ven, prnesu kej tazga domov in ... basta
sam stara to bolezen loh stakneš tud na busu, bazenu, šoli, kafiču...kjerkoli kjer je folk...tega se u momentu nalezeš...ker je tud kapljično nalezljiva (kihanje, smrklj, pluvanje, slabo oprane vilce in žlice, kozari...).
-
*purple* - Cosmopsiho
smotkica_ napisal/-a:sam sedaj ko guvurite kako nevarna je ta bolezen, me je začelo čuditi, da men dermatologinja ni povedal, da moram skos nositi gazo, da ne smem telovaditi v šoli itd...mej kr malce strah ratalo.
te dohtarji so itak nesposobni.sej tud men tega vsga niso povedal, jest sem se pol pozanimala o tej bolezni pri svoji zdravnici pa po knjigah...
- krfjolca
- Kofetarica
Ni treba delat prevelike panike. Bolezen ni nevarna, je pa dolgotrajno in malce neprijetno zdravljenje. Pa ko jo ima en v družini, je potrebno zdraviti vse ostale člane in živali. Lasje ti tudi ne bodo kar tako odpadli, to je pri zastarani bolezni, če pa jo odkriješ in začneš zdravit že pri enem fleku, ni panike.
-
SETA II - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
*purple bitch* napisal/-a:sam stara to bolezen loh stakneš tud na busu, bazenu, šoli, kafiču...kjerkoli kjer je folk...tega se u momentu nalezeš...ker je tud kapljično nalezljiva (kihanje, smrklj, pluvanje, slabo oprane vilce in žlice, kozari...).
Vem, ja, sam če mam doma mačka k mi to bolezen direkt dam na kavč od zunej prnese, pa tud ... Si bom rajš eno želvico kupla
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
krfjolca napisal/-a: Lasje ti tudi ne bodo kar tako odpadli, to je pri zastarani bolezni, če pa jo odkriješ in začneš zdravit že pri enem fleku, ni panike.
oz. če se ti flek pojavi na glavi, te obrijejo, povijejo gravo in ti dajo žez mrežico.
Kar se tiče ostalih članov družine je čisto normalno, da grejo na pregled in če se odkrije kaj kar bi bila lahko posledica te bolezni se začne z zdravljenjem, drugače pa ni potrebno.
Živali pa je treba dat itak tud peljat k veterinarju na pregled. In zdravi se tudi samo tiste, ki so prenašalke te bolezni (ni nujno, da so tudi same okužene). Tiste neokužene pa se cepi. Cepivo pa zna biti zelo drago, zato se veliko lastnikov odloči, da žival izpustijo nekam na prosto. Kar je zelo grdo, ampak to se dogaja.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
To se pa jz spomnm, da je mel še takrat zdaaavni v vrtcu par folka.. Pa so mel vsi one gazice čez...
Kej več o bolezni pa ne vem..
Kej več o bolezni pa ne vem..
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
SETA II napisal/-a:zgornji citat je pa nekak še edini razlog, zakaj doma nimam mačka/mačkice, ker se enostavno bojim da bi, ko bi ga/jo spustila ven, prnesu kej tazga domov in ... basta
Če je maček redno cepljen in pregledan, ni razloga za strah, da bi od njega dobila kakšno bolezen, tudi če kdaj pa kdaj pohajkuje okol.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
- FemmeFatal
- Kofetarica
Mislim, da ne bo cisto drzalo. Kolikor sem jaz seznanjena z boleznijo, se le-ta lahko prinese domov na cevljih,... Vec o tem pa vedo povedat ljudje s tovrstnimi izkusnjami na forumih mojpes.com in macji-svet.org.
-
jokica - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 12. 2004
- Kraj: za 9 gorami
jest se srecava z microsporio kr dost glede na to, da mam enga macka doma... ampak ja men je rekla dermatologinja nej dam gazico cez, pa eno mazilo, k se mu ne spomnem imena... sam ne vem...
kako je s prenasanjem... ja ni nujno da mas macka doma... lahk kokr vem prneses tud drugace v dom...
kako je s prenasanjem... ja ni nujno da mas macka doma... lahk kokr vem prneses tud drugace v dom...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
-
*purple* - Cosmopsiho
marateja napisal/-a:SETA II napisal/-a:zgornji citat je pa nekak še edini razlog, zakaj doma nimam mačka/mačkice, ker se enostavno bojim da bi, ko bi ga/jo spustila ven, prnesu kej tazga domov in ... basta
Če je maček redno cepljen in pregledan, ni razloga za strah, da bi od njega dobila kakšno bolezen, tudi če kdaj pa kdaj pohajkuje okol.
ni cepljenja proti tej bolezni!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov