Luskavica

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 13. Nov. 2010 11:35

kar pravi Tearjerker za Elocom je res, ne sme se ga dolgo jemati, napiše ti ga pa vsak dermatolog, sama sem mela neke sprembe na koži in tudi sama imam več tubic elocoma doma. Pomaga začasno, druga je itak psiha, če se znebiš stresa gre večina kožnih sprememb papa, vsaj pri meni je tak, že dolgo jih nimam več, mela sem ga na vratu, zgledal je obupno, potem na notranji strani roke pri komolcu pa pri pazduhi, ampak zdej na srečo nič več. Res je da ne smeh vsega verjet dermatologom, oni dajo zdravilo da pomaga ziher, ampak ne dolgoročno, saj so ravno dermatološke zadeve najtežje za pozdravit, na izbiro pa nimajo veliko zdravil. Žal, tak pač je.
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 22. Nov. 2010 18:39

Ok, če koga zanima po naravni poti blažit luskavico naj poišče konjsko grivo in krvavi mleček. To sta rastlini, iz katerih lahko narediš tinkturo (za lasišče) ali pa mažo (za ostale dele telesa). Če mažeš parkrat na dan takoj ko se pojavi, lahko izgine v enem tednu. Če flek obstaja že dalj časa, bo potrebna potrpežljivost in redno mazanje več časa, ampak pomaga.
Kar se tiče konflikta, se strinjam. Koža je naš stik z okolico, družbo. Tudi s psihološkega vidika je potrebno delo. Zdravstvujte!
njegova.mala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova.mala » 22. Nov. 2010 20:10

@passiflora: kko pa narediš to tinkturo?
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 23. Nov. 2010 14:19

Vzameš svežo rastlino (konjska griva cveti od avgusta do oktobra)
(krvavi mlečnik od aprila do konca septembra) in jo daš v steklen kozarec (recimo tisti za marmelado), preliješ s 40% alkoholom (lahko domače žganje) in pustiš stati 2-3 tedne. Vsake toliko pretreseš kozarec, da bi bila koncentracija višja.
Potem daš lahko v stekleno posodico s pipeto (imajo jih v lekarni za 80 centov),
ker je s pipeto najlažje priti do skalpa ne da bi si polivala po laseh.
Recimo, da je boljše tako, ker alkohol izsuši las :)
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 23. Nov. 2010 14:27

Vzameš svežo rastlino (konjska griva cveti od avgusta do oktobra)
(krvavi mlečnik od aprila do konca septembra) in jo daš v steklen kozarec (recimo tisti za marmelado), preliješ s 40% alkoholom (lahko domače žganje) in pustiš stati 2-3 tedne. Vsake toliko pretreseš kozarec, da bi bila koncentracija višja.
Potem daš lahko v stekleno posodico s pipeto (imajo jih v lekarni za 80 centov),
ker je s pipeto najlažje priti do skalpa ne da bi si polivala po laseh.
Recimo, da je boljše tako, ker alkohol izsuši las :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 12. Jul. 2011 10:44

Jaz sem opazila, da se mi je pojavila nekaj dni nazaj. Šla v lekarno in kupila eno kremo, ki jo priporočajo za luskavico. Oktobra ko sem naročena pri dermatologinji, ji bom povedala tudi za to...
Sedaj pa mene zanima...ko se luskavico pozdravo iz. zgine (za nekaj časa) in je nimaš več....kako preprečiš ponovni nastanek?
Naj predel (zadaj na vratu) mažem z mastno kremo vsak dan?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 12. Jul. 2011 16:09

Pozdraviti je ne moremo, v latentni fazi pa ostaja z
soncem (UV žarki), pravilno prehrano, izogibanjem stresu, dobro duševno kondicijo (meditacija, joga) ipd.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Akademik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Akademik » 31. Jul. 2011 12:00

Lady_Cristina napisal/-a:To je čudno da ti krema ni več pomagala.. sej se da kak drugče rešit. Nič ni neozdravljivo (=dejstvo)

med branjem te teme se moram obregniti ob tole... "nič ni neozdravljivo" in potem še navajaš to kot "dejstvo". Huh, močne - predvsem pa neresnične besede.

Kronične bolezni že po definiciji povedo, da trajajo dlje časa, nekatere celo življenje. Glede avtoimunskih bolezni (kamor spada tudi luskavica) je običajno tako, da ni zdravila in so dejansko neozdravljive. Kako misliš, da se (če smo že pri tem) luskavica zdravi? Dobiš zdravilo, ki lajša simptome. Ne pozdravi se bolezen, simptome se omili. In še to je možno bolj kot ne samo poleti, pozimi običajno ta bolezen še bolj izbruhne. Glede luskavice še dandanes ne vedo čisto zagotovo, zakaj nastane in 100% je ne znajo zdraviti. Kako boš zdravil nekaj, kar ne veš, zakaj nastane?

Vse, kar si kdaj dobila za luskvico je bilo lajšanje simptomov. Predstavljaj si, da ti nekdo zapiči nož v stegno. Boli te, skeli. Potem bi ti pa dajali tablete proti bolečini. Ja, kul, manj bo bolelo, ampak NOŽ je še vedno prisoten. Razumeš? Luskavica se ne zdravi, ampak se simptomi blažijo, nož boš mela celo življenje v nogi.

Je pa res, ker ne poznajo te bolezni tako dobro, da nekaterim uspe "premagati" reč in se ne pojavlja več. Zakaj pride do tega, nihče ne ve. Če bi, bi že izločili reč, ki je pomagala in aplicirali na vse s to boleznijo.

Sorodna reč so razno razne alergije, kjer tudi ne vedo vzroka. Pa predno uleti kdo s kakšno izjavo, da je alergija "psihološka" reč, naj povem, da ni. Pri testiranju za alergijo dobiš okoli 20, 40 snovi na roko in se potem na koži pozna alergena reakcija na tisto snov. Pri tem je potrebno omenit, da ne veš točno, katera snov predstavlja kaj.

Skartka, mnogo bolezni je neozdravljivih, pri večini se pa tako ali tako samo blažijo simptomi, žal.
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
Uporabniški avatar
DiNozzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2011
Kraj: Divjina

Neprebrana objavaNapisal/-a DiNozzo » 01. Avg. 2011 5:01

Hja, tole v zelo blagi obliki imam tudi jaz. Če se pojavi kak izpuščaj malo počakam, da vidim če se poveča, potem pa 4 dni mazanje s Kuterid-om 2x dnevno in če ne pomaga po premoru nekaj dni (več kot 3) ponovim vajo. Izpuščaja sem imel na nogi in na lasišču...pa sta izginila. Tale krema je zelo agresivna, uniči zgornje plasti kože in jo prisili, da se regenerira.
He cannot bury his mistakes in the grave like the doctors/.../He cannot argue them into thin air or blame the judge like the lawyers. The engineer simply cannot deny he did it.

- Herbert Hoover on engineering
moni_kju
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a moni_kju » 01. Avg. 2011 13:24

moj kolega ima tut luskavico pa je zacel s konopljinmu oljem in prav da mu ful pomaga....
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 23. Avg. 2011 13:23

V družini imamo tut mi luskavico in to v zelo hudi obliki. Dejstvo je, da dokler so še blagi znaki (otoček na komolcu, kolenu, mal po lasišču), se da znake omilit s kremami, ko pa pride do oblike, ko si po celem telesu tak, je pa to s tem skoraj da nemogoče odpravit - žal. Je pa tako, da mnogi luskavico dobijo v obdobju pobertete, potem pa iz nezenanga razloga izgine in se ne pojavi več, spet drugim ostane za celo življenje. Kolikor js poznam ljudi z luskavico (sploh tiste, ki imajo hudo obliko), jo s soncem, morjem, mažami lahko omiliš le do te mere, da imaš samo fleke, ki so morda malo manj vidni, nimaš pa lusk. Drugače pa je v moji družini oseba poskusila že praktično vse, pa ni nič pomagalo. Tudi obsevanje, ki ga opravljajo medicinsko, je pomagalo samo za nekaj mesecev (takrat luskavice ni bilo), potem pa se je ponovno pojavila (vemo pa, da obsevanje ni ravno zdravo in če zato, da potem za 3 mesece nimaš luskavice, non stop hodiš na obsevanje, bolj škodiš sebi, kot sicer). Dejstvo pa je, da luskavica (psoriaza) še ni kaj dosti raziskana bolezen, obstaja več teorij, zakaj naj bi se pojavila in pri nekaterih drži ena, pri drugih druga, pri tretjih nobena. Ena od teorij je npr., da je luskavica poveznana tudi z zdravjem notranjih organov ter stanjem tvojih zob (pa vsaj pri nas ne zdrži). Prav tako je zdaj na novo znana teorija, ki jo je v svet ponesel zdravnik, ki so mu zaradi tega odvzeli licenco, o tem, da se pojavi zaradi preveč zakisanega telesa, ki ga je zaradi tega nujno potrebno nevtralizirati, in sicer s tem, da vsako jutro na tešče vzameš žličko sode bikarbone. To zdaj izvaja član v moji družini kakšne pol leta, a za 1x ni učinka.

Če vas zanima zadnja raziskava, je to link, pol naprej boste pa nek člank še najdl.
http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Medicina-in-zdravilstvo/Soda-bikarbona-lahko-premaga-rakava-obolenja.html

Morm pa rečt, da vse, ki imate luskavico popolnoma razumem. Kot pa sama vidim, je od človeka odvisno, kako jo vzame. Nekaterim, ki imajo hudo obiliko, je vseeno, grejo na morje, čeprav sami pri sebi vedo, da jih bodo vsi opazili zaradi tega - mislim, da je to super, konec koncev zadeva ni nalezljiva, sami si niste krivi, da jo imate. Imam pa izkušnje, ko ljudje to celo življenje skrivajo, ker se zavedajo, da so ljudje lahko kruti in jih na svoj način tudi razumem - ljudi z luskavico, da se razume!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov