Krvodajalstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
MUMI napisal/-a:mam premalo kil, zato ne morem dati krvi (min. teža je 50 kg).
bi jo, to so plemenita delanja....vzela pa ne.
za moje najbljižje bi vztrajala, da dobijo mojo kri in ne od anonimnega krvodajalca.
Tudi, če je anonimni darovalec ni važno. samo, da je kri zdrava(da ni kakšne bolezni). Samo, da človek preživi.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
- MUMI
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 11. 2005
Hely_3 napisal/-a:MUMI napisal/-a:mam premalo kil, zato ne morem dati krvi (min. teža je 50 kg).
za moje najbljižje bi vztrajala, da dobijo mojo kri in ne od anonimnega krvodajalca.
Tudi, če je anonimni darovalec ni važno. samo, da je kri zdrava(da ni kakšne bolezni). Samo, da človek preživi.
kako pa veš?
jaz ne verjamem več nič, preveč je blo napak.
to je zame možnost samo v nujnih primerih.
-
Tigi - Cosmopsiho
MUMI napisal/-a:Hely_3 napisal/-a:MUMI napisal/-a:mam premalo kil, zato ne morem dati krvi (min. teža je 50 kg).
kako pa veš?
jaz ne verjamem več nič, preveč je blo napak.
to je zame možnost samo v nujnih primerih.
Mislim, da zdej bl preverjajo.
Nebom pa trdila.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
plankyca - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 11. 2005
- Kraj: Moravče
drgac se da tut tko nrdit da das kri in recs da nej jo spravjo zate ce jo bos kdaj rabla. tko bos najbl sigurna da ne bos dubla nobene bolezni ce te res tok skrbi. loh jo das pa za koga druzga spravt. vse je mozno. to grem jst zdej nrdit.
- MUMI
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 11. 2005
plankyca napisal/-a:drgac se da tut tko nrdit da das kri in recs da nej jo spravjo zate ce jo bos kdaj rabla. tko bos najbl sigurna da ne bos dubla nobene bolezni ce te res tok skrbi. loh jo das pa za koga druzga spravt. vse je mozno. to grem jst zdej nrdit.
Kolikor sem na tekočem o tem, je tega vedno več....avtotransfuzija.
-
Tigi - Cosmopsiho
Mene pa zanima, ker gremo jutr na krvodajalsko akcijo. In bom darovala kri. Ali lahko vozim avto potem? Zato, ker imam razgovor?
Drugače naj bi se peljala z avtobusem, ki ga organizira šola ampak morm jit pa še jutr z avtom ker imam nek razgovor?
Kje lahk to izvem?
Drugače naj bi se peljala z avtobusem, ki ga organizira šola ampak morm jit pa še jutr z avtom ker imam nek razgovor?
Kje lahk to izvem?
-
Anchi - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Ja po moje da ga lahko voziš zakaj pa ne. Odvisno pač kako se boš počutla po odvzemu. Pokliči na transfuzijsko, pa ti bodo povedali. Samo mislim, da ne boš dobil bistveno drugačnega odgovora. Kot se boš pač počutila, tako boš vedela a si za vozit ali ne. Če ti bodo rekli kaj drugega, pa le sporoči.
Jz sm bla čist flegma, nč slabosti al pa česa drugega, je pa res, da sm po parih urah ratala zaspana. In sm šla spat in sm spala kot TOP ene 4 ure!! Huh, to je bil pa spanec...pravičnega!
Jz sm bla čist flegma, nč slabosti al pa česa drugega, je pa res, da sm po parih urah ratala zaspana. In sm šla spat in sm spala kot TOP ene 4 ure!! Huh, to je bil pa spanec...pravičnega!
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
-
Tigi - Cosmopsiho
Anchi napisal/-a:Ja po moje da ga lahko voziš zakaj pa ne. Odvisno pač kako se boš počutla po odvzemu. Pokliči na transfuzijsko, pa ti bodo povedali. Samo mislim, da ne boš dobil bistveno drugačnega odgovora. Kot se boš pač počutila, tako boš vedela a si za vozit ali ne. Če ti bodo rekli kaj drugega, pa le sporoči.
Ja sej morm prašat. Jutr zjutraj bom poklicala.
-
plankyca - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 11. 2005
- Kraj: Moravče
itaq da loh vozs sej ni to nc narobe. ucasih mogove kdo skp pade sam drgac pa ni panike. po tem si cist normalen sam mal mors pocakat da se se okrepcas da dobis mal energije nazaj in to je to. res se loh sama pels z avtom.
-
Tigi - Cosmopsiho
plankyca napisal/-a:itaq da loh vozs sej ni to nc narobe. ucasih mogove kdo skp pade sam drgac pa ni panike. po tem si cist normalen sam mal mors pocakat da se se okrepcas da dobis mal energije nazaj in to je to. res se loh sama pels z avtom.
Ok. Potem gremo pa z avtom;)
-
Tigi - Cosmopsiho
A kej veste ali dons lahk jem mandarine če grem zutraj na krvodajalsko????
-
Tigi - Cosmopsiho
No danes sem bila na krvodajalstvu. Dala sem kri.
Je super občutek, ko veš da si pomagal. Sploh ni tako grozn občutk. Res, da je igla malo debelejša ampak vseeno je tako čudovit občutek. čeprav moje prijateljice so delale tako paniko, da je kar joj ane. Ampak smo preživeli. Tako, da sem se odločla, da grem čez štiri mesece zopet.
Tako, da punce pejte! Ne bom vam žal.
Je super občutek, ko veš da si pomagal. Sploh ni tako grozn občutk. Res, da je igla malo debelejša ampak vseeno je tako čudovit občutek. čeprav moje prijateljice so delale tako paniko, da je kar joj ane. Ampak smo preživeli. Tako, da sem se odločla, da grem čez štiri mesece zopet.
Tako, da punce pejte! Ne bom vam žal.
-
Tigi - Cosmopsiho
Tanja__ napisal/-a:¤MiSsY¤ napisal/-a:
drgač je pa to ful lepo, pa baje so pol še sendviči zastojn pa to.......
AAAAAA..... lol!!!
Ja no sej je res ampak glih zarad sendvičev pa res nism šla
Morm pa priznat, da se med osebjem (medicinske sestre=moški) najde tud zelo čedn, mlad,... Tako, da strah zelo hitro popusti
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]