Krvodajalstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
miss missy - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2005
jst sm pa hotla dat kri, pa ne ustrezam kriteriju... mam premal kg
The key is, never stop doing what you love!
-
greyangel - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 9. 2005
- Kraj: Six feet from the edge
Jaz pa še nisem darovala do zdaj, sam sem se odločla da bom takoj ko bo naslednja krvodajalska akcija....( no, če bom ustrezala pogojem )
Se mi pa zdi to ful dobr. Sicer pa nikol ne veš, mogoče boš pa prav ti al pa kdo od tvojih bližnjih kdaj rabo kri.....treba si je pomagat
Se mi pa zdi to ful dobr. Sicer pa nikol ne veš, mogoče boš pa prav ti al pa kdo od tvojih bližnjih kdaj rabo kri.....treba si je pomagat
Angels fall first...
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Hm men se zdi lepo, ampak še nisem bla.
Moj tip pa hodi vsakih par mescev. Ne vem no, nimam kakšnega pametnega izgovora. Tut ni me strah krvi ali česarkoli.
No, glede na missy bi rekla, da jaz tut ne bi ustrezala in bi imela premal kg.
Moj tip pa hodi vsakih par mescev. Ne vem no, nimam kakšnega pametnega izgovora. Tut ni me strah krvi ali česarkoli.
No, glede na missy bi rekla, da jaz tut ne bi ustrezala in bi imela premal kg.
-
u_k_i - Debatorica
- Na forumu od: 31. 8. 2005
- Kraj: ljubljana
ful podpiram. žal mi je zdravnica odsvetovala, ker sem prehitro anemična in je baje lahko nevarno... morem vprašat še kako zdravnico, pa če bo rekla da moja zdravnica ne ve kaj govori, bom šla
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
a živi svoje sanje
-
pikica69 - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 3. 2005
- Kraj: girl next door
no samo tko, da bo nekaterim, ki cakajo na krvodajalsko akcijo, v informacijo (razen ce pac niste iz lj)... kri lahko darujes vsak delovni dan!!!
jst pa zdej cakam, da se par dni pretece od tistih 4 mesecev, pa spet sibam darovat.... se mi zdi tok fajn, da lahko nekmu pomagam...
sm pa tut med tistimi, ki so darovalci organov, ce/ko se meni kaj zgodi
jst pa zdej cakam, da se par dni pretece od tistih 4 mesecev, pa spet sibam darovat.... se mi zdi tok fajn, da lahko nekmu pomagam...
sm pa tut med tistimi, ki so darovalci organov, ce/ko se meni kaj zgodi
"well, that answers one question but arouses several others!"
-
*tamalla* - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 3. 2005
- Kraj: celje
jst bi tud ful darovala kri to sem že rekla da ko bom stara 18 grem takoj...
in res bom šla...mislim da je to tak lepa stvar da veš da nekomu lahka pomagaš...
nikoli ne veš mogoče v tem trenutku nekdo potrebuje tvojo kri...
tak da 3 mesece še počakam in bom šla...
in res bom šla...mislim da je to tak lepa stvar da veš da nekomu lahka pomagaš...
nikoli ne veš mogoče v tem trenutku nekdo potrebuje tvojo kri...
tak da 3 mesece še počakam in bom šla...
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Mhm... Men je tut zmeri slabo, ko mi kri vzamejo, tako da nisem za te zadeve. Je pa že šel moj lubi in pa en kolega. In morm rečt, da se mi zdi to ful ful ful lepo.
Btw: A ti tam lahko tut povejo katero krvno skupino imaš? Ker mene že nekaj časa firbec matra, sam nwm kako se da to izvedet.
Btw: A ti tam lahko tut povejo katero krvno skupino imaš? Ker mene že nekaj časa firbec matra, sam nwm kako se da to izvedet.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
cat85 - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 2. 2005
Jaz sem bila enkrat, pa mi je niso vzeli, ker nisem bila 100% zdrava. Pa mi je zdravnica rekla, da ko bom čist zdrava pa da bo minlo najmanj 3 mesece po tem ko sem alergijo prebolela naj pridem na kliniko.
Bi jo pa rada dala, ker se mi zdi to full lepo, da lahk nekomu na tak način pomagaš.. Ampak kaj, ko sem vedno nekaj prehlajena al pa imam alergijo - se sploh ne spomnim več, kdaj sem bila nazadnje "normalna".
Drgač pa mam namen it ko se mi bo stanje izboljšalo - pa se bi tud vpisala med darovalce organov pa kostnega mozga - sam to zadnje še nisem ziher, ker baje full full boli..
Aja, Maychy, ti povejo, katero krvno skupino imaš ja
Bi jo pa rada dala, ker se mi zdi to full lepo, da lahk nekomu na tak način pomagaš.. Ampak kaj, ko sem vedno nekaj prehlajena al pa imam alergijo - se sploh ne spomnim več, kdaj sem bila nazadnje "normalna".
Drgač pa mam namen it ko se mi bo stanje izboljšalo - pa se bi tud vpisala med darovalce organov pa kostnega mozga - sam to zadnje še nisem ziher, ker baje full full boli..
Aja, Maychy, ti povejo, katero krvno skupino imaš ja
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
-
*melby* - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Jst sm bla že 2x na avtotransfuziji (kri so mi vzeli, da sem med operacijo dobila nazaj svojo kri), ker pa te krvi od avtotransfuzije (2x4 deci) ni bilo dovolj, sem po operaciji dobila še eno vrečko (4 deci) tuje krvi, tako da bom šla sigurno kdaj na krvodajalsko akcijo. Ni nič groznega
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
- daylight
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 5. 2005
- Kraj: Obala
Anchi napisal/-a:Huh, o temu smo sigurno pisali, sam je bilo po moje izbrisano ob napadu hekerjev.
No, jz sm darovalka oz. sm že darovala, tako da sm v registru...in sm kar malo presenečena, da sem zaenkrat edina tu.
Prvič sem darovala kri v 4. letniku gimnazije, takrat smo bili vsi srečni, da nam je (nekaterim) zaradi tega odpadel pouk. Večina jih je sicer vedela, da ne bodo darovali, so se pač znašli.
Tudi sama nisem ravno navdušenka nad iglami, sploh pa ne tistimi, ki jih uporabljajo za odvzem krvi...brrrr, kakšna debela igla je to. Ko sm kri darovala prvič, sem imela v glavi pripravljene vse scenarije, od omedlevice, slabosti, in nevemčesa...pa nisem doživela nič od tega. Je bilo prav fino, ko sem prišla domov sem za par ur odspala spanec pravičnega - brez sanj, kot TOP, he he.
Ženskam vzamejo 4deci krvi, moškim pol litra...kar konkretno.
Glede malice je pa tako, da je tudi uredu. Postrežeš si lahko s kar precej stvarmi...če je pa kdo blazno lačen, lahko pa naredi tako, da najprej na pregledu pri zdravniku reče, da je lačen in dobi kupon in gre papcat. Potem ti pa še sestre po odvzemu krvi dajo en kuponček, tako da za lakoto se vam ni treba bat.
Do zdaj sem jo darovala 2x, so me pa že parkrat tudi klicali, če se lahko zglasim pri njih.
Kakorkoli, meni se to zdi zelo lepa stvar in predvsem koristna in sem vesela, če s tem komurkoli na kakršenkoli način pomagam.
Če koga še kaj zanima...
kaj ne uzamejo puncam 3 dl in fantom 4?
usaj pri nas je tko samo so in puncam in fantom uzeli 3 dl..
in tle pri nas ne dobis bonov za jest it, ampak samo reces da ti dajo kaj v menzi ki je tam pac..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov