Krvodajalstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
jst sm šla enkrat na krvodajalsko, pa bi šla še kdaj sam nekak je zmer ob tistih cajtih pa na tak datum k mi sploh ne ustreza.tko da res bom probala še kdaj it.
drgač pa jst nism mela pr tem nobenih problemov, je vse gladko potekalo, s tem mislim predvsem to, da so mi kuj najdl žilo.k se zna zgodit da se ti žile bl slabo vidijo in ti jo poj iščejo kar zna bit zlo boleče
drgač pa jst nism mela pr tem nobenih problemov, je vse gladko potekalo, s tem mislim predvsem to, da so mi kuj najdl žilo.k se zna zgodit da se ti žile bl slabo vidijo in ti jo poj iščejo kar zna bit zlo boleče
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
wannabe napisal/-a:Rada bi dala kri, mam drugač baje zelo dobro, sam je problem, ker se mi vrti že po tistem k ti jo vzamejo na zdravniškem pregledu tok, da pomoje če bi mi je kej več, da bi kr skupi padla.
Ja jst mam že tk nizek pritisk in so mi jo vzel sm padla v nezavest 2x zapored...ampak je blo pol kulll sam sošolke so celo paniko nardile...sej unim sem povedala da rada skupi padem pa so rekla da dam lahko vseeno...ko se mi je to zgodilo sem rekla če je men pol odsvetovano, da darujem kri so a rekla da sem vseeno dobrodošla...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Am ne morem jst tega. Jaz se bojim že tako dat kri za preiskave. Pa da bi potem tam ležala pa da gledam kako mi kri jemljejo?!? Ni šanse. Že ob sami igli mi slabo rata, pol bi me lahko samo še pometli na smetišnico, ker me ne bi več skupej sestavili. Je prijateljica to doživela, ko smo morali dat kri za preiskave ko so nas zaposlili.
Tako da a-a jaz pa že ne
Tako da a-a jaz pa že ne
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
U, na to temo pa še nism odgovarjala, bom pa zdej.
Jez tudi nism darovalka, čeprav velikokrat razmišljam o tem. Ampak me je strah, še posebno od takrat, ko sm zadnjič dala kri na zdravniškem (to je blo že enih 5 let nazaj) in mi je sestra tko grdo vzela, da sm mela ful veliko črnico. Včasih sama sebi rečm, da zakaj sm tko pomehkužena . Vem, da bi s krvjo lahko marsikomu pomagala in mi je bedno, da ne grem zaradi strahu. Kaj pa če se meni kdaj kej zgodi? Takrat bom tudi potrebovala kri od drugih... Sam zaenkrat še nism premagala svojga strahu .
Jez tudi nism darovalka, čeprav velikokrat razmišljam o tem. Ampak me je strah, še posebno od takrat, ko sm zadnjič dala kri na zdravniškem (to je blo že enih 5 let nazaj) in mi je sestra tko grdo vzela, da sm mela ful veliko črnico. Včasih sama sebi rečm, da zakaj sm tko pomehkužena . Vem, da bi s krvjo lahko marsikomu pomagala in mi je bedno, da ne grem zaradi strahu. Kaj pa če se meni kdaj kej zgodi? Takrat bom tudi potrebovala kri od drugih... Sam zaenkrat še nism premagala svojga strahu .
Just dance and everything it´s gonna be ok!
-
sleepyheadgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
js sm pa še premlada tko da čakam da mamo nasledn let v šoli krvodajalsko tkt bom šla. Pol pa na usake tok cajta zihr
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
js sm pa zmeri govorila, da si ne bi upala it, pol me je pa tok firbec matru, kakšno krvno skupino mam, da sm res šla. ampak mi je fotr doma reku, da so kao včasih govorl, da ne smeš nč jest prej. in pol res nism nč jedla (drugač pa vsak dan zjutri jem) in pol sm mogla še 1 uro čakat, da sm na vrsto pršla (smo mogl stat v vrsti). med odvzemom krvi sm bla čist kul, nč mi ni blo slabo al paa kj. pol sm šla pa še u trgovino in mi je kr zakuhal v glavo, roke sm mela pa čist mrzle pa ful sm se slabo počutla. pol, k sm dala kri, bi mogla it takoj dam, ne pa da sm še okol hodila. pa prej je obvezno treba jest (mi je tut sestra tm rekla, da ni več tko, da ne bi smel jest prej).
k bo naslednič na našem koncu krvodajalska, bom spet šla (če ne zarad druzga pa zato, k za rh še nism zvedla, a mam + al - )
k bo naslednič na našem koncu krvodajalska, bom spet šla (če ne zarad druzga pa zato, k za rh še nism zvedla, a mam + al - )
- janna
Jaz bi šla, ampak se grozno bojim inekcij Sploh sedaj, ko sem prebrala kakšna debela igla naj bi bila to. Verjetno pa moje krvi sploh ne bi hoteli, ker sem malo slabokrvna (sestro so zavrnili enkrat zaradi tega).
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
js čakam d bo u šoli potekala ta akcija...ma čudno, k do zdej bi mogla že bit...(lhko je letos malo bolj pozno)...
moja sestra redno daje kri in vedno je po darovanju OUT-ne more nič delat cel dan, je ful švoh...ma upam d sm js malo drugačna, d se meni to ne bo zgodilo, ker js bi ful rada darovala...
moja sestra redno daje kri in vedno je po darovanju OUT-ne more nič delat cel dan, je ful švoh...ma upam d sm js malo drugačna, d se meni to ne bo zgodilo, ker js bi ful rada darovala...
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
jst sem šla v srednji šoli, ampak so me zavrnili, ker sem imela prehiter srčni utrip (malo me je bilo strah). drugače sem si ful želela dat kri, tako da bom probala še kdaj.
sicer sem se prijavila še za darovanje kostnega mozga, ampak me do zdaj niso poklicali (baje je itak manj kot 1 % možnosti).
sicer sem se prijavila še za darovanje kostnega mozga, ampak me do zdaj niso poklicali (baje je itak manj kot 1 % možnosti).
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Jz sem navajena kri dajat, ker so mi jo stalno jemali in preverjali hemoglobin, tako da me tega ni strah in bi jo prav z veseljem darovala, če ne bi imela tako slabe ... bom poskusila čez en mesec, ampak mislim, da mi ne bodo vzeli ...
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Jaz sem se od vseh teh preiskav krvi že tudi navadila na iglo, ampak z mojo slabo krvjo si ne bi imeli kaj začet, tak da niti ne grem. Sem se enkrat v gimnaziji zagnala s sošolko tja, ampak na koncu nobena ni dala krvi. Jaz ne, ker sem postala omotična že od tistega vonja tam, sošolka pa ne zarad tatuja.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov