Kri v urinu

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 03. Jun. 2008 8:52

počakala bom ma bo menstruacije konc in ce bom se opažala kri, bom šla, ker zdj me boli ne več... dvomim da je biu mehur, prej kksna rana al pa kej podobnga...
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2007
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lally* » 03. Jun. 2008 10:48

Drugič če tvoja zdravnica ne dela ali če se ne javlja, pejt takoj na urgenco. Tm ni naročanja in si takoj na vrsti. Ker to je zlo resno če se ti med urinom kri pojavlja in peče... to je mela moja frendica (vnetje mehurja ali ledvic - ne vem točno), pa se ji je pol skos ponavlal, vlekl, ker ni šla takoj k zdravnici... na konc je dobila ful močne tablete, da se je zbolšal. Pa še zdj včasih jamra, da jo ledvica bolijo.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Jun. 2008 13:07

*QueenBitch* napisal/-a:Ja mogoče bi poklicala zdravnico pa ji razložila kaj pa kako pa povedala, da zdj maš pa menstruacijo itd. in kaj naj narediš in naj te naroči in tko naprej.

... ali napoti nekam, kjer jo bodo takoj oz. vsaj hitro sprejeli (četudi te zdaj več ne boli, včasih je ravno to napaka, ko na nekaj pozabimo, ker mine).
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 03. Jun. 2008 13:53

Sicer pa je takole - nekako se da ločiti urin, ki je v vodi in kri, ki je posledica menstruacije ali kakšne ranice. Če je v vodi, vidiš, da plava direktno noter, je pomešan z vodo, je voda drugače obarvana ipd., če je m. ali ranica, pa lulaš iz druge luknjice, torej lahko s sokolovim očesom nekako ugotoviš, od kod prihaja zadeva ... pomagaš si lahko z ogledalom, da vidiš, če krvaviš iz nožnice in to je to ... Tudi glede pekočega občutka - ko peče zaradi mehurja, te peče ob lulanju in to zelo, čutiš, da prihaja iz sečevoda, če pa peče kaj okoli nožnice pa je drugače ...

No, se mi zdi, da je treba poznati svoje telo in pri taki zadevi pač malo bolj budno opazovati spremembe ... In potem iti k zdravniku, če sumiš, na kaj hudega. Pri mehurju vsekakor, pri poškodbah zunanjega spolovila pa počakaš par dni in se mora zelo hitro zaceliti + ne boli/peče tako zelo kot mehur.
ursekk
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ursekk » 03. Jun. 2008 20:49

moi beli tok je ful čudn ne... ima neprijetn vonj... barvo ma gdaj belo rumeno uasih prozorno je sluz... ful mi je bed k nemorm bit samozavestna učasi mi začne smrdet sama zavoham pa ja nom higijenske vloške.!!!
piš!! medikaa@gmail.com al pa kr sm gor
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 04. Jun. 2008 12:38

jaz tukaj težko kaj rečem, ker res nisem imela težav z belim tokom. Imam ga mogoče en dan v 8 mesecih...ker sem prenehala z uporabo vseh vložkov, si sedaj pomagam s tisto čašico in to je to.

res pa pojma nimam kako vplivati na vonj, ker jaz nimam ravno vonja, da bi se zavohala...:(
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 04. Jun. 2008 13:22

higiena higiena higiena, probi se čim več umivat, s primernim milom al pa samo z vodo, pa pejt k zdravniku, najbrž maš kakšno glivično vnetje, te tut kej peče/srbi?
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 04. Jun. 2008 13:25

Kakšno milo pa uporabljaš? Meni mi je intimno mili (Hygiea) ful pomagalo pri raznih težavah. Že eno leto me nič več ne matra.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Jun. 2008 14:19

Dita- napisal/-a:higiena higiena higiena, probi se čim več umivat, s primernim milom al pa samo z vodo, pa pejt k zdravniku, najbrž maš kakšno glivično vnetje, te tut kej peče/srbi?

Narobe! Več umivanja = več težav pri občutljivih ženskah. Voda nima ustreznega pH-ja in ruši nožnično floro, zato je priporočeno umivati čim manj, 1-2x na dan z mlačno vodo, brez mil, dobro posušiš na zraku ali 'potapkaš' z brisačo (ne briši grobo!), izogibaj se vložkom, raje večkrat na dan menjaj hlačke, ki naj bodo bombažne in to je to.

Beli tok pa se razlikuje od ženske do ženske. Ene ga sploh nimajo, druge spremlja vsak dan. Če ne povzroča srbenja/pekočine in nima izrazite barve ter vonja, je del tebe in ga sprejmi in omili z zgoraj navedenimi napotki, drugače pa pojdi h ginekologu.
Uporabniški avatar
urša**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2008
Kraj: šiška

Neprebrana objavaNapisal/-a urša** » 04. Jun. 2008 16:05

ursekk napisal/-a:moi beli tok je ful čudn ne... ima neprijetn vonj... barvo ma gdaj belo rumeno uasih prozorno je sluz... ful mi je bed k nemorm bit samozavestna učasi mi začne smrdet sama zavoham pa ja nom higijenske vloške.!!!

nočm strašit ampak se simptomi ujemajo s trihomonozo.. povzroča jo pražival, ki se prenaša s spolnimi stiki. bolezenski znaki se ponavadi pojavlajo samo pri ženskah: pekoče bolečine od vhodu v nožnico ali oblilen rumen izcedek, ki je neprijetnega vonja... sploh če so se težave pojavle pred kratkim in niso take od vedno obvezno obišč ginekologa
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Jun. 2008 16:49

urša** napisal/-a:
ursekk napisal/-a:moi beli tok je ful čudn ne... ima neprijetn vonj... barvo ma gdaj belo rumeno uasih prozorno je sluz... ful mi je bed k nemorm bit samozavestna učasi mi začne smrdet sama zavoham pa ja nom higijenske vloške.!!!

nočm strašit ampak se simptomi ujemajo s trihomonozo.. povzroča jo pražival, ki se prenaša s spolnimi stiki. bolezenski znaki se ponavadi pojavlajo samo pri ženskah: pekoče bolečine od vhodu v nožnico ali oblilen rumen izcedek, ki je neprijetnega vonja... sploh če so se težave pojavle pred kratkim in niso take od vedno obvezno obišč ginekologa

Eh, običajno so krive glivice ali pa bakterijsko vnetje ali pa celo ni nič takega in je to del ustroja njenega telesa. Ljudje smo si različni.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 04. Jun. 2008 18:00

in gres na ugrenco, in te vsi naderejo, da to ni nujni primer, tako kot pri moji sestri. :roll:
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 04. Jun. 2008 21:20

ka pa če so ledvice?...a ni kri v urinu tud znak za ledvične kamne...pa unetje mehurja ja

no men je tud mal kri tekla,ne glih kri,ampak tak rjav,čudn,,pa mal krvi umes...začel se mi je en tedn al pa 2 pred menstruacijo,pa je bolel,pa srbel,2 dni pred menstruacijo sm mela pa tak težek občutek...pol je blo ql po menstruaciji,pa pol spet isto...pa je bla bakterija v urinu,sm dobla antibiotike,pa je ql...
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 06. Jun. 2008 13:18

no zdej me pa res firbec že matra kaj je....
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 07. Jun. 2008 13:12

cau.

jst mam tut podoben problem , pa ne upam zdrauniku.

zgleda kot beli tok, take bol temne barve , pa tko mal krvi vmes, ...ni mensturacija ...pa boli me tko v višini maternice in jajčnikov.

a je lohka kako vnetje , pa to kei nevarnega ?? s kakimi posledicami??

hvala za odgovoreee

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]