Kontracepcijski obliž

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvezdica007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Med zvezdicami...

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvezdica007 » 26. Jun. 2005 18:36

Hvala za odgovor! Neki moram še uprašat: a če se dotakneš s prsti tiso stran kjer je lepilo, a je to zelo narobe? Jst sm se ponesreči kr dost dotaknila te površine, ampak sm si obliž useeno nalepila, ker se mi ga je zdelo škoda vržti stran.
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 26. Jun. 2005 21:08

Zvezdica007 napisal/-a:Hvala za odgovor! Neki moram še uprašat: a če se dotakneš s prsti tiso stran kjer je lepilo, a je to zelo narobe? Jst sm se ponesreči kr dost dotaknila te površine, ampak sm si obliž useeno nalepila, ker se mi ga je zdelo škoda vržti stran.

Jaz tudi, pa ni bilo nič narobe. :D
Uporabniški avatar
Zvezdica007
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Med zvezdicami...

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvezdica007 » 26. Jun. 2005 21:11

Sm se že ustrašla, da je... Ker v navodilih piše, da se ne smeš te strani dotikat.
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 20. Jul. 2005 8:33

Glih dons sem brala časopis, pa zasledila članek z naslovom Obliži: Smrtno nevarna kontracepcija!
Znano je, da hormoni gostijo kri, a uporaba nove zaščite pred nosečnostjo je menda kar trikrat nevarnejša od preizkušenih kontracepcijskih tabletk.
...
Možno bi bilo, da ta razlika nastane zaradi različnega vnosa hormona v telo. Čeprav je raven estrogena v tabletki in obližu približno enka, hormon iz KT potuje skozi prebavno sistem, tisti iz ibliža pa prehaja naravnost v krvno obtok.

:roll:
vse je že tolk škodljivo, očitno bo sam še vzdržnost pršla v upoštev :?
Lp
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
zvezdica83
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica83 » 20. Jul. 2005 8:37

sm slišala isto kot smejkica.
zdi se mi tud ni glih tok varno kt pa kondom oziroma tabletke
, ne vem, napište une k ste ga že uporable-če je res učinkovit :razz:
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 20. Jul. 2005 13:37

Jst sicer ne vem, kaj je bolj škodljivo, sam v tem članku piše, da je obliž bolj kot pa tabletke ( glede na raziskave k so ble narjene ). Tko da tut obliži očitno niso tolk nedolžni kot pa se zdi ...
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 20. Jul. 2005 13:38

jst sm tud to dons brala, v slovenskih novicah je bil člank
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
glamBABY
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a glamBABY » 23. Jul. 2005 4:21

preveč tvegano se mi zdi bom raj kr pr tabletkah ostala tista zgodba me je full prestrašla in pretresla :(
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 23. Jul. 2005 12:21

Dorotea napisal/-a:jaz sem slišala da je obliž učinkovit, nosiš ga 7 al 8dni pol pa nalepiš drugega...3x, pol pa 1tedn predaha...in prvi dan menze spet. Razkurijo me take babe, ki trdijo da so tabletke boljše že zato ker jih ne rabiš plačat-mislim hallo? :eek: Sej pa gre za tvoje telo....pa bolj zdrav je obliž ker ni strahu tako kot pri tabletkah, če jih pozabiš vzet...res pa moraš obliž menjevat vedno isti dan. malo premislite o tabletkah...če naj nebi kr nekaj časa oz tam eno leto mel otrok po nehanju tabletk..pol se malo zamislite, kaki učinki stranski so to, pa kaj ti dol pogoltneš vsak dan...kako grozno stvar, da zavira to... :eek: pa še ene oz večina se jih zredi....to so pokazale raziskave, nisem pa rekla da vse. Obliž je definitivno boljši, pa pač daš tistih 2800 kar tud ni tolko na mesec. Poleg tega, če vam je dat težko tote 3k, se z fantom zmenita pa data vsak pol...konec koncev ni zaščita samo odgovornost ženske, ampak obeh, ker se oba v to vpleteta...in sta del tega :cool:

Povedala bom tako... Osebno se mi zdi nepotrebno placevat 2800 SIT za zascito, ki je ravno tako dobra kot tabletke, ki so zastonj. Poleg tega so tabletke v uporabi ze tam nekje od 60. let, obliz pa (vsaj kolikor sem s tem seznanjena) le nekaj let. V takem primeru se raje zanesem na tabletke, ker se morebitni stranski ucinki dolgotrajnega uporabljanja oblizev ne morejo pokazati cez noc. Se zredis... ce ne telovadis in se doma naziras do onemoglosti (vecina se jih ne zredi). Zato se mi zdi nepotrebno vsakrsno razburjanje... :roll:
Uporabniški avatar
p!a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a p!a » 25. Jul. 2005 11:49

Dorotea napisal/-a:
lun|ca napisal/-a:
Dorotea napisal/-a:jaz sem slišala da je obliž učinkovit, nosiš ga 7 al 8dni pol pa nalepiš drugega...3x, pol pa 1tedn predaha...in prvi dan menze spet. Razkurijo me take babe, ki trdijo da so tabletke boljše že zato ker jih ne rabiš plačat-mislim hallo? :eek: Sej pa gre za tvoje telo....pa bolj zdrav je obliž ker ni strahu tako kot pri tabletkah, če jih pozabiš vzet...res pa moraš obliž menjevat vedno isti dan. malo premislite o tabletkah...če naj nebi kr nekaj časa oz tam eno leto mel otrok po nehanju tabletk..pol se malo zamislite, kaki učinki stranski so to, pa kaj ti dol pogoltneš vsak dan...kako grozno stvar, da zavira to... :eek: pa še ene oz večina se jih zredi....to so pokazale raziskave, nisem pa rekla da vse. Obliž je definitivno boljši, pa pač daš tistih 2800 kar tud ni tolko na mesec. Poleg tega, če vam je dat težko tote 3k, se z fantom zmenita pa data vsak pol...konec koncev ni zaščita samo odgovornost ženske, ampak obeh, ker se oba v to vpleteta...in sta del tega :cool:

Povedala bom tako... Osebno se mi zdi nepotrebno placevat 2800 SIT za zascito, ki je ravno tako dobra kot tabletke, ki so zastonj. Poleg tega so tabletke v uporabi ze tam nekje od 60. let, obliz pa (vsaj kolikor sem s tem seznanjena) le nekaj let. V takem primeru se raje zanesem na tabletke, ker se morebitni stranski ucinki dolgotrajnega uporabljanja oblizev ne morejo pokazati cez noc. Se zredis... ce ne telovadis in se doma naziras do onemoglosti (vecina se jih ne zredi). Zato se mi zdi nepotrebno vsakrsno razburjanje... :roll:

Glede tega da se punca zredi po tabletkah ti lahko dam več primerov mojih prijateljic, sošolk, sestre...katere so vse bile večje suhice od mene...in od uporabe tabletk dalje...so uf.. :eek: ni finta v tem da moreš telovadit...jejo vse istzo kot prej...jaz sem jih jedla 1mesec in sem jedla isto, telovadla kot vedno in šla z kg gor skoraj 5kg-kar pa ni normalno! Sem odnehala z tem sranjem, sicer pa vsaka ve kaj dela s svojim telesom.

jst vsak dan laufam vsaj 4-5km, pa zdravo hrano jem, ampak po enomesečni uporabi KT sm se zredila za 2kg!! pa sm jedla yarina KT k nej ne bi zadrževale vode, pa celulit se mi je na riti naredu k ga prej nism mela!
Živi za biti, ne za izgledati!
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 25. Jul. 2005 17:54

Jest se s tabletami nism nč zredila. Res pa je, da mam Logest
Peek-a-boo!
Elizabetka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Elizabetka » 25. Jul. 2005 18:12

Veste iz česa delajo estrogen Premarin :?: :D
Uporabniški avatar
Tanja__
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Tanja__ » 25. Jul. 2005 20:48

Elizabetka napisal/-a:Veste iz česa delajo estrogen Premarin :?: :D

Česa?
Elizabetka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Elizabetka » 25. Jul. 2005 20:57

Tanja__ napisal/-a:
Elizabetka napisal/-a:Veste iz česa delajo estrogen Premarin :?: :D

Česa?

iz kobiljega urina,ko je kobila breja-noseča :oops:
Uporabniški avatar
MiskaMAJA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a MiskaMAJA » 25. Jul. 2005 22:45

jst jih uporablam že 2 mesca pa še nimam tok velkega trebuha da bi lahko posumla da sm noseča :lol: tiste k vas je pa strah da je to smrtno nevarno pa take bedarije pa tole. tud tangice baje niso zdrave, pa oprijeta oblačila pa sm prepričana da jih ma večina, pa nikol ne pomislte na to? in če bi bli obliži smrtno nevarni ne bi bli več na tržišču :roll:
Love is in the air

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov