Kontracepcijski obliž

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tanja__
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Tanja__ » 26. Jul. 2005 11:55

Elizabetka napisal/-a:
Tanja__ napisal/-a:
Elizabetka napisal/-a:Veste iz česa delajo estrogen Premarin :?: :D

Česa?

iz kobiljega urina,ko je kobila breja-noseča :oops:

Prosim :?: :?: :?:
Elizabetka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Elizabetka » 26. Jul. 2005 14:08

Ja res :!: bolje ta kot pa sintettičen...
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 26. Jul. 2005 15:27

Dorotea napisal/-a:no, pa vsaj ena se je postavla na mojo str :!: :eek:

Pri tem ne gre za to, kdo je na čigavi strani... Vsaka samo izrazi svoje mnenje...

Lp
Elizabetka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Elizabetka » 26. Jul. 2005 16:20

lun|ca napisal/-a:
Dorotea napisal/-a:no, pa vsaj ena se je postavla na mojo str :!: :eek:

Pri tem ne gre za to, kdo je na čigavi strani... Vsaka samo izrazi svoje

mnenje...

Lp

pa nič se bat kobilji estrogen je popolnoma enak človeškemu :!:
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 27. Jul. 2005 6:48

Jaz sem malo povpasala o tem oblizih,ker bi tut jaz menjala za tablete,pa jih baje ni dobro uporablat? ker baje mešajo kri pa nekaj( jadda jadda) ..in da so v amerikim,kjer to ze dolgo uporablajo...ene zenske umrle??? :eek: mislim je to mogoce? al si je to ona v lekarni zmislila??? jaz sm sm tak gledala :eek: sam teorticno,gre skozi kozo,tudi v kri, tableta pa ne gre v kri al kaj? no bijologija pa medicina mi lih nista najbol blizu :oops:
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 29. Jul. 2005 5:32

cosmy napisal/-a:Jest se s tabletami nism nč zredila. Res pa je, da mam Logest

No vidiš ti se nisi nič zredila jaz sem se pa kar za 4 kg zredila. Ampak seveda sem jih spravla dol. Ampak če se zrediš ali ne je to čisto odvisno od človeka in organizma.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Elizabetka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Elizabetka » 29. Jul. 2005 8:17

Veste,da tudi obstaja natural,estrogen,ki ne škoduje dolgoročno.
Niti za sintetičnega še ni dokazano,da bi lahko kdaj povzročil raka,nekatere študije kažejo celo ,da deluje proti raku.
Krepi lase,izboljša teksturo kože,proti gubam(v nemčiji obstaja estrogenska krema za obraz proti gubam)depresijam....
Uporabniški avatar
BuCHa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a BuCHa » 29. Jul. 2005 10:42

¤MajC¤ napisal/-a:Jaz sem malo povpasala o tem oblizih,ker bi tut jaz menjala za tablete,pa jih baje ni dobro uporablat?

ja js sm tut lih ucer brala u eni reviji da je ze 12 folka umrl "kao" zarad teh oblizev... sam kdo ve kaj je res pa kaj ne :)
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 29. Jul. 2005 10:43

to so že prejšn tedn pisal da jih je v ameriki tolk umrl ... sej tabletke so kul, kr tabletke nabav :D
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
Elizabetka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Elizabetka » 29. Jul. 2005 21:46

kaj misliš doroteja nasploh obliž in tabletke :?:
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 29. Jul. 2005 21:55

ma vse je ze skodljivo...emulgatorji pa spljoh :D (ena teta je zadnic po sparu z listkom okol laufala pol pa samo: "Ne, Franci, ne tega...ma emulgator...pitajboga kera cifra not!" :lol:
kontracepcijski oblizi so za placat ne?
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Litija

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 30. Jul. 2005 9:29

ena moja frendica (ze starejsa) jih uporablja, pojma nimam kako to deluje, sam baje ne sme voda pridt umes........ mela ga je na stegnu očitno ker jo je sonce okol opeku, pol si ga je dala pa na hrbet, in ker je bla pac v kopalkah smo to vsi vidl........ men to zgleda dost neprakticna zadeva....... nevem zakaj? tabletke so bol kul, res da je dost problemou s tem pozabljanjem, sam mene bi skrbel c je prleplen prou al ne pa nevem kaj se use
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Litija

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 30. Jul. 2005 10:41

sej nism nikol rekla da je kej narobe ce se vid......
men se sam zlo nerodn zdi, ker jz si zmeri oblize dam dol ker me srbi, pa tak neprijetn obcutk je no.......
aisha3012
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a aisha3012 » 17. Feb. 2006 19:52

mislim, da so tako tablete kot obliži nevarni zdravju... predvsem za kadilke, starejše od 35 let itd... sama sem 10 let jemala kontracepcijske tablete, najprej stediril M, potem pa Logest. sedaj je prvih 10 dni, kar sem jih nehala jemat... moram reč, da imam bistveno manjši apetit, 1 kilo sem šla dol, pa delam vse enako kot prej, ko sem jih začela jemat, sem se v letu dni pb. zredila za 6 kg, in od takrat naprej sem imela težavo nadzirat težo. prej sem bla pa kr precej suha... bomo vidli... mislim, da ni pametno jemat ali nosit ne enga ne drugega, ampak tako pač je... bolje spriječiti nego lječiti. Moja mama dela v bolnici. povedala mi je, da odkar punce toliko jemljejo tabletke, je neverjetno poraslo število raka na materničnem vratu, dojkah,itd... od 15 maminih sodelavk, jih je že vsaj polovica imela konizacijo... je pa res, da se je meja začetka jemanja tabletk v zadnjih 10 letih verjetno spustila za vsaj 3-4 leta. v srednji šoli sem bila še v 4. letnku ena izmed redkih, ki jih je jemala (mislim da nas je bilo od 25 mogoče 5 takih ki jih je jemalo). danes jih jemljejo že 13-letnice, ki so še v razvoju.

zdi se mi pa da je poglavitno vprašanje: a je normalno da 13 in 14 letne punce danes redno seksajo?! toliko, da morajo biti skoz zaščitene?

če samo spremljate statistike zadnjih nekaj desetletij, se je število neplodnih žensk verjetno potrojilo. način življenja verjetno ni najbolj prijazen do nas, potem pa še tabletke...

meni je moj lubi rekel: dost je! bova pa s kondomom! nekoč bi vseeno rad mel otroka...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 26. Jan. 2008 16:30

am mene pa zanima če ima katera izkušnje z uporabo kontracepcijskega obliža..nekaj sem že slišala o tem,..ampak sama še ne upam tega uporabljat,ker se mi ne zdi da je to neka dobra zaščita,ne vem zakaj...bolj zaupam tabletkam....samo bi mi bil pa obliž dosti bolj praktičen..
torej povejte svoje mnenje :o

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov